Labels

SUPPORT JULIAN ASSANGE

Wednesday, April 19, 2017

ROMÎNA – ESCALAREA NUCLEARA IN PENINSULA ITALIANA – BOMBA B61-12 A FOST ÎNCERCATA – 18 APRILIE, 2017 de Manlio Dinucci

Escalarea Nucleara in Peninsula Italiana : BOMBA B61-12  A FOST ÎNCERCATA


 | ROME (ITALY)  JPEG - 30.3 kb
Accentul politico-mediatic iradiaza escalada nucleara în peninsula coreeana, si lasa sa scape, neobservat în umbrã, o escalada asemanatoare în peninsula intaliana. În ziua 13 Aprilie(2017), Centrul de Arme Nucleare ale Fortei Aeriene comunica ca, în poligonul de la Nellis, în Nevada:

''O aeronavã F-16 a Fortei Aeriene, a lansat o bomba nucleara B61 inerta într-o încercare recenta, demonstrînd capacitatea aeronavei de a livra Armele si a proba functionamentul componentilor ne-nucleari ai armei, inclusiv sistemul de înarmare si de control de foc, altimetru de radar, motoare ale rachetei si computer de control de arme''.

Care este semnificatia acesteia? El indica ca B61-12, noua bomba nucleara a SUA, destinata a substitui B-61, care a fost stocata în Italia si în alte tari europeene, se gaseste acum în faza de inginerie, în pregatire pentru productie în masã. Multii componenti ai lui B61-12 sunt planuiti si încercati în laboratoarele nationale din Los Alamos si Albuquerque (Novo Mexico), Livermore (California), si produsi într-o serie de plante (baze), în Missouri, Texas, carolina de Sud si Tennessee. Deasupra acestora, este sectia cozii, fabricata de Boeing, pentru orientarea preciziei.

B61-12 nu este B-61 cu cîteva actualizari cosmetice. Nu, este mai mult decît atît. Este o arma Sui Generis cu:  un cap nuclear cu patru optiuni de putere la alegere, depinzînd de obiectul pe care vrei sa-l ataci; Un sistem de orientare care îi permite sa lanseze nu direct deasupra tintei sale, însa de la o anumita distanta; Si capacitatea de  patrunde la sol pentru a distruge buncherele centrului de comanda într-un prim atac nuclear.


Încercarea confirma ca noua bomba nucleara poate fi lansata de bombardierul F-16  (modelul C/D) a 31ª  Aripi de Lupta, echipa de avioane de vînatoare nord-americane stationate în Aviano (Pordenone), care in prezent este gata sa atace cu 50 (Numarul estimat de FAS, Federatia de Oameni de stiinta Americani) B-61 bombe. Comunicatul specifica ca B61-12, de asemenea poate fi lansat de la bombardierele Tornado PA-200, ca si dela a 6ª Formatie a Fortei Aeriene Italiene stocata în Ghedi (Brescia), în prezent gata pentru atac nuclear cu 20 de bombe B61. În timp ce se steapta ca bombardierele F-35 sa  fie livrate Fortei Aeriene Italiene, Forta Aeriana a SUA, anunta ca ''B61-12 va fi integrat la F-35''.

Pilotii italieni sunt antrenati pentru atacul nuclear sub comandourile nord-americane - FAS [1] – este demonstrat de prezenta celui de-a 704ª Echipa de Sprijin la Munitii, în Ghedi. Aceasta este una din cele patru unitati ale Fortei Aeriene ale SUA, stationate în baze europene (în Italia, asa precum în Germania, Belgia si Olanda) ''unde arme nucleare ale SUA, sunt destinate sa lanseze plecînd de la avioanele Statului gazdã''. Pilotii acestor patru tari europene, si ai Turciei sunt antrenati sa foloseasca B-61, si acum B61-12, în Steadfast Noon. Acesta este exercitiul anual la OTAN-ului pentru razboiul nuclear. În 2013, acest exercitiu a avut loc în Aviano, si în 2014 în Ghedi.

De acord cu programul, B61-12, al carui cost este prevazut între 8 si 10 miliarde de dolari pentru 480  de bombe, va începe sa fie fabricat în masa în 2020. Imediat, ele vor substitui B-61 în Italia si în alte tari europene. Fotgrafii din satelit pe care FAS le-a lansat, arata ca în bazele de Aviano si Ghedi, si în alte baze atît în Europa cît si în Turcia, au fost facute deja schimbari pentru a atinge acest obiectiv. Nu stim înca, cîte B61-12 au fost destinate Italiei. Cu toate acestea, nu putem sa excludem ca, în lumina crescînda a indispozitiei cu Rusia, ca numarul lor va depasi numarul de bombe B61, care sunt la ora actuala stocate. Nici nu se înlatura ideia, ca ele vor fi stocate , atît în Aviani cît si în Ghedi.

Si este un fapt ca, într-o miscare fara precedent în 2014, piloti polonezi cu F-16 C/D avioane de vînatoare, au participat la exercitiile OTAN, pentru razboiul nuclear realizat în Ghedi. Acest lucru indica ca, cu toata probabilitatea, B61-12, de asemenea va fi stocat în Polonia si în alte tari ale vechiului bloc oriental. Bombardierul F-16 si alte avioane ale OTAN-ului de capacitate duplã, nucleara si conventionala, sunt stationate, în rotatie, în republicile baltice, mergînd pîna la frontiera cu Rusia. 

B61-12 este definit de Pentagon ca ''elementul fundammental al triadei nucleare nord-americane'' (pamînt, mare si aer). În 2020, este alinierea lui B61-12 în Europa ( cu toate ca nu se renunta ca ar putea fi înainte de aceasta data), Italia, care este oficial o tara non-nucleara, va fi transformata în linie de foc, pentru o confruntare nucleara din ce în ce mai periculoasa între SUA/OTAN, pe de o parte, si Rusia , pe alta.

Este de fapt Generalul James Cartwright, ex-Comando-ul Strategic al SUA, care avertizeaza ca ''armele nucleare ca B61-12, care sunt mai putin greoaie ( de la 0,3 la 50 kilotone) si mai precise înca, maresc tentatia de a fi folosite, care ar putea, pîna si pentru un atac nuclear preventiv, în loc de un act de represalie''.

În acest caz, este de netagaduit ca Italia va fi prima tintã a unei inevitabile reactii nucleare.
Translation
Anoosha Boralessa
[1] “Status of World Nuclear Forces”, Hans M. Kristensen and Robert S. Norris, Federation of American Scientists.
Article licensed under Creative Commons
The articles on Voltaire Network may be freely reproduced provided the source is cited, their integrity is respected and they are not used for commercial purposes (license CC BY-NC-ND).
Post a Comment

assangeAt midday on Friday 5 February, 2016 Julian Assange, John Jones QC, Melinda Taylor, Jennifer Robinson and Baltasar Garzon will be speaking at a press conference at the Frontline Club on the decision made by the UN Working Group on Arbitrary Detention on the Assange case.

xmas

the way we live

MAN


THE ENTIRE 14:02' INTERVIEW IS AVAILABLE AT

RCinfo@exopoliticsportugal.com

BJ 2 FEV


http://benjaminfulfordtranslations.blogspot.pt/


UPDATES ON THURSDAY MORNINGS

AT 08:00h UTC


By choosing to educate ourselves and to spread the word, we can and will build a brighter future.

bj


Report 26:01:2015

BRAZILIAN

CHINESE

CROATIAN

CZECK

ENGLISH

FRENCH

GREEK

GERMAN

ITALIAN

JAPANESE

PORTUGUESE

SPANISH

UPDATES ON THURSDAY MORNINGS

AT 08:00 H GMT


BENJAMIN FULFORD -- jan 19

UPDATES ON THURSDAY MORNINGS

AT 08:00 H GMT

PressTV News Videos