Labels

SUPPORT JULIAN ASSANGE

Wednesday, June 17, 2015

Romîna -- Parteneriatul Trans-Pacific (TPP) – Ceea ce ei nu va spun


Parteneriatul Trans-Pacific (TPP) – Ceea ce ei nu va spunDe Benjamin Fulford, 19 Ianuarie 2015


Exista un motiv pentru care acest lucru este ascuns de public.

Oamenii de rînd nu au auzit de el, si majoritatea acelora care au auzit vorbind, nu ar putea sa va spuna ce este. Nu este doar o întîmplare.

TPP, sau Parteneriatul Trans-Pacific, este un acord comercial care a fost negociat în secret timp de ani de zile. Acordul se refera la Statele Unite ale Americii, Australia, Brunei, Canada, Chile, Japonia, Malaezia, Mexic, Noua Zeelanda, Peru, Singapore si Vietnam. Acest lucru va afecta multa lume, însa din anumite motive, publicul nu are voie sa stie ce contine. De fapt, multi sunt legislatorii care sunt chemati sa voteze acest acord, pe care nici macar nu l-au citit. Cei care îl citesc nu au voie sa dezvaluie continutul. Daca credeti ca este suspect, nu sunteti singurul.


Noi oamenii nu avem un cuvînt de spus cu privire la TPP, însa multinationalele, da. Exista 600 de reprezentanti ai societatilor implicate în aceste nogocieri private. Este evident ca acesti reprezentanti apara intersele angajatorilor lor, si nu ale noastre.

Desi publicul nu are un acces la textul integral al acestui acord, continutul proiectelor care sau scurs, arata dovada pentru ce se încearca sa se faca sa treaca acest acord pe sub masa.

Probabil ati auzit ca unii oameni sunt concentrati asupra probabilitatii ca TPP, ar putea sa faca sa se piarda locurile de munca în economia americana, la fel ca si NAFTA ( Acordul de Liber Schimb pentru America de Nord), dar  asta este si mai rau. Cu toate ca aceasta preocupare este legitima, ea nu constituie nici pe departe partea cea mai periculoasa a acestui acord.

Pericolul real consta în modul  în care acordul inverseaza suveranitatea legitima a natiunilor. TPP, ar crea un sistem de tribunale comerciale opace, care ar permite marilor intreprinderi sa înconjoare si sa anuleze legile oricarei tari semnatare.

Aceste tribunale sunt extrajudiciare. Autoritatea lor este externa si superioara sistemelor judiciare nationale. Arbitrii nu sunt alesi, si sunt total iresponsabili în drept în fata poporului.

Legile care vor fi supuse acestui nou acord includ (însa nu se limiteaza ) drepturile de proprietate intelectuala, securitatea alimentara si a bunurilor fabricate, normele de mediu, si aproape întreaga legislatie referitoare la modul în care companiile îsi gestioneaza afacerile lor.

Sub TPP, daca o tara voteaza o lege pentru a proteja cetatenii sai, sau pentru a reduce poluarea într-o anumita zona, o companie multinationala care ar putea fi afectata de catre lege, poate sa duca tara respectiva la justitie si sa o dea în judecata. Decizia judecatii va fi impusa tuturor. Prea putin intereseaza motivul, sau ca oamenii au votat altfel.

Un exemplu de ceea ce se poate petrece, poate fi constatat în Uruguai, care a fost dusa în judecata de catre compania de tutun Philip Morris. Vedeti dvs., Uruguai a votat o lege care cere sa se puna etichete de avertizare foarte agresive, pe pachetele de tigari. Aceste etichete de avertizare asupra sanatatii s-au dovedit extrem de eficiente. Consumul de tutun a scazut aproximativ 4 la suta pe an. Acest lucru, evident este foarte rau pentru afaceri.

Faptul ca drepturile de proprietate intelectuala vor fi acoperite de catre TPP, are consecinte grave pentru viitorul Internet. Conform acordului, companiile care se plîng de infractiuni minore asupra dreptului de autor, vor dispune de o cale de iesire, pentru a cere reglementari draconiene, fata de toate tarile participante. Acet lucru ar însemna, înconjurarea întregului proces legislativ.

Va amintiti de SOPA* ? Sub TPP, dvs. nici macar nu veti vota o noua lege. Masuri impopulare ca acestea, vor putea fi impuse printr-o decizie judecatoreasca. Politicienii nu vor trebui sa-si mai asume riscuri.

*SOPA pentru: « Stop Online Piracy Act »: proiect de lege depusa în Camera Reprezentantilor a Congresului Statelor Unite, la 26 octombrie 2011, însa niciodata votata.

Dvs. nu traiti într-o tara afectata de TPP ? Nu va faceti griji, sunt sanse ca el sa va bucatareasca si dvs.de asemenea ceva. TPP nu este decît un element printre numeroasele acorduri comerciale în trei sau patru litere, care sunt în prezent pe santier. TTIP ( Parteneriatul Transatlantic de Comert si de Investitii) are în vedere extinderea acestui sistem de tribunale comerciale extrajudiciare în întreaga Uniune Europeana.

Daca reusesc sa puna în aplicare  faza initiala a acestei preluari de putere, putei fi siguri ca vor fi mult mai multe care vor veni.

Nu este vorba de comert. Nu este vorba despre locurile de munca. Este vorba de putere, de o putere care se intervine într-un mod meschin, si se îndeparteaza progresiv de interesele poporului.

Nu este minunat, acest spectacol rar de coluziune a celor doua parti , la care ne este dat sa asistam ? Este sa te  treaca fiorul. Cine ar fi crezut ca aceiasi Republicani care au coborît cortina guvernului din cauza Obamacare (asigurarea –de sanatate a lui Obama), ar accepta cu un astfel de entuziasm sa ne faca sa înghitim Obamatrade (comertul conform Obama) ?Se pare ca acei care îsi umple buzunarele s-au pus de acord cu asta.

Nu îi este suficient clasei de directori de companii, sa-i aibe pe politicieni în buzunar. Acum, ei vor sa poata sa ocoleasca complet alegerile si constitutiile nationale. Stiind acest lucru, cum va simtiti ?

Ei bine, nu va pierdeti timpul ca sa mi-o spuneti. Politicienii care propun aceasta lege, au nume si adrese. Gasiti-le. Sunati-i. Scuturati-le puricii. Exista un timp si un loc pentru politete. Nu ne mai gasim în timpul politetelor.

Daca sunteti un rezident al unuia dintre tarile implicate de catre TPP sau de catre TTIP, este timpul pentru ca dvs. sa presionati manechinele ambulante care  presida regiunea dvs. Faceti-i sa stie, ca stiti ceea ce ei sunt în curs de a pregati. Faceti-i sa stie, ca îi veti acuza ca ei sunt direct responsabili, în cazul în care nu dau înapoi.


Aceste acorduri comerciale nu sunt decît începutul. Ei vor împinge avantajul lor, atît de departe cît îi veti lasa sa mearga. 

Translator: 
The Light Journalist

Post a Comment

assangeAt midday on Friday 5 February, 2016 Julian Assange, John Jones QC, Melinda Taylor, Jennifer Robinson and Baltasar Garzon will be speaking at a press conference at the Frontline Club on the decision made by the UN Working Group on Arbitrary Detention on the Assange case.

xmas

the way we live

MAN


THE ENTIRE 14:02' INTERVIEW IS AVAILABLE AT

RCinfo@exopoliticsportugal.com

BJ 2 FEV


http://benjaminfulfordtranslations.blogspot.pt/


UPDATES ON THURSDAY MORNINGS

AT 08:00h UTC


By choosing to educate ourselves and to spread the word, we can and will build a brighter future.

bj


Report 26:01:2015

BRAZILIAN

CHINESE

CROATIAN

CZECK

ENGLISH

FRENCH

GREEK

GERMAN

ITALIAN

JAPANESE

PORTUGUESE

SPANISH

UPDATES ON THURSDAY MORNINGS

AT 08:00 H GMT


BENJAMIN FULFORD -- jan 19

UPDATES ON THURSDAY MORNINGS

AT 08:00 H GMT

PressTV News Videos