Labels

SUPPORT JULIAN ASSANGE

Tuesday, May 2, 2017

ROMINA - OTAN-UL ameninta securitatea noastraROMINA - OTAN-UL ameninta securitatea noastra
de la Gabriel Galice, Daniele Ganser, Hans vo Sponek

Si vis pacem, cole iusticiam
(Daca vrei pace, cultiva justitia)
Devisa  l’OIT
(Organizatia internationala a muncii)

OTAN-ul aduna în masa, trupe si arme, în fata scarilor Rusiei. Noi vrem sa exprimam nelinistea noastra, în fata propagandei care deformeaza realitatea amenintarilor care ameninta pacea. Aceasta propaganda vicleana, fabrica dusmani imaginari pentru a justifica exagerarea cheltuielilor militare, a cuceririlor de teritorii sau de «parti ale pietei», însusirile de control de aprovizionare energetica, si pentru a rugini democratia.

Nu, Rusia, nu este agresorul, si nici nu ameninta Tarile Baltice, Polonia sau Suedia. La implozia URSS-ului, si al Pactului de la Varsovia, gafa strategica a Statelor Unite, si al aliatilor ei, a fost de a nu reface arhitectura internationala de securitate. Uitata Carta de la Paris (1990) care promitea pacea Europei! În cartea sa «Marele joc de sah – America si restul lumii», Zbigniev Brzezinski punea în 1997 întrebarea, pentru a sti daca trebuia sa integreze Rusia în OTAN si în UE. El termina prin a privilegia securitatea tactica, asupra pacii strategice, nu însa fara a prevedea ca acest lucru avea sa declanseze reactiuni ruse. El preconiza, integrarea Ucrainei, unul din cele cinci «pivoturi geopolitice» ale Eurasiei, în OTAN si în UE. În 2010, Charles A. Kupchan, profesor la Georgetown University, propunea sa integreze Rusii în OTAN.

1 – Uitînd promisiunea SUA facuta Rusilor, cu ocazia reunificarii germane, de a nu extinde OTAN-ul catre Est, Occidentalii nu au încetat de a împinge, de a încercui si de a umili liderii rusi succesivi. Orice am gîndi despre regimul rus, principalul defect al lui Vladimir Putin ( si al multor tari din lume), în fata ochilor Occidentalilor, este de a înceta sa consimta la vointele de hegemonie occidentale.

Dupa razboiul ilegal din Irak, cresterea numarului de tari membre ale OTAN-ului si expansiunea totala a zonei sale de actiune, rasturnarea regimului lui Kadhafi în Libia, apoi lovitura de Stat în Ucraina, au fost liniile rosii care au declansat ripostarile ruse si chineze, constituind deja Organizatia de cooperare de la Shanghai (OCS), dupa prima înlargire a OTAN-ului. A fost nevoie de operatiunile din Libia si Ucraina, si sprijinul Occidentului (din 2006, conform Time Magazine din 19/12/06) pentru «rebelii» determinati sa rastoarne regimul sirian, pentru ca Rusii sa sustina autonomia Crimeii, si interventia militara din Siria.

În timp ce sa dovedit ca CIA, a supravegheat alegerile prezidentiale franceze din 2012, ca NSA, spioneaza peste tot, companii, organizatii si particulari, moda este de a imputa liderilor rusi, un amestec direct în alegerile americane, franceze, germane.

Tarile europene îsi întaresc alinierea lor pe politica externa SUA, embargo inclusiv împotriva Rusiei. Presedintele Fracez François Hollande complecteaza reintegrarea Frantei în comandamentul militar al OTAN-ului, început de Nicolas Sarkozy.

Si tarile neutre? Suedia, restabileste servicul militar obligatoriu, în momentul difuzarii asupra Artei, a unui reportaj intitulat «Razboiul rece în Marele Nord».

2 – Statul major suedez a efectuat o data, manevre în mod concertat cu OTAN-ul si Statele Unite, acestea fara stirea lui Olof Palme, care preconiza destinderea cu Moscova … si care a murit asasinat. Adeziunea Suediei la Asocierea pentru Pace (sau PpP), a OTAN-ului, valoreaza ea, neutralitatea? Daniele Ganser, citeaza vechiul ministru american al Apararii, William Perry: «Diferenta între adeziunea la OTAN si la PpP, este mai subtire ca o foaie de hîrtie.»

3 – Avioane elvetiene zboara peste Baltica, lînga avioanele de vînatoare ale OTAN-ului.

Nu, OTAN-ul, devenit o alianta ofensiva, nu asigura securitatea noastra. Sa pariem pe Organizatia pentru securitate si cooperarea în Europa (OSCE), sa dialogam cu Rusia, si sa punem în mers articolele 46 si 47 ale Cartei ONU, care stipuleaza un comitet major lînga Consiliul de securitate.

Gabriel Galice, Presedintele Institutului international de cercetari pentru pace de la Geneva (GIPRI), autorul a «Lettres helvètes 2010–2014»
Daniele Ganser, istoric si irenolog, autoarea a «Les armées secrètes de l’OTAN» si «Illegale Kriege – Wie die NATO-Länder die UNO sabotieren»
Hans von Sponeck, vechiul Secretar general adjunct la ONU

3    Ganser, Daniele. Illegale Kriege – Wie die Nato-Länder die Uno sabotieren. Zurich 2017, p. 28

Articolele 46 si 47 ale Cartei Natiunilor Unite


Articolul 46

Planurile pentru utilizarea fortei armate sunt stabilite de Consiliul de securitate cu ajutorul Comitetului statului-major.

Articolul 47

1.           Este stabilit un Comitet de stat-major însarcinat de a sfatui si de a asista Consiliul de securitate în tot ceea ce se refera la mijloacele  de ordin militar necesare Consiliului pentru a mentine pacea si securitatea internationala, folosirea si comandarea fortelor puse la dispozitia lui, reglementarea armamentelor si dezarmarea eventuala.
2.           Comitetul Statului-major se compune din sefii statului-major, din membrii permanenti ai Consiliului de securitate, sau din   reprezentantii lor. El invita orice Membru al Natiunilor Unite care nu este reprezentat în Comitet într-un mod permanent, sa se asocieze lui, atunci cînd participarea acestui Membru la lucrarile sale este necesara pentru buna executare a sarcinilor sale.
3.           Comitetul statului-major este responsabil, sub autoritatea Consiliului de securitate, de directia strategica a tuturor fortelor armate puse la dispozitia Consiliului. Chestiunile relative la comandarea acestor forte vor fi reglementate ulterior.

4.           Sub-comitete regionale ale Comitetului statului-major pot fi stabilite de el, cu autorizatia Consiliului de securitate si dupa consultarea organismelor regionale relevante.
Post a Comment

assangeAt midday on Friday 5 February, 2016 Julian Assange, John Jones QC, Melinda Taylor, Jennifer Robinson and Baltasar Garzon will be speaking at a press conference at the Frontline Club on the decision made by the UN Working Group on Arbitrary Detention on the Assange case.

xmas

the way we live

MAN


THE ENTIRE 14:02' INTERVIEW IS AVAILABLE AT

RCinfo@exopoliticsportugal.com

BJ 2 FEV


http://benjaminfulfordtranslations.blogspot.pt/


UPDATES ON THURSDAY MORNINGS

AT 08:00h UTC


By choosing to educate ourselves and to spread the word, we can and will build a brighter future.

bj


Report 26:01:2015

BRAZILIAN

CHINESE

CROATIAN

CZECK

ENGLISH

FRENCH

GREEK

GERMAN

ITALIAN

JAPANESE

PORTUGUESE

SPANISH

UPDATES ON THURSDAY MORNINGS

AT 08:00 H GMT


BENJAMIN FULFORD -- jan 19

UPDATES ON THURSDAY MORNINGS

AT 08:00 H GMT

PressTV News Videos