Labels

SUPPORT JULIAN ASSANGE

Monday, February 4, 2019

SLV -- Manlio Dinucci -- “UMETNOST VOJNE” -- Evropska skupnost za namestitev novih ameriških izstrelkov v Evropi


Resultado de imagem para pictures of the statue given by Russia of Saint George», at The United Nations 
“UMETNOST VOJNE”
Evropska skupnost  za namestitev novih ameriških izstrelkov v Evropi
avtor  Manlio Dinucci




Poleg steklene palače Združenih narodov New Yorku se nahaja kovinski kip imenovan “Dobro premaguje slabo”. Predtavlja Svetega Jurija, kako s svojim kopjem brebada zmaja. Leta 1990 je kip darovala Sovjetska zveza v znak proslavljanja sporazuma INF, sklenjenga z ZDA leta 1987, ki je prepovedal  atomske izstrekle krajšega in srednjega dometa  (v dosegu med 500 in 5,000 km). Simbolično zmajevo telo pravzaprav narejeno iz delov ameriških balističnih izstrelkov Pershing II (prvotno nameščenih v Zahodni Nemčiji) ter Sovjetskih izstrelkov SS-20 (prvotno nameščenih v ZSSR).

Atomski zmaj, ki na skulpturi umira, se sedaj ponovno rojeva. Zahvaljujoč Italiji in drugom državam Evropske skupnosti, ki so na generalni skupščini Združenih narodov volile proti resoluciji, ki jo je predlagala Rusija o “Ohranitvi in izvajanju Sporazuma INF”. Resolucija je bila namreč  zavrjen s  46 proti 43, 78 pa se jih je vzdržalo.

Evropska skupnost – od katerih je 21 od 27 držav članic NATA (vključnoz  Veliko Britanijo, ki zapušča ES) – se je pridružila mnenju NATA, ki je pravzaprav enako menju ZDA.

Najprej Obanova administracija, potem pa še Trumpova sta, brez dokazov, obtožili Rusijo, da preizkuša izstrelke prepovedane kategorije ter da je objavila svojo namero, da izstopi od sporazuma INF. Istočasno sta lansirali program, katerega cilj je ponovna namestitev atomskih izstrelkov v Evropi kot varovalo pred Rusijo, druge pa bodo namestili na Azijsko-Pacifičnem području, namerjene proti Kitajski

Ruski predstavnik v ZN je svaril, da “to pomeni začetek popolne oboroževalne tekme”. Z drugimi besedami, svaril je, da bo Rusija, če bodo Združene države v Evropi znova namestile nuklearne izstrelke, namerjene  proti Rusiji (kot so bili vodeni  izstrelki, nameščeni v Comisu v osemdesetih letih preteklega stoletja), na svojem ozemlju ponovno namestila podobno orožje obrnjeno proti tarčam v Evropi (ki pa ne bi mogle doseči ZDA).

Če vse to pozabimo, je predstavnik ES v Natu Rusijo obtožil, da sabotira sporazum INF  ter oznanil, da bodo vse države Skupnosti glasovale proti, ker se “resolucija, ki jo je predstavila Rusija, izogiba vprašanju, ki je predmet razprave”. V bistvu je Evropska skupnost, vključno z Italijo, dala zeleno luč za možno namestitev novih ameriških izstrelkov v Evropi.

Na tako pomembno vprašanje je Contojeva vlada, kot njene predhodnice, opustila  prakso nacionalne suverenosti in se postavila ob bok ES, ki je sprejela mnenje NATA pod vodstvom ZDA. V sklopu celotne politične srenje niti en glas ni  zahteval, da bi moral pravzaprav parlament odločiti, kako se voli pri ZN. Prav tako v parlamentu ni bilo nobenega glasu, ki bi zahteval, naj Italija spoštuje sporazum o neširjenju jedrskega orožja, ki zahteva, da morajo ZDA umakniti svoje jedrske bombe B16 iz našega nacionalnega ozemlja. Prav tako pa od prve polovice 2020 dalje sem ne smejo novih,  še nevarnejših B61-12.

Na ta način se ponovno krši osnovni ustavni princip, po katerem suverenost pripada narodu”. In ker medijski in politični aparat namerno drži Italijane v nevednosti, kar zadeva vitalna vprašanja, je kršena pravica do informacij, ne le v smislu pravice do informacij, pač pa  v smislu pravice biti obveščen.

To moramo stori sedaj, kajti jutri ne bo več časa za odločitev – balistični izstrelki srednjega dometa potrebujejo za dosego in uničenje svojega cilja samo 6 do 11 minut.


il manifesto, 8.januar 2018  

NE VOJNI NE NATU



Manlio Dinucci

Geograf in geopolitični znanstvenik. Njegove najnovejše knjige soLaboratorio di geografia, Zanichelli 2014 ; Diario di viaggio, Zanichelli 2017 ; L’arte della guerra / Annali della strategia Usa/Nato 1990-2016, Zambon 2016, Guerra Nucleare. Il Giorno Prima 2017; Diario di guerra Asterios Editores 2018.

No comments:

assange



At midday on Friday 5 February, 2016 Julian Assange, John Jones QC, Melinda Taylor, Jennifer Robinson and Baltasar Garzon will be speaking at a press conference at the Frontline Club on the decision made by the UN Working Group on Arbitrary Detention on the Assange case.

xmas





the way we live

MAN


THE ENTIRE 14:02' INTERVIEW IS AVAILABLE AT

RC



info@exopoliticsportugal.com

BJ 2 FEV


http://benjaminfulfordtranslations.blogspot.pt/


UPDATES ON THURSDAY MORNINGS

AT 08:00h UTC


By choosing to educate ourselves and to spread the word, we can and will build a brighter future.

bj


Report 26:01:2015

BRAZILIAN

CHINESE

CROATIAN

CZECK

ENGLISH

FRENCH

GREEK

GERMAN

ITALIAN

JAPANESE

PORTUGUESE

SPANISH

UPDATES ON THURSDAY MORNINGS

AT 08:00 H GMT


BENJAMIN FULFORD -- jan 19





UPDATES ON THURSDAY MORNINGS

AT 08:00 H GMT

PressTV News Videos