Labels

SUPPORT JULIAN ASSANGE

Thursday, July 9, 2015

Hrvatski/Croatian -- Vaš trenutak je došao, gospodine Tsipras, preuzmite kontrolu nad svojom zemljom - voditelj UKIP Nigel Farage

 

Vaš trenutak je došao, gospodine Tsipras, preuzmite kontrolu nad svojom zemljom - voditelj UKIP Nigel Farage



Vaš trenutak je došao, gospodine Tsipras, preuzmite kontrolu nad svojom zemljom - voditelj UKIP Nigel Farage

Objavljeno 08/07/2015
• Europski parlament u Strasbourgu, 08 srpanj 2015

• Nigel Farage MEP, vođa britancke Neovisne stranke (UKIP), dopredsjednik Europe of Freedom and Direct Democracy (EFDD) Group u Europskom parlamentu - http://www.nigelfaragemep.co.uk@Nigel_Farage

• Rasprava: Zaključci Europskog vijeća (25-26 lipnja 2015), i Euro Summit-a (7. srpnja 2015) i trenutna situacija u Grčkoj
Izjave Europskog vijeća i Komisije
[2015/2719(RSP)]
U prisutnosti gospodina Donalda Tuska, predsjednika Europskog vijeća

Transkript:

Hvala. Ono što smo vidjeli u ovoj sobi jutros i zapravo u cijeloj Europi je nespojiva kulturna razlika između Grčke i Njemačke. Podjela između sjevera i juga Europe. Europski projekt doista počinje umirati. Nitko u ovoj sobi neće priznati da narodi Europe govore: nas se nikad nije pitalo želimo li mi u to. To nam je bilo nametnuto i mi moramo shvatiti zašto EMU ne funkcionira. Ta čudovišta Kohl i Mitterrand, potpomognuti pametnim ali opasnim Delorsom vjerovali su da ako uspostave ekonomsku i monetarnu uniju tada, dok poslije noći dolazi dan, bila bi politička unija i bilo bi prihvaćanje ovog projekta i sjever i jug Europe bi se spojili. Tada bismo počeli ljubiti jedni druge i svi bismo počeli osjećati europski identit, da bi svi počeli pokazivati odanost zastavi i himni.

Naravno, onima koji smo ovo kritizirali rečeno je da smo ekstremisti i da nemamo viziju. Pa jedna vizija koju nismo izgubili je da smo shvatili da su zemlje Europe različite i ako pokušate prisiliti na zajedništvo različite ljude i različita gospodarstva bez prethodnog traženja suglasnosti od tih ljudi, malo je vjerojatno da će funkcionirati, i plan nije uspio. To nije samo Grčka o kojoj govorimo danas, cijeli Mediteran sada se nalazi u pogrešnoj valuti, a ipak praktično nitko u političkoj areni nema hrabrosti da ustane i to kaže. Zapravo, osjećam da je kontinent sada podijeljen od sjevera do juga, da postoji novi Berlinski zid, a on se zove euro. Stara neprijateljstva su nastavljena. Samo slušajte način na koji je vođa CDU grupe jutros napao gospodina Tsiprasa. On je zapravo bio odvratan, ali to pokazuje način na koji sjever i jug osjećaju jedni druge. 

Gospodine Tsipras, vaša zemlja se nikad nije trebala pridružiti euru, mislim da se slažete s tim. Ali velike banke, veliki biznis i velika politika vas je natjerala na to. Goldman Sachs, njemački proizvođači oružja, svi su bili jako sretni kad su spašavanja počela. Ona nisu bila za grčki narod, ona su bila za francuske, njemačke i talijanske banke. Ona vam nikako nisu pomogla. Te godine štednje, godine visoke zaposlenosti i rastućeg siromaštva, ništa od toga nije funkcioniralo. U stvari, vaš odnos duga BDP-a otišao je od 100 posto na početku ove krize na 180 posto upravo sada. Bila bi ludost gospodine, da nastavite ovim smjerom.

Bili ste vrlo hrabri. Pozvali ste na taj referendum. Kad je jedan od vaših prethodnika pokušao učiniti isto, nasilni momci u Bruxellesu su ga uklonili. Oni su pokušali sve što mogu, opet. Gospodin Juncker je rekao da ćete morati napustiti eoro i napustiti EU. Čak i gospodin Shulz, predsjednik parlamenta, za kojeg bi netko pomislio da bi mogao biti neutralan, rekao je da ako su Grci glasovali ne, onda i isporuka energije mogla bi se smanjiti. Bilo je prijetnji i nasilničkog ponašanja, ali Grci su ostali čvrsti. Ali gospodine, ne možete imati svoj kolač i jesti ga. Ti ljudi vam više neće dati. Oni si ne mogu priuštiti, ako vam daju više, oni moraju dati i drugim članovima eurozone više. 


Dakle, vaš trenutak je došao, i iskreno ako imate hrabrosti vi trebate izvesti Grke iz eurozone visoko uzdignute glave. Vratite natrag sviju demokraciju, vratite natrag kontrolu nad vašom zemljom, Dajte svom narodu vodstvo i nadu za kojom čezne. Da, to će biti teško u prvih nekoliko mjeseci, ali s devalviranom valutom i s prijateljima Grčke u cijelom svijetu, vi ćete se oporaviti. 


Translator: The Light Journalist


No comments:

assange



At midday on Friday 5 February, 2016 Julian Assange, John Jones QC, Melinda Taylor, Jennifer Robinson and Baltasar Garzon will be speaking at a press conference at the Frontline Club on the decision made by the UN Working Group on Arbitrary Detention on the Assange case.

xmas





the way we live

MAN


THE ENTIRE 14:02' INTERVIEW IS AVAILABLE AT

RC



info@exopoliticsportugal.com

BJ 2 FEV


http://benjaminfulfordtranslations.blogspot.pt/


UPDATES ON THURSDAY MORNINGS

AT 08:00h UTC


By choosing to educate ourselves and to spread the word, we can and will build a brighter future.

bj


Report 26:01:2015

BRAZILIAN

CHINESE

CROATIAN

CZECK

ENGLISH

FRENCH

GREEK

GERMAN

ITALIAN

JAPANESE

PORTUGUESE

SPANISH

UPDATES ON THURSDAY MORNINGS

AT 08:00 H GMT


BENJAMIN FULFORD -- jan 19





UPDATES ON THURSDAY MORNINGS

AT 08:00 H GMT

PressTV News Videos