Labels

SUPPORT JULIAN ASSANGE

Tuesday, June 30, 2015

Romîna -- NEGOCIERI ÎN PARALEL USA-IRAN Exclusiv: Proiectele secrete ale Irael-ului si al Arabiei Saudite de Thierry Meyssan

NEGOCIERI ÎN PARALEL USA-IRAN
Exclusiv: Proiectele secrete ale Irael-ului si al Arabiei Saudite
de Thierry Meyssan


Raspunsul Tel-Aviv-ului si al Riyad-ului la negocierile între Statele Unite si Iran, se situeaza în prelungirea finantarii razboiului împotriva Gazei în 2008 de catre  Arabia Saudita: alianta unui Stat colonial si al unei monarhii obscurantiste. În timp ce Orientul-Mijlociu se pregateste sa traiasca o schimbare pentru zece ani ale regulilor jocului sau. Thierry Meyssan dezvaluie aici negocierile secrete între Tel-Aviv si Riyad.

RÉSEAU VOLTAIRE | DAMAS (SYRIE) | 22 JUIN 2015 http://www.voltairenet.org/squelettes/elements/images/ligne-rouge.gif

JPEG - 41.2 ko

Nimeni în Orientul Mijlociu este constient de faptul ca acordurile secrete care vor trebui sa fie semnate pe 30 iunie viitor – la marginea acordului multilateral privind nuclearul – de catre Washington si Teheran, vor fixa probabil regulile jocului pentru viitorii zece ani.

Aceste acorduri intervin în timp ce Statele Unite au devenit primul producator mondial de petrol, înaintea Arabiei Saudite si a Rusiei. Deci ei nu au nevoie pentru ei însisi de petrolul Orientului-Mijolciu, si nu sunt interesati decît sa mentina piata mondiala în dolari.

În plus, Washington a început o repozitionare a trupelor sale, ale Europei occidentale si Orientului-Mijlociu, catre Extremul Orient. Acest lucru nu înseamna ca el abandoneaza aceste regiuni, însa doreste sa-si asigure în alt mod securitatea lor.

Israel
Potrivit surselor noastre, de 17 luni (adica dupa anuntarea negocierilor între Washington si Teheran, care dureaza de 27 de luni), Tel Aviv desfasoara negocieri secrete cu Arabia Saudita. Delegatii la nivel foarte înalt sau întîlnit de cinci ori în India, Italia si Republica Ceha.

Cooperarea între Tel-Aviv si Riyad se înscrie în planul Statelor Unite de a crea o «Forta araba comuna», sub auspiciile Ligii Arabe, însa sub comanda israeliana. Aceasta este deja efectiva în Yemen, unde soldatii israelieni piloteaza bombardierele saudite în cadrul unei Coalitii árabe al carui Cartier General a fost instalalt de catre Israelieni  în Somaliland, un Stat nerecunoscut  situat pe cealalta parte a strîmtorii Bab-el-Mandeb [1].

Ø  Cu toate acestea, Riyad nu intentioneaza sa oficializeze aceasta cooperare, atîta timp cît Tel-Aviv refuza initiativa de pace araba, prezentata de catre Liga araba în 2002 de catre printul Abdullah, înainte de a deveni rege [2].

Israelul si Arabia saudita au fost de acord asupra mai multor obiective.

Pe plan politic:

«Democratizarea Statelor din Golf, adica asocierea popoarelor la gestiunea tarilor lor, în timp ce se afirma inviolabilitatea monarhiei si al modului de viata wahhabit;
Schimbarea sistemului politic în Iran ( si a nu mai face razboi Iran-ului);
Crearea unui Kurdistan independent, de mod slabi Iran-ul, Turcia(cu toate ca mult timp un aliat al Israel-ului) si Irak-ul (dar nu Siria, care este deja slabita permanent).

Pe plan economic:

Exploatarea cîmpului petrolier Rub’al Khali, si organizarea unei federatii între Arabia Saudita , Yemen, sau Oman si Emiratele Arabe Unite;
Exploatarea cîmpurilor petroliere din Ogaden, sub controlul etiopian, asigurarea portului Aden din Yemen, si construirea unui pod legînd Djibouti la Yemen.
Cu alte cuvinte, în cazul în care Tel-Aviv si Riyad fac « dintr-o nefericire o inima buna» si recunosc ca doua treimi din Irak, Siria si jumatate din Liban, sunt controlate de catre Iran, ei înteleg:
Sa se asigure ca Iran-ul va renunta sa-si exporte revolutia;
Sa controleze restul regiunii excluind Turcia care a succedat Arabiei Saudite la supravegherea terorismului international, si a pierdut în Siria.

Palestina

Recunoasterea Internationala a unui Stat palestinian, în conformitate cu acordurile de la Oslo si initiativa araba de pace, nu va fi decît o chestiune de luni, dupa semnarea acordurilor statelor-uno-Iraniene.

Guvernul palestinian de uniune nationala, care nu a functionat niciodata, a demisionat brusc. Parea în mod sigur ca Fatah al lui Mahmoud Abbas avea sa fie sustinut în majoritate de catre poporul sau în momentul în care Statul palestinian avea sa intre la Natiunile Unite.

Hamas-ul, care întruchipa din 2008 Rezistenta, sa discreditat brusc oficializînd apartinerea lui, Fratilor musulmani( în timp ce fratia a încercat mai multe lovituri de Stat în Arabia Saudita) si ridicînd armele împotriva singurului Stat din regiune pro-palestinian, Republica Araba Siriana. De asemenea, pentru a-si reconstrui  o imagine, el a decis sa fie discret si sa sprijine acum, mai degraba actiuni non-violente.

Recunostinta Statului Palestinian, va pune capat dreptului de reîntoarcere a Palestinienilor alungati de pe pamînturile lor, însa le vor oferi un nou statut. Statele Unite si Arabia Saudita vor investi masiv  în dezvoltarea economica a noului Stat.

Deja, mai multi candidati se grabesc pentru a fi succesorii lui Mahmoud Abbas (care este în vîrsta de 80 de ani, si al carui mandat expira în 2009). Printre acestia se numara Mohammed Dahlan, fostul sef al securitatii, care ar fi organizat otravirea lui Yasser Arafat, si a fost nevoit sa paraseasca tara în 2007. Dupa ce a lucrat pentru Emiratele Arabe Unite, si apoi a obtinut nationalitatile montenegrina (ca si fostul prim-ministru thailandez Thaksin Shinawatra) - si sîrba, sa întors în Palestina în februarie, cu ajutorul fostilor sai colegi, adversari ai Hamas-ului. Devenit miliardar, el a cumparat fara socoteala combatenti si voci. Un candidat mai serios ar putea fi Marouane Barghouti, care îndeplineste în prezent cinci ani de închisoare în Israel, si care ar putea fi eliberat în cadrul acordului de pace. Este într-adevar singura personalitate palestiniana ne-corupta, si care a scapat ucigasilor de la Mossad.

Arabia Saudita

În acest context, calatoria în Rusia a printului Mohamad bin Salman, fiul regelui Salman al Arabiei Saudite, a ridicat o îngrijorare serioasa, o campanie de presa sugereaza ca el dorea sa negocieze o încetare a ajutorului rus în Siria. El a urmat dupa o saptamîna deplasarea directorului Organizatiei de Cooperare Islamica, Iyad bin Amin Madani. El era însotit de mai multi ministrii si de treizeci de oameni de afaceri. Delegatia saudita a participat la Forum-ul economic de la Saint-Petersbourg, si printul a fost primit de catre presedintele Vladimir Putin.

Înca de la crearea sa, regatul wahhabit mentine relatii privilegiate cu Statele Unite, si considera Uniunea Sovietica, si mai tîrziu Rusia, ca adversari. Se pare ca acest lucru se schimba.

Importanta considerabila a acordurilor economice si de cooperare, care au fost semnate, întroduc o noua politica. Arabia Saudita a cumparat astfel, 16 centrale nucleare, a acceptat sa participe la programul rus de cercetare spatiala, si de asemenea a negociat acorduri petroliere ale caror detalii nu sunt publicate pentru moment.

 Pentru a elimina orice ambiguitate aupra acestei reaproprieri, presedintele Putin  a dorit sa afirme ca Rusia nu si-a modificat cu nimic sprijinul fata de Siria, si ca ea ar ajuta în orice solutie politica în conformitate cu dorintele poporului sirian. În declaratiile anterioare, el indicase ca aceasta implica mentinerea la putere a presedintelui Al-Assad, pîna la sfîrsitul contractului de sapte ani pentru care el a fost ales în mod democratic.

Pagubasii la distribuirea cartilor

Totul sugereaza ca o data ce acordurile statelor-uno-iraniene semnate [3], pagubasii vor fi:

Poporul palestinian, care se va vedea privat de dreptul inalienabil de întorcere, pentru care trei generatii au luptat;

Turcia care risca sa plateasca scump visul sau de hegemonie, sprijinul sau Fratiei musulmane si înfrîngerea sa în Siria [4] ;

Franta care a muncit din greu timp de patru ani pentru a restabili interesele sale coloniale în regiune, si care se gaseste în definitiv, pe simpla pozitie de furnizor al Israel-ului si al Arabiei Saudite [5].


[1] « La Force "arabe" de Défense commune », par Thierry Meyssan, Réseau Voltaire, 20 avril 2015.
[3] « Que deviendra le Proche-Orient après l’accord entre Washington et Téhéran ? », par Thierry Meyssan, Réseau Voltaire, 18 mai 2015.
[4] « Vers la fin du système Erdoğan », par Thierry Meyssan, Réseau Voltaire, 15 juin 2015.
[5] « La prévisible défaite de la France au Moyen-Orient », par Thierry Meyssan,Réseau Voltaire, 8 juin 2015.Translator:
The Light Journalist

Post a Comment

assangeAt midday on Friday 5 February, 2016 Julian Assange, John Jones QC, Melinda Taylor, Jennifer Robinson and Baltasar Garzon will be speaking at a press conference at the Frontline Club on the decision made by the UN Working Group on Arbitrary Detention on the Assange case.

xmas

the way we live

MAN


THE ENTIRE 14:02' INTERVIEW IS AVAILABLE AT

RCinfo@exopoliticsportugal.com

BJ 2 FEV


http://benjaminfulfordtranslations.blogspot.pt/


UPDATES ON THURSDAY MORNINGS

AT 08:00h UTC


By choosing to educate ourselves and to spread the word, we can and will build a brighter future.

bj


Report 26:01:2015

BRAZILIAN

CHINESE

CROATIAN

CZECK

ENGLISH

FRENCH

GREEK

GERMAN

ITALIAN

JAPANESE

PORTUGUESE

SPANISH

UPDATES ON THURSDAY MORNINGS

AT 08:00 H GMT


BENJAMIN FULFORD -- jan 19

UPDATES ON THURSDAY MORNINGS

AT 08:00 H GMT

PressTV News Videos