Labels

SUPPORT JULIAN ASSANGE

Wednesday, February 28, 2018

RO -- Manlio Dinucci – Arta Razboiului: Revine cosmarul rachetelor din Comiso


 We need volunteer translators for these languages

AL, DE, BG, HR, NSP, SK, SI, EE, GR, NL, HU, ISL, LT, LU, NO, PL, CZ, TR, RU, ZH
Contact:Arta Razboiului


Revine cosmarul rachetelor din Comiso

Manlio Dinucci


Planul a fost anuntat în prealabil acum trei ani, în timpul Administratiei Obama, atunci cînd ofiterii Pentagonului au declarat ca, «în fata agresiunii ruse, Statele-Unite iau în considerare instalarea de rachete de croaziera terestre în Europa, cu baza la sol» (Il manifesto, 9 Iunie 2015). În prezent, cu Administratia Trump, acelasi lucru este confirmat oficial.

În anul fiscal 2018, Congresul Statelor-Unite a autorizat finantarea «unui program de cercetari si dezvoltare a unei rachete de croaziera lansata de la pamînt, situata pe o platforma mobila pe o sosea». Este o racheta de capacitate nucleara, cu un interval intermediar (între 500 si 5500 km), asemanatoare celor 112 rachete nucleare Cruise, instalate de Statele-Unite în Comiso, în deceniul lui 1980. Ele au fost eliminate, împreuna cu rachetele balistice Pershing 2, plasate de SUA în Germania, si cu SS-20 sovietice, plasate în URSS, în conformitate cu Tratatul Fortelor Nucleare Intermedii (INF), semnat în 1987. Acelasi tratat, interzice instalarea de rachete terestre cu baza la sol, si un interval între 500 si 5500 km.

Washington acuza în prezent Moscova ca instaleaza rachete de aceasta categorie, si declara ca «daca Rusia va continua sa violeze Tratatul INF, Statele-Unite nu vor continua sa fie legate de acest tratat», adica, vor fi libere sa implanteze, în Europa, rachete nucleare cu un interval intermediar cu baza de lansare de la sol.

Cu toate acestea, este ignorat un factor decisiv: rachetele ruse (admitînd ca ele sunt de interval intermediar) sunt instalate într-o pozitie de aparare, pe teritoriul rus, în timp ce rachetele de interval  intermediar ale SUA sunt plasate într-o pozitie ofensiva, în Europa, aproape de teritoriul rus. Este ca si cum Rusia ar fi plasat rachete nucleare îndreptate spre Statele-Unite, în Mexic.

Avînd în vedere ca alpinismul SUA/NATO continua, instalarea de rachete de acelasi tip în Europa, este de fiecare data mai probabila. Între timp, la începutul lui Februarie, Ucraina, a facut un test cu o racheta terestra intermediara , care în mod clar, a fost creata cu asistenta SUA.

Noile rachete nucleare ale SUA – cu mult mai precise si rapide decît rachetele de croaziera din anii optzeci – vor fi implantate în Italia,si probabil în tarile de Est, alaturîndu-se bombelor nucleare nord-americane B61-12, care vor sosi în Italia si în alte tari, începînd din 2020.

În Italia, noile rachete de croaziera, vor fi plasate probabil, din nou, în Sicilia, cu toate ca nu în mod necesar în Comiso. Pe insula exista doua instalatii ale SUA, de importanta strategica prioritara. Statia MUOS, de la Niscemi, una din cele patru, la nivel mondial (2 în SUA, 1 în Australia si 1 în Sicilia) a sistemului de comunicatii prin satelit, care leaga, la o singura retea de comando, toate fortele SUA, chiar si fortele nucleare, în orice loc din lume, acolo unde se gasesc. JTAGS, o statie de receptie si transmisie prin satelit a «scutului anti-racheta» al SUA, este gata sa functioneze, în Sigonella. Este una din cele cinci la nivel mondial (celelalte se gasesc în Statele-Unite, în Arabia Saudita, în Coreea de Sud si în Japonia).

Statia, care este transportabila, serveste nu numai de aparare anti-racheta, însa de asemenea operatiunile de atac, conduse de baze avansate, ca cele din Italia.

”Statele-Unite – explica Pentagonul în relatoriul «Nuclear Posture Review 2018» - folosesc arme nucleare, instalate în baze avansate, în Europa, pentru apararea NATO. Aceste forte nucleare constituie, în mos esential, o legatura politica si militara prioritara între Europa si America de Nord».

Legîndu-ne la strategia lor, nu numai din punct de vedere militar, însa de asemenea politic, Statele-Unite, transforma de fiecara data mai mult tara noastra, într-o baza avansata a armelor ei nucleare, îndreptata spre Rusia, si deci, într-o tinta avansata spre care sunt tintite, armele nucleare ruse.


Il manifesto, 27 de Fevereiro 2018 
Tradus: Light Journalist


NO WAR NO NATO

Post a Comment

assangeAt midday on Friday 5 February, 2016 Julian Assange, John Jones QC, Melinda Taylor, Jennifer Robinson and Baltasar Garzon will be speaking at a press conference at the Frontline Club on the decision made by the UN Working Group on Arbitrary Detention on the Assange case.

xmas

the way we live

MAN


THE ENTIRE 14:02' INTERVIEW IS AVAILABLE AT

RCinfo@exopoliticsportugal.com

BJ 2 FEV


http://benjaminfulfordtranslations.blogspot.pt/


UPDATES ON THURSDAY MORNINGS

AT 08:00h UTC


By choosing to educate ourselves and to spread the word, we can and will build a brighter future.

bj


Report 26:01:2015

BRAZILIAN

CHINESE

CROATIAN

CZECK

ENGLISH

FRENCH

GREEK

GERMAN

ITALIAN

JAPANESE

PORTUGUESE

SPANISH

UPDATES ON THURSDAY MORNINGS

AT 08:00 H GMT


BENJAMIN FULFORD -- jan 19

UPDATES ON THURSDAY MORNINGS

AT 08:00 H GMT

PressTV News Videos