Labels

SUPPORT JULIAN ASSANGE

Thursday, June 18, 2015

Romîna -RETEAUA VOLTAIRE – Spre pace în Orientul Mijlociu de Thierry Meyssan


Spre pace în Orientul Mijlociu
de Thierry Meyssan


Pentru Thierry Meyssan, semnatura probabila, 30 Iunie viitor,a unui acord bilateral între Washington si Teheran – distinct de acordul multilateral privind nuclearul – ar trebui sa aduca pacea în Orientul Mijlociu « chiar daca asta ar avea de asemenea, consecinte negative în regiune».

RÉSEAU VOLTAIRE | DAMAS (SYRIE) | 17 JUIN 2015 http://www.voltairenet.org/squelettes/elements/images/ligne-rouge.gif

JPEG - 39.4 ko





Negocierile între, pe de o parte 5 + 1 (adica, cele cinci puteri permanente ale Consiliului de Securitate + Germania), iar pe de alta parte Iranul, sau transformat dintr-o data în tocmeli despre covoare. Rusia si Iran si-au manifestat public agasarile lor în fata noilor exigente puse în ultimul moment de catre aliatii Statelor Unite.


Acordul trebuie sa fie încheiat pe 30 Iunie, si nimic sugereaza ca negocierile ar putea continua si dupa aceasta data. Este obiceiul, în astfel de cazuri, ca unul dintre protagonisti sa încerce sa obtina unele beneficii, profitînd de presiune. Dar este de asemenea possíbil, ca o putere occidentala sa vrea sa faca sa esueze acordul.

Însa, soarta «Orientului-Mijlociu» depinde de acest acord în masura în care, fiecare a înteles bine, ca nuclearul iranian, nu este decît un pretext.Dupa ce l-au repetat contrariul zilnic timp de decenii, conducatorii Statelor Unite au admis ca Iranul nu a mai avut cercetari nucleare de la sfîrsitul razboiului Irak-Iran, adica de mai mult de un sfert de secol. Presedintele Obama, sa referit în mod public la fatwas-urile imamului Khomeiny si ayatollahului Khamenei, condamnînd bomba atómica si toate armele de distrugere masiva, ca fiind incompatibile cu islam-ul, si interzicînd cercetarea, depozitarea si folosirea acestui tip de armament.

Prin urmare, negocierile 5 + 1, nu mai sunt pe fantasma unei bombe atomice iraniene, dar cu privire la utilizarea militara a tehnologiei nucleare civile. De exemplu, în acelasi mod în care Statele Unite îsi propulseaza port-avioanele, sau Rusia spargatoarele sale de ghiata, cu motoare nucleare, la fel Iranul poate folosi tehnologiile nucleare, pentru motoare  fara a încalca Tratatul de neproliferare. Lucrul este ceva mai complicat cu aplicarea tehnologiei nucleare în nanotehnologii. Se pot astfel fabrica bombe, care pot calcula dinainte zona de impact, aproape la centímetru. Acesta este tipul de arma, pe care Statele Unite, Israelul si Germania, le-au folosit pentru a asasina Rafic Hariri, în 2005, sau exploda Hotelul Mariott din Islamabad, în 2008. Aceasta arma táctica nu exista în momentul redactarii Tratatului de neproliferare, cu toate acestea ea nu reprezinta mai putin, o tehnologie foarte avansata, de care marile puteri doresc sa priveze pe altii, inclusiv Iranul.

Oricum ar fi, acordul 5 + 1, va fi însotit de un acord bilateral SUA/Iran, punînd capat la 37 de ani de lupte. Washingtonul ar înceta sa denunte revolutia ayatollahului Khomeiny, si sa fabrice conflictul wahhabo-siit, în timp ce Teheranul ar abandona retorica sa împotriva «Marelui Satan».

Aceste acorduri, chiar daca vor avea de asemenea consecinte negative în regiune, se vor traduce prin sfîrsirea razboaielor, inclusiv în Liban si în Siria, însa probabil nu, în Yemen. În cazul în care vor fi semnate, Armata araba siriana, va fi ajutata nu numai de catre Hezbollah, dar de asemenea de catre sprijinul Garzilor Revolutiei, pentru a curata tarile de mercenarii pe care Occidentalii si monarhiile din Golf, le-au adus sub masca «revolutiei democratice», pentru primii, si «jihad» pentru ultimii.

Aceasta perioada ar putea fi mai rápida decît se asteapta, avînd în vedere schimbarea guvernului previzibil în Turcia, în doua luni. Astfel încît Siria si Libanul, îsi vor putea recîstiga pacea si siguranta, pîna la sfîrsitul anului.



Translator:
The Light Journalist


No comments:

assange



At midday on Friday 5 February, 2016 Julian Assange, John Jones QC, Melinda Taylor, Jennifer Robinson and Baltasar Garzon will be speaking at a press conference at the Frontline Club on the decision made by the UN Working Group on Arbitrary Detention on the Assange case.

xmas





the way we live

MAN


THE ENTIRE 14:02' INTERVIEW IS AVAILABLE AT

RC



info@exopoliticsportugal.com

BJ 2 FEV


http://benjaminfulfordtranslations.blogspot.pt/


UPDATES ON THURSDAY MORNINGS

AT 08:00h UTC


By choosing to educate ourselves and to spread the word, we can and will build a brighter future.

bj


Report 26:01:2015

BRAZILIAN

CHINESE

CROATIAN

CZECK

ENGLISH

FRENCH

GREEK

GERMAN

ITALIAN

JAPANESE

PORTUGUESE

SPANISH

UPDATES ON THURSDAY MORNINGS

AT 08:00 H GMT


BENJAMIN FULFORD -- jan 19





UPDATES ON THURSDAY MORNINGS

AT 08:00 H GMT

PressTV News Videos