Labels

SUPPORT JULIAN ASSANGE

Friday, June 26, 2015

Romîna - MINISTRA DE JUSTITIE FRANCEZA SPUNE CA AR PUTEA SA FIE OFERIT AZIL LUI SNOWDEN SI ASSANGE

MINISTRA DE JUSTITIE FRANCEZA SPUNE CA AR PUTEA SA FIE OFERIT AZIL LUI SNOWDEN SI ASSANGE                                                              



Featured photo - French Justice Minister Says Snowden and Assange Could Be Offered Asylum



Ministra de Justitie Franceza Christiane Taubira crede ca Agentia Nationala de Securitate ar putea permite stabilirea în Franta a avertizorilor Edward Snowden si fondatorul lui Wikileaks Julian Assange


Daca Franta decide sa le ofere azil ‘’nu m-ar surprinde deloc’’ a spus ea Joi, canalului de stiri francez BFMTV (tradus din franceza). Ea a spus ca aceasta ar fi ‘’un gest simbolic’’.

Taubira a fost întrebata despre NSA, supravegherea zdrobitoare a trei presedinti francezi, dezvaluita de catre Wikileaks saptamina aceasta, si a numit-o ‘’o practica de nedescris.’’

Comentariile ei au facut ecou Joi de dimineata, într-un editorial în Franta, ziarul de stînga Liberation, care a declarat ca oferind azil lui Snowden ar fi ‘’un gest unic’’care ar trimite ‘’ un mesaj clar si útil la Washington,’’ ca raspuns la ‘’ dispretul’’ Statelor Unite fata de spionajul presedintelui Frantei.

Snowden, care este acuzat de spionaj  criminal în SUA, sa gasit pe el însusi blocat la Moscova cu azilul temporar, în timp ce asteapta raspunsul de la doua duzini de tari, în care ar dori sa traiasca; si Assange este prins în interiorul Ambasadei Ecuadorului la Londra, pentru a evita extradarea în Suedia pentru acuzatii de viol.

Taubira seful Ministerului Francez de Justitie, detine pozitia echivalenta a procurorului general în Statele Unite. Ea a fost descrisa în presã ca o ‘’rebela’’care vizeaza aspecte ca saracia si casatoriile între acelasi sex, inspirînd adesea furie printre Francezii de extremã-dreapta.

Taubira cu toate acestea, nu are de fapt puterea de a oferi azil ea însasi. Ea a spus într-un interviu ca o astfel de decizie i-ar apartine presedintelui Francez, primului-ministru si ministrului de externe. Si Taubira doar saptamîna trecuta a amenintase ca renunta la serviciul ei, cu exceptia cazului în care Presedintele Francez François Hollande va implementa reformele ei de justitie juvenila.


(Aceasta postare este de la blog-ul nostru: Unofficial Sources.)
Photo: Miguel Medina/AFP/Getty Images


Translator:

The Light Journalist

No comments:

assange



At midday on Friday 5 February, 2016 Julian Assange, John Jones QC, Melinda Taylor, Jennifer Robinson and Baltasar Garzon will be speaking at a press conference at the Frontline Club on the decision made by the UN Working Group on Arbitrary Detention on the Assange case.

xmas





the way we live

MAN


THE ENTIRE 14:02' INTERVIEW IS AVAILABLE AT

RC



info@exopoliticsportugal.com

BJ 2 FEV


http://benjaminfulfordtranslations.blogspot.pt/


UPDATES ON THURSDAY MORNINGS

AT 08:00h UTC


By choosing to educate ourselves and to spread the word, we can and will build a brighter future.

bj


Report 26:01:2015

BRAZILIAN

CHINESE

CROATIAN

CZECK

ENGLISH

FRENCH

GREEK

GERMAN

ITALIAN

JAPANESE

PORTUGUESE

SPANISH

UPDATES ON THURSDAY MORNINGS

AT 08:00 H GMT


BENJAMIN FULFORD -- jan 19





UPDATES ON THURSDAY MORNINGS

AT 08:00 H GMT

PressTV News Videos