Labels

SUPPORT JULIAN ASSANGE

Tuesday, September 25, 2018

NOR -- Manlio Dinucci -- “KRIGSKUNST” -- Det nye jernteppet


“KRIGSKUNST”
Det nye jernteppet
av Manlio Dinucci
Latvia bygger for tiden et metall-gjerde på grensen mot Russland, 90 kilometer langt og 2,5 meter høyt. Det vil stå ferdig før året er omme, og skal utvides til 190 kilometer av grensen i løpet av 2019 til en kostnad av 17 millioner Euro.
Et lignende 135 kilometers gjerde bygges av Litauen langs deres grense mot russiske Kaliningrad.
Estland har også annonsert forestående bygging av gjerde langs grensen mot Russland. 110 kilometer langt og med tilsvarende høyde på 2,5 meter. Den planlagte kostnaden er mer enn 70 millioner Euro, og den estiske regjeringen har planer å be EU om finansiering.
Ifølge regjeringserklæringene er formålet med disse gjerdene å «beskytte Europas og NATOs yttergrenser». Hvis vi for et øyeblikk ser bort fra ideen om at de trenger «beskyttelse» fra en massiv migrasjonsstrøm fra Russland, gjenstår bare et motiv – EUs og NATOs yttergrenser trenger nå beskyttelse mot den «russiske trusselen».
Ettersom gjerdene som settes opp av de baltiske landene langs grensen mot Russland har tilnærmet null militær effekt, må formålet være fundamentalt ideologisk – et fysisk symbol for at bakom gjerdet lusker en en farlig fiende som truer oss.
Dette er del av en media-politisk PSYOP (psykologisk operasjon) med den hensikt å rettferdiggjøre eskaleringen mellom USA/NATO og Russland. I denne sammenhengen besøkte den italienske republikkens president Sergio Mattarella Latvia to ganger – første gang i juli hvor han besøkte de baltiske landene og Georgia. Under den offisielle middagen i Riga gratulerte han Latvia for å ha valgt «integrasjon med NATO og Den europeiske unionen» og for å ha valgt å «adoptere modellen for et åpent samfunn som er fundert på respekt for rettsstatprinsippet, demokrati og menneskerettigheter i sentrum». Han adresserte kommentaren til den latviske presidenten Raymond Vējonis som allerede i april godkjente et prosjekt for loven som skal forby undervisning i russisk språk i Latvia, et land hvis befolkning består av nesten 30 % etniske russere, og hvor russisk er hovedspråket til 40% av innbyggerne. Det frihetsberøvende forbudet mot flerspråklighet er anerkjent av EU og vil komme til å diskriminere mot den russiske minoriteten som beskyldes for å være Russlands femtekolonne.
I september to måneder senere reiste president Mattarella tilbake til Latvia for å delta i et uformelt toppmøte med ledere fra Den europeiske unionen som blant andre emner tok for seg cyber-angrep fra «stater som har en fiendtlig holdning» ( med tydelig referanse til Russland).
Under toppmøtet besøkte republikkens president militærleiren daži hvor han møtte den italienske kontingenten som er del av NATOs utplasserte kampstyrke i Latvia, og som er del av den «avanserte fremadrettede tilstedeværelsen» på grensen til Russland. «Tilstedeværelsen er et element som beroliger våre venner i Latvia og de andre baltiske landene», erklærte han – ord som i betydelig grad styrker den psykologiske operasjonen ved å foreslå at der finnes en trussel fra Russland mot de baltiske landene og resten av Europa.
24 september ankommer også pave Frans Latvia for å besøke de tre baltiske landene. Vi vet ennå ikke, om han ved å gjenta «vi må bygge broer, ikke gjerder» kommer til å ha noen innflytelse i sammenheng med det nye jernteppet som deler den europeiske regionen og forbereder folk mentalt på krig. Eller om han ved å legge blomster på «Frihetsmonumentet» kommer til å kreve frihet for unge russiske latviere slik at de kan lære og bruke sitt eget språk.

il manifesto
, September 18, 2018
Oversettelse: Roger Ekse

NO WAR NO NATO

Manlio Dinucci

Han er geograf og geopolitisk forsker. Han siste bøker er Laboratorio di geografia, Zanichelli 2014 ; Diario di viaggio, Zanichelli 2017 ; L’arte della guerra / Annali della strategia Usa/Nato 1990-2016, Zambon 2016, Guerra Nucleare. Il Giorno Prima 2017; Diario di guerra Asterios Editores 2018.

No comments:

assangeAt midday on Friday 5 February, 2016 Julian Assange, John Jones QC, Melinda Taylor, Jennifer Robinson and Baltasar Garzon will be speaking at a press conference at the Frontline Club on the decision made by the UN Working Group on Arbitrary Detention on the Assange case.

xmas

the way we live

MAN


THE ENTIRE 14:02' INTERVIEW IS AVAILABLE AT

RCinfo@exopoliticsportugal.com

BJ 2 FEV


http://benjaminfulfordtranslations.blogspot.pt/


UPDATES ON THURSDAY MORNINGS

AT 08:00h UTC


By choosing to educate ourselves and to spread the word, we can and will build a brighter future.

bj


Report 26:01:2015

BRAZILIAN

CHINESE

CROATIAN

CZECK

ENGLISH

FRENCH

GREEK

GERMAN

ITALIAN

JAPANESE

PORTUGUESE

SPANISH

UPDATES ON THURSDAY MORNINGS

AT 08:00 H GMT


BENJAMIN FULFORD -- jan 19

UPDATES ON THURSDAY MORNINGS

AT 08:00 H GMT

PressTV News Videos