Labels

SUPPORT JULIAN ASSANGE

Friday, April 14, 2017

Romîna -- Thierry Meyssan -- 12 Aprilie, 2017: Lumea se înclinã din nou la rãzboi

JURNALUL SCHIMBARII ORDINII MONDIALE #14


12 Aprilie, 2017: Lumea se înclinã din nou la rãzboi


Casa Albã sa aliniat în sfîrsit cu Coalitia formata de neoconservatori în jurul Regatului Unit si a mai multor companii multinationale. Statele Unite si-a reluat politica imperialista pe care au decis-o în 1991, si a reactivat NATO. Ruptura cu Rusia si cu China a fost consumata pe 12 Aprilie 2017. Lumea se gaseste din nou   în iminenta unui razboi nuclear.
 | DAMASC (SÍRIA)  
JPEG - 26 kb
În timpul celor doua saptamîni în sînul administratiei Trump, Statele Unite au atacat în mod ilegal baza aeriana din Shai'yrat (în Siria), si dupa aceea au multiplicat semnalele contradictorii, înainte de a-si prezenta cartile sale: au reînceput sa-si lanseze politica lor imperialista, în mod irefutabil.

În mai putin de doua saptamîni, administratia Trump a aparat 7 pozitii diferite referitoare la Republica Araba a Siriei. [1]

Pe data de 12 Aprilie 2017, Statele Unite au realizat o mare transformare.

În acelasi timp, Secretarul de Stat, Rex Tillerson a calatorit la Moscova pentru a încerca un ultim abordaj pacific; Cosiliul de Securitate de la ONU sa întîlnit, si a semnat un document de confruntare; Presedintele Trump a reînceput sa lanseze NATO împotriva Rusiei.


Consilierul Special al Presedintelui Trump, Steve Bannon si Secretarul Adjunct, Sebastian Gorka, se pregateau sa se întîlneasca cu Generalul Michael Flynn, în timp ce mass-media în favoarea lui Trump facea o evaluare a activitatii lui. Zvonurile garanteaza ca ginerele Presedintelui, Jared Kushner, este singura persoana pe care Presedintele o asculta, fara ca aceasta informatie sa fie verificabila.

Se pare ca Casa Albã este scuturata, sub impulsul britanicilor, care cauta sa pastreze cu orice pret, sistemul jihadist pe care l-au creat. [2] Ministrul Afacerilor Externe, Boris Johnson, sa sprijinit pe liderii europeni, care s-au lasat convinsi de neoconservatori, în timpul Conferintei de Securitate de la Munich, pe data de 19 Februarie. [3]

Pentru a justifica agresiunea unui Stat suveran, membru al ONU, Rex Tillerson, poate sa refere numai un rezumat al serviciilor secrete americane, asupra incidentului de la Shaykhun Khan; sinteza care nu prezinta nici o dovada pentru a suspecta de Siria, însa care refera informatii clasificate, si termina cu un apel pentru caderea ''regimului'' în vigoare.[4].

Natura ireversibila a acestei transformari, este masurata prin lectura rezolutiei prezentate de NATO, în Consiliul de Securitate, pe care Rusia a vetat-o. [5] Prezentata în Occident ca o simpla cerere a unei cercetari neutre asupra incidentului chimic Shaykhun Khan, în realitate este vorba despre situarea Fortei Aeriene Siriene, sub controlul numarului 2 al ONU, Jeffrey Feltman. Acest vechi consilier al lui Hillary Clinton, este autorul unui plan, total si inconditional, de capitulare a Siriei. [6]

Textul acestei rezolutii, arata ca schita a fost arhivata pe 6 Aprilie, însa ca Statele Unite nu au supus-o votarii, deoarece nu erau siguri de ei însisi. Ignoreaza încercarea de mediere a membrilor alesi ai Consiliului de Securitate, care au încercat sa se reîntoarca la o cerere normala de cercetare a ONU [7].

Principiul situarii Fortei Aeriene siriene sub controlul ONU, foloseste tactica care a fost implementata acum 19 ani, în 1998, împotriva Serbiei, pîna la interventia militara ilegala a NATO.

Presedintele Donald Trump, si-a complectat transformarea sa, primind pe Secretarul General as NATO, Jens Stoltenberg, la Casa Albã. Într-o conferinta de presa împreuna, a declarat ca nu mai sustine ca Alianta este învechita, a multumit ajutorul ei împotriva Siriei, si ca este gata sa lucreze în strînsa colaborare cu aliatii ei. [8]

Raspunzînd, Rusia a clarificat ca si-a actualizat 60% din forta sa nucleara, si ca este gata pentru razboi. [9]

Ne gasim în aceeasi situatie de acum sase luni, atunci cînd Statele Unite ale lui Barack Obama, refuzasera sa lucreze cu China, cu Rusia, si cu aliatii acestor doua natiuni (Organizatia de Cooperare de la Shanghai, si Organizarea proiectului de Securitate Colectiva). Atunci, propuneau sa se împarta lumea în doua parti distincte, care nu aveau sa se comunice una cu alta, în nici un mod. [10]

Tradução
The Light Journalist
[1] “As 6 posições da Administração Trump sobre a Síria”, Tradução Alva, Rede Voltaire, 12 de Abril de 2017.
[2Sous nos Yeux. Du 11-Septembre à Donald Trump (Sob os nossos olhos. Do 11-de-Setembro a Donald Trump), Thierry Meyssan, éditions Demi-Lune, 2017. Voir la seconde partie de l’ouvrage.
[3] “O sequestro da Conferência sobre Segurança de Munique”, Thierry Meyssan, Tradução Alva, Rede Voltaire, 21 de Fevereiro de 2017.
[5] “US, UK & France Resolution on Syria (Russian vetoed)”, Voltaire Network, April 12, 2017.
[6Sous nos Yeux. Du 11-Septembre à Donald Trump (Sob os nossos olhos. Do 11-de-Setembro a Donald Trump), Thierry Meyssan, éditions Demi-Lune, 2017. Pages 238-244 et 249-251.
[8] “Donald Trump relança a OTAN”, Rede Voltaire, 14 de Abril de 2017.
[9] « La Russie se tient prête à une guerre nucléaire », Réseau Voltaire, 13 avril 2017.
[10] “Dois mundos distintos”, Thierry Meyssan, Tradução Alva, Al-Watan (Síria) , Rede Voltaire, 8 de Novembro de 2016.
Dois mundos distintos
Dois mundos distintos
Jornal da mudança da ordem mundial #13
 
O preço da descida
O preço da descida
Jornal da mudança da ordem mundial #11
 
Vetos cruzados no Conselho de Segurança
Vetos cruzados no Conselho de Segurança
Jornal da mudança da ordem mundial #7
 
Este artigo encontra-se sob licença creative commons
Poderá reproduzir livremente os artigos da Rede Voltaire desde que cite a fonte, não modifique o conteúdo e não os utilize para fins comerciais (licença CC BY-NC-ND).

No comments:

assangeAt midday on Friday 5 February, 2016 Julian Assange, John Jones QC, Melinda Taylor, Jennifer Robinson and Baltasar Garzon will be speaking at a press conference at the Frontline Club on the decision made by the UN Working Group on Arbitrary Detention on the Assange case.

xmas

the way we live

MAN


THE ENTIRE 14:02' INTERVIEW IS AVAILABLE AT

RCinfo@exopoliticsportugal.com

BJ 2 FEV


http://benjaminfulfordtranslations.blogspot.pt/


UPDATES ON THURSDAY MORNINGS

AT 08:00h UTC


By choosing to educate ourselves and to spread the word, we can and will build a brighter future.

bj


Report 26:01:2015

BRAZILIAN

CHINESE

CROATIAN

CZECK

ENGLISH

FRENCH

GREEK

GERMAN

ITALIAN

JAPANESE

PORTUGUESE

SPANISH

UPDATES ON THURSDAY MORNINGS

AT 08:00 H GMT


BENJAMIN FULFORD -- jan 19

UPDATES ON THURSDAY MORNINGS

AT 08:00 H GMT

PressTV News Videos