Labels

SUPPORT JULIAN ASSANGE

Friday, June 12, 2015

Romîna -- Directorii Generali de la Deutsche Bank demisioneaza în fata frustrarii generale a actionarilor

  

Publicat de Tyler Durden, 7 Iunie 2015


În luna Mai trecut, directorii generali comuni ai Deutsche Bank, Anshu Jain si Jürgen Fitschen au experimentat o trezire brutala la realitate.

Cu ocazia reuniunii anuale, mai putin de doua treimi din actionari au aprobat performanta cadrelor lor de directiune. Ceea ce reprezinta o scadere semnificativa în raport cu 90% din anul precedent.

În causa: ambiguitatea referitoare la reducerea costurilor, a obiectivelor de profituri îndepartate, si preocuparile investitorilor cu privire la cultura de afaceri a bancii.

Deutsche Bank, mai mult decît oricare alta companie de pe Wall Street, reprezinta stereotipul bancii corupte.

Criticile facute bancii si functionarilor sai, plecînd de la manipularea ratei dobînzii, pîna la încalcarea sanctiunilor americane împoriva Iranului. Procesele acumulate au costat bancii aproape 9 miliarde de dolari, doar în ultimii trei ani, si aceasta cifra ar putea sa creasca înca, conform rapoartelor sugerînd ca Departamentul de Justitie al SUA, ar putea sa smulga o tranzactie penala în valoare de 2 la 3 miliarde de dolari, doar pentru cazul titlurilor îndosate cu credite ipotecare (Mortgage Back Securities) care au mers rau, în urmatoarele luni.

Problemele merg mult mai departe de acele cazuri care suscita un mare interes public. Luna trecuta, de exemplu, Deutsche Bank a platit 55 de milioane de dolari pentru a solutiona o ancheta  SEC (Comisia Americana cu privire la Operatiile de la Bursa/Securities and Exchange) relativa acuzatiilor conform carora, banca în mod deliberat a ascuns în conturile sale, miliarde de pierderi asupra produselor derivate, legate de prabusirea pietei canadiene asupra documentelor commerciale, îndosate activurilor (ABCP) în 2007.

Extract din raportul anual al Deutsche Bank:

Suntem în present obiectul unor anchete a industriei financiere, la nivel reglementar si penal, relative la ratele interbancare, precum si urmariri la nivel de actiune civila.

Datorita unui anumit numar de incertitudini, inclusiv a acelora legate de probleme la nivel înalt, si alte negocieri în curs între banci, rezultatul acestor probleme este imprevizibil, si s-ar putea repercuta în mod concret, chiar negativ, asupra rezultatului nostru de explorare, a situatiei noastre financiere si reputatiei noastre.

Un anumit numar de autoritati judiciare la nivel mondial, ne ancheteaza în legatura cu infractiuni grave, si acorduri privind manipularea ratelor de schimb pe piata devizelor. Extinderea aplicarii a activitatii noastre financiare pe aceste piete, s-ar putea traduce în realitate, si reputatia noastra ar avea de asemenea de suferit.

Un anumit numar de autoritati judiciare ancheteaza la ora actuala sau cauta informatii cu privire la relatiile noastre cu banca Monte dei Paschi di Siena. Amploarea tranzactiilor  noastre în acest caz, s-ar putea  traduce în realitate, si reputatia noastra ar avea de asemenea de suferit.

Un anumit numar de autoritati judiciare si ale politiei din Statele Unite ancheteaza pentru a afla daca anumite dintre reglementarile noastre în dolari americani, asupra tarilor care fac obiectul unui embargo american, erau în concordanta cu legile federale si de stat.

Noi am fost obiectul de plîngeri contractuale, litigii si investigatii guvernamentale, privind contractele noastre de credite ipotecare imobiliare în Statele Unite, care ar putea sa afecteze negativ rezultatele noastre de operatiuni, situatia noastra financiara si reputatia noastra.

Vedeti în ce directie se îndreapta ei.

In prezent, frustrarea actionarilor referitor la performantele bancii si natura aparent inevitabila a problemelor judiciare a le companiei, a dus la demisia lui Jain si Fitschen. Ziarul Wall Street are explicatia:

Anshu Jain si Jürgen Fitschen, cei doi directori manageri ai Deutsche Bank AG, intentioneaza sa-si anunte demisiile lor, potrivit obiceiurilor de înregistrare, o decizie brutala care ridica problema viitorului uneia dintre cele mai mari banci la nivel mondial.

Domnul Jain, un fost comerciant si bancher de afaceri, intentioneza sa demisioneze cu efect la sfîrsitul lunii Iunie, conform informatiei unei persoane. Celalat director general, Domnul Fitschen, are în vedere sa paraseasca Deutsche Bank, dupa reuniunea anuala a actionarilor din luna Mai viitoare, a declarat aceiasi sursa.

Aceasta dupla demisie, carea ar putea fi anuntata cel mai devreme duiminica, este urmarea unei serii de pasi gresiti financiari, si de amenzi contractuale suferite de catre gigantul bancar German, care îsi desfasoara activitatile sale de banca de afaceri, si de gestionare a fondurilor, în întrega lume. Foarte recent, banca a trebuit sa plateasca o amenda de 2,5 miliarde de dolari si sa se declare vinovata, pentru a pune capat acuzatiilor conform carora, comerciantii sai încercasera sa manipuleze ratele de interes de baza, inclusiv ratele interbancare de la Londra, Libor. Anumiti mari actionari, si-au exprimat nemultumirea lor crescînda, fata de rezultatele bancii si a planurilor de gestionare ale directiei, de a inversa tendinta.

Pentru a ajuta tensiunii, domnul Fitschen este acuzat într-un proces penal, care are loc în Germania, asupra prabusirii imperiului mediatic Kirch. Dl. Fitschen, în vîrsta de 66 de ani, a negat acuzatiile îpotriva lui.

Demisiile bruste, deschid posibilitatea unor schimbari majore în Deutsche Bank. În Aprilie, Domnii Jain si Fitschen, au primit lovitura de gratie, cu ocazia unei revizii strategice destinata a simplifica sarcinile bancii si pentru a ameliora profitabilitatea. Dar pentru marea dezamagire a anumitor actionari, ei nu au aplicat proiectul radical de a scinda activitatile bancii de investitii si a bancii de detalii, în doua societati distincte.

Nu este cunoscut motivul care a provocat aceste demisii bruste.

O lamurire suplementara de la Reuters:

Consiliul de Administratie a convocat o reuniune extraordinara în aceasta duminica, pentru a discuta guvernanta bancii, a spus sursa. Este de asteptat sa fie desemnat John Cryan, fostul director financiar al UBS, pentru a-l înlocui pe Jain, în conformitate cu un articol al Financial Times britanic.

A Deutsche Bank, a luptat pentru a restabili o imagine patata de catre o serie de probleme reglementare si judiciare, cuprinzînd implicarea sa în manipularea ratelor de baza, merchandising neregulat (Vînzari) de produse derivate, evaziune fiscala si spalare de bani.

Într-o ultima tentativa de a restabili încrederea în directia sa, banca germana a prezentat un plan de schimbare radicala a managementului, pe 21 mai ultimul, avînd ca unic rezultat sa apeleze la demisia lui Jain din propia echipa de management la sediul din Frankfurt.

Unii investitori au cerut mai multe schimbari, pentru a restabili încrederea.

John Cryan, fostul director financiar al UBS, este aparent gata, sa preia frînele în mîna.


 *  *  *

Cu Jain – fostul trader al bancii de investitii – pe calea de iesire la sfîsitul lunii, inventarul produselor derivate ( care în notiuni se ridica la 20 de ori valoarea PIB-ului German) se va gasi sub singura supraveghere a lui Fitschen, care, asa cum ne aminteste Reuters, «este obligat sa se prezinte în fiecare saptamîna în fata unui tribunal penal din München (Germania), pentru a se apara de acuzatiile de a fi indus în eroare anchetatorii, asupra litigiului între mostenitorii imperiului mediatic Kirch.»

Paralela este ciudata.

 

Credit foto AFP – Co- directorii Bancii

 


 Copyright © 2009-2015 ZeroHedge.com/ABC Media, LTD; All Rights Reserved. Zero Hedge is intended for Mature Audiences. Familiarize yourself with our legal and use policies every time you engage the site: they're updated constantly without notice

Copyright© ZeroEdge


Deutsche Bank Co-CEOs To Resign Amid Shareholder Frustration
à 09:27 http://img2.blogblog.com/img/icon18_edit_allbkg.gif

Translator:
The Light Journalist
Resultado de imagem para pictures of sherlock holmes clip art
Post a Comment

assangeAt midday on Friday 5 February, 2016 Julian Assange, John Jones QC, Melinda Taylor, Jennifer Robinson and Baltasar Garzon will be speaking at a press conference at the Frontline Club on the decision made by the UN Working Group on Arbitrary Detention on the Assange case.

xmas

the way we live

MAN


THE ENTIRE 14:02' INTERVIEW IS AVAILABLE AT

RCinfo@exopoliticsportugal.com

BJ 2 FEV


http://benjaminfulfordtranslations.blogspot.pt/


UPDATES ON THURSDAY MORNINGS

AT 08:00h UTC


By choosing to educate ourselves and to spread the word, we can and will build a brighter future.

bj


Report 26:01:2015

BRAZILIAN

CHINESE

CROATIAN

CZECK

ENGLISH

FRENCH

GREEK

GERMAN

ITALIAN

JAPANESE

PORTUGUESE

SPANISH

UPDATES ON THURSDAY MORNINGS

AT 08:00 H GMT


BENJAMIN FULFORD -- jan 19

UPDATES ON THURSDAY MORNINGS

AT 08:00 H GMT

PressTV News Videos