Labels

SUPPORT JULIAN ASSANGE

Saturday, May 25, 2019

TUR -- Manlio Dinucci -- Rand Corp: Rusya nasıl yere yıkılır?


Red Square, Moscow

Rand Corp: Rusya nasıl yere yıkılır?
yazan Manlio Dinucci

Dengesini bozmak ve onu yere yıkmak için rakibi aşırı gerilmeye zorlamak: bu bir judo hamlesi değil ama binlerce uzmandan oluşan personeliyle, kendini ABD ve müttefiklerinin yöneticileri için en güvenilir küresel istihbarat ve siyasi analiz kaynağı olarak sunan, ABD’nin en etkili düşünce kuruluşu Rand Corporation tarafından Rusyaya karşı geliştirilen plandır.
Rand Corp, stratejik cepheleşmede Sovyetler Birliğini kendi ekonomik kaynaklarını harcamayan zorlayarak ABDnin Soğuk Savaştan galip çıkmasını sağlayan uzun vadeli stratejinin geliştirilmesine sunduğu katkıyla övünmektedir. Rand tarafından yayınlanan Overextending and Unbalancing Russia (Rusyanın aşırı germek ve dengesizleştirmek) adlı yeni plan bu örnekten esinlenmektedir [1]. Kuruluşun analistlerine göre Rusya, bazı temel alanlarda ABDnin güçlü rakibi olmayı sürdürmektedir. Bunun için ABD, müttefikleriyle birlikte Rusya’nın kırılganlıklarından istifade eden uzun vadeli bir bütünsel strateji izlemelidir. Böylece, her birinin ABD açısından başarı, kar, maliyet ve risk olasılıklarına işaret ederek, Rusyayı dengesizleşmeye zorlamak üzere kullanılacak çeşitli imkanları inceleyeceğiz.
Rand’ın analistleri, yaptırımların ağırlaştırılması ve ABDnin enerji ihracatını arttırmasıyla gelirleri azaltılabilecek petrol ve gaz ihracatına aşırı bağımlılığı nedeniyle, Rusyanın en büyük kırılganlığının ekonomisi olduğuna inanmaktadırlar. Yerine deniz yoluyla başka ülkelerden deniz yoluyla nakledilen sıvılaştırılmış doğal gaz kullanılarak, Avrupanın Rus doğalgazı ithalatını azaltmasının sağlanması söz konusudur.
Zaman içerisinde Rusya’nın ekonomisine zarar vermenin bir başka yolu da, başta yüksek eğitim düzeyine sahip Rus gençleri olmak üzere, nitelikli personelin göçünü teşvik etmektir. İdeoloji ve haber alanında, iç karışıklıklar teşvik edilmeli ve eş zamanlı olarak, uluslararası toplantılardan dışlayarak ve düzenlediği uluslararası spor etkinliklerini boykot ederek, Rusyanın ülke dışındaki imajını yıkmak gerekmektedir.
Jeopolitik alanda, Ukrayna’nın silahlandırılması, ABD’ye Rusya’nın en büyük dış kırılganlığından yararlanma imkanı tanımaktadır, ancak üstün geleceği bir büyük çatışmaya varmadan, onu baskı altında tutmak için bunun ölçülü bir şekilde yapılması gerekir.
ABD askeri alanda, Rusya karşıtı bir işlevle NATOnun Avrupalı ülkelerinin kara güçlerinin arttırılmasıyla, düşük maliyet ve riskle yüksek yararlar sağlayabilir. ABD, özellikle Rusyaya karşı stratejik bombardıman uçakları ve uzun menzilli taarruz füzeleriyle, hafifletilmiş risklerle büyük olasılıkla başarı ve büyük kazançlar elde edebilir.
İNF anlaşmasından çıkmak ve Avrupada Rusyayı hedef alan yeni orta menzilli nükleer füzeler konuşlandırmak, yüksek başarı olasılığı sağlasa da, aynı zamanda büyük riskler de içermektedir.
Rand’ın analistleri, istenen etkiyi elde etmek için her bir seçeneğin ayar edilmesiyle, ABD ile karşı karşıya gelişinde sonuçta en büyük bedeli Rusya’nın ödeyeceği, ancak ABDnin de onları başka hedeflere yöneltmek üzere büyük kaynaklar ayırması gerekeceği sonucuna varmaktadır. Böylece, sosyal harcamalar aleyhine, ABD/NATO askeri harcamalarının güçlü bir şekilde arttırılacağını şimdiden duyurmaktadırlar.
Derin devletin, yani sadece ABD’nin değil ama tüm Batı’nın stratejik tercihlerini belirleyen, ekonomik, mali ve askeri oligarşilerinin elinde olan gerçek iktidarın yeraltı merkezinin, en etkili düşünce kuruluşu Rand Corporationun bizim için öngördüğü gelecek budur.
Planın öngördüğü « seçenekler », aslında fedakarlık ve risk bakımından bedelini
il manifesto, 21 Mayis 2019
Çeviri
Osman Soysal
[1Overextending and Unbalancing Russia. Assessing the Impact of Cost-Imposing Options, by James Dobbins, Raphael S. Cohen, Nathan Chandler, Bryan Frederick, Edward Geist, Paul DeLuca, Forrest E. Morgan, Howard J. Shatz, Brent Williams, Rand Corporation, May 2019.


DECLARATION OF FLORENCE





No comments:

assange



At midday on Friday 5 February, 2016 Julian Assange, John Jones QC, Melinda Taylor, Jennifer Robinson and Baltasar Garzon will be speaking at a press conference at the Frontline Club on the decision made by the UN Working Group on Arbitrary Detention on the Assange case.

xmas





the way we live

MAN


THE ENTIRE 14:02' INTERVIEW IS AVAILABLE AT

RC



info@exopoliticsportugal.com

BJ 2 FEV


http://benjaminfulfordtranslations.blogspot.pt/


UPDATES ON THURSDAY MORNINGS

AT 08:00h UTC


By choosing to educate ourselves and to spread the word, we can and will build a brighter future.

bj


Report 26:01:2015

BRAZILIAN

CHINESE

CROATIAN

CZECK

ENGLISH

FRENCH

GREEK

GERMAN

ITALIAN

JAPANESE

PORTUGUESE

SPANISH

UPDATES ON THURSDAY MORNINGS

AT 08:00 H GMT


BENJAMIN FULFORD -- jan 19





UPDATES ON THURSDAY MORNINGS

AT 08:00 H GMT

PressTV News Videos