Labels

SUPPORT JULIAN ASSANGE

Wednesday, April 26, 2017

ROMINA - FRANCEZII SE SCUFUNDÃ de Thierry Meyssan


Francezii se Scufundä


Ne aflam în prezenta unei inversiuni istorice în Franta, unde vechiul spectru politic se desface în tãndãri, si unde apare o noua fisurã. Avînd în vedere intensa propaganda mediaticã care a atins tara, francezii nu înteleg referintele esentiale, si se agata de liniile rosii care nu mai exista. Cu toate acestea, faptele sunt clare, si sunt de prevazut anumite evolutii.


 | BEIRUTE (LIBANO)  
JPEG - 19.8 ko
Petrecere privatã în La Rotonde:
Felicitat în calitate de noul presedinte francez, Emmnuel Macron
primeste personalitati ale Spectacolului, si în special, a lui CAC 40,
în noaptea primului round al alegerilor.
Aici poate fi vazut, în conversatie cu un prieten, bancherul Jacques Attali.

Dupa o campanie electorala foarte agitata, francezii l-au selectionat pe Emmanuel Macron (sprijinit de orasele din centru) si Le Pen, ( sprijinita de zonele suburbane si rurale), pentru cel de-al doi-lea round al alegerii presedintelui.

Începînd din acest moment, aproape toti candiatii derutati, cu exceptia lui Jean-Luc Mélenchon – si aceasta nu este o întîmplare – au apelat la sprijinul lui Macron, care ar trebui sa fie ales cu usurinta.

Cele doua mari partide istorice care au guvernat Franta de la începutul celei de-a Cincea Republica, republicanii (ex-gaulistii) si Partidul Socialist (ex-partidarii lui Jaurés), au fost derutati. În timp ce un recent venit ''Înainteaza''! (fapt evidentiat , în special, în occidentul liniei Le Havre-Marseille), si ajunge pe vîrful scenei înfruntînd Frontul National (localizat la estul acestei linii).

Exista un candidat al fascismului?


În istoria Frantei, nu este pentru prima oara ca aceasta diviziune este clarã: într-o parte, un aparator al aliantei, cu cine pare a fi cea mai mare putere a momentului (Statele Unite), si în cealalta parte, o miscare care se sforteaza sa obtina independenta nationala; într-o parte, întreaga clasa dominanta, fara nici o exceptie notabila, în cealalta parte, un partid constituit din elemente de toate provenientele, compus în mod predominant de proletari, dintre care trei sferturi vin din dreapta, si un sfert, din stînga.

Evidenta este ca, viitorul presedinte francez va fi D-l. Macron; un om al Bancii Rothschild & Cª, care acum este sprijinit de toate sefiile companiilor apartinînd lui CAC 40.

Ei bine, fara suparare pentru prejudecatile noastre, unanimitatea/concordanta puterii banului, este caracteristica fundamentala a partidelor fasciste.

Aceasta unanimitate a Marelui Capital, este întotdeauna însotita de una din natiunile care sterge diferentele. Pentru a fi egale, trebuie sa fie identice. Asta este ceea ce Presedintele Hollande începuse cu legea ''casatoriei pentru toti'' în 2012-13. Anuntata ca fiind mijlocul de a stabili egalitatea între cetateni, independent de orientarea lor sexuala, ea a schitat, de fapt, ca necesitatile cuplurilor cu copii, sunt aceleasi ca si ale cuplurilor homosexuale. Existau cu toate acestea, multe alte solutii mai inteligente. Opozitia fata de lege, a trezit proteste enorme, însa din nefericire, fara a prezenta orice alta propunere, si uneori, amestecata cu slogane homofobice.

Indentic, atacul împotriva revistei Charlie-Hebdo, a fost celebrat cu sunetul lui ''Eu sunt Charlie!'', si cetatenii care au îndraznit sa spuna ''Nu fi Charlie!'' au fost dati în proces în instantele de judecata.

Este trist ca francezii nu au reactionat nici în fata unanimitatii Marelui Capital, nici în fata obligatiei de a folosi aceleasi mecanisme juridice, si de a asocia aceleasi slogane. Dimpotriva, continua sa considere Frontul National actual ca fiind ''fascist'', fara sa prezinte alt argument, care sa nu fie decît cel al trecutului sau îndepartat.

Putem rezista candidatului fascismului?


Majoritatea francezilor considera ca Emmanuel Macron, va fi un presedinte asemanator lui Sarkozy si Hollande, un om care va continua politica lor. Atunci se asteapta ca tara sa cada si mai mult. Ei acepta acest blestem, crezînd ca îndeparteaza amenintarea extremei drepte.

Multi îsi mintesc ca, la început, Frontul National a reunit pierzatorii Celui de-al Doilea Razboi Mondial, si politica socialista de colonizare a Algeriei. S-au concentrat în cîteva figuri de colaboratori cu ocupantii nazisti, fara sa înteleaga ca Frontul National de azi, nu are nimic în comun cu aceste persoane. Ei continua sa traga la raspundere pe locotenentul Jean-Marie Le Pen (tatal lui Marine), pentru drama algeriana, si sa nu recunoasca responsabilitatea liderilor socialisti ai epocii, a teribilului lor Ministru de Interior, François Mitterand.

Nimeni îsi aduce aminte ca, în 1940, a fost un Ministru fascist, Generalul Charles de Gaulle, care a refuzat armistitiul rusinos, cu Germania nazista. Acest om, delfinul oficial al Maresalului Philippe Petain (care era nasul ficei lui), si care sa angajat singur, în Rezistentã. Luptînd împotriva educatiei si împotriva prejudecatilor sale, a strîns lent în jurul sau,împotriva vechiului sau mentor, francezi de toate originile, pentru a apara Republica. Sa alaturat unei personalitati de stînga, Jean Moulin, care cu cîtiva ani înainte deviase în secret, bani si arme traficate ale Departamentului Marinei, pentru a sprijini republicanii spanioli împotriva fascistilor.

Nimeni îsi va aminti de un coleg al lui De Gaulle, Robert Schuman, care si-a pus semnatura pe Armistitiul rusinii, si dupa aceea, cîtiva ani mai tîrziu, a fundat o Comunintate Economica Europeana (azi Uniunea Europeana); o organizatie supra-nacionala conceputa dupa modelul nazist al ''Noii Ordini Mondiale'', împotriva Uniunii Sovietice, si în prezent, împotriva Rusiei.

Modelul Obama-Clinton

Emmanuel Macron, are sprijinul vechiului presedinte al SUA, Barack Obama. El a organizat o echipa politica externa compusa din principalii diplomati neo-conservatori, si nu face un secret din faptul ca sprijina politica externa a democratilor nord-americani.

Barack Obama, si- prezentat politica sa externa ca fiind o retorica diametral opusa predecesorului sau, republicanul George W. Bush, dar, în practica, a parcurs toate punctele pasilor lui. Acesti amîndoi oameni au condus, succesiv, la societatile Orientului Mijlociu Înlargit la nivel de distrugere, care a cauzat mai mult de 3 milioane de morti. Emmanuel Macron, sprijina aceasta politica, cu toate ca înca nu se stie daca pretinde sa o justifice prin ''democratizare'', sau prin ''revolutia spontana''.

Daca în alegerile Statelor Unite, Hillary Clinton a fost derutata, Emmanuel Macron, trebuie sa fie ales în Franta.

Nu exista dovada ca Marine Le Pen va fi capabila sa joace rolul lui Charles De Gaulle, însa exista trei lucruri care sunt previzibile:

  Asa cum sa petrecut în 1940, britanicii, îngolindu-si tristetea, l-au primit pe De Gaulle la Londra, si în ziua de azi, rusii o vor sprijini pe Le Pen.

  Asa cum sa petrecut în 1939, rari au fost comunistii care au provocat instructiunile partidului lor, si s-au alaturat Rezistentei; în ziua de azi, rari vor fi suporterii lui Jean-Luc Mélenchon, care o vor face. Însa, mergînd de la atacul nazist la URSS, a fost Partidul Comunist cel care a sprijinit pe De Gaulle, si care a constituit majoritatea Rezistentei. Nu exista îndoiala ca, în anii viitori, Mélenchon va lupta alaturi de Le Pen.

  Emmanuel Macron, nu va întelege niciodata oamenii care rezista subjugarii/dominarii tarii lor. Deci, nu va întelege lupta popoarelor din ''Orientul Mijlociu Înlargit'' pentru adevarata lor independenta, împreuna cu Hezbollah, cu Republica Araba a Siriei si cu Republica Islamica a Iranului.

 Tradus: The Light Journalist

Articles sous licence creative commons
Vous pouvez reproduire librement les articles du Réseau Voltaire à condition de citer la source et de ne pas les modifier ni les utiliser à des fins commerciales (licence CC BY-NC-ND).

Post a Comment

assangeAt midday on Friday 5 February, 2016 Julian Assange, John Jones QC, Melinda Taylor, Jennifer Robinson and Baltasar Garzon will be speaking at a press conference at the Frontline Club on the decision made by the UN Working Group on Arbitrary Detention on the Assange case.

xmas

the way we live

MAN


THE ENTIRE 14:02' INTERVIEW IS AVAILABLE AT

RCinfo@exopoliticsportugal.com

BJ 2 FEV


http://benjaminfulfordtranslations.blogspot.pt/


UPDATES ON THURSDAY MORNINGS

AT 08:00h UTC


By choosing to educate ourselves and to spread the word, we can and will build a brighter future.

bj


Report 26:01:2015

BRAZILIAN

CHINESE

CROATIAN

CZECK

ENGLISH

FRENCH

GREEK

GERMAN

ITALIAN

JAPANESE

PORTUGUESE

SPANISH

UPDATES ON THURSDAY MORNINGS

AT 08:00 H GMT


BENJAMIN FULFORD -- jan 19

UPDATES ON THURSDAY MORNINGS

AT 08:00 H GMT

PressTV News Videos