Labels

SUPPORT JULIAN ASSANGE

Wednesday, May 17, 2017

ROMINA – GENERALII AMERICANI: ''BOMBA PENTRU PACE''


Generalii Americani: Bomba pentru Pace

 | ROMA (ITALIA)  
JPEG - 37.1 Kb
Exact cu doua zile înainte ca testul rachetelor nord-coreene sa dezlantuie alarma nucleara în lumea întreaga, revista Politico a prezentat un articol intitulat '' din ce motiv SUA trebuie sa investeasca în arme nucleare'' [1]. Articolul nu a fost de autoria unui specialist, însa a doi generali, care sunt mintile controlatoare în spatele a trei sferturi din fortele nucleare ale SUA: Dave Goldfein, Seful Statului Major al Fortei Aeriene, si Robin Rand, seful Comandoului Aerian pentru Atacul Global.
Ei declara ca '' cu toate ca poate parea a fi un contra sens, armele nucleare sunt un instrument fundamental  pentru pacea mondiala''. Si gîndesc ca acelasi lucru este demonstrat de faptul ca, de la începutul erei nucleare, au luat sfîrsit marile razboaie. Afirma ca, în consecinta, este esential ca bombardierele si rachetele noastre nucleare, sa fie mentinute într-o stare de deplina eficienta.
În prezent, SUA trebuie sa procedeze la actualizarea fortelor sale nucleare, deoarece sunt confruntate cu ''Inamicii potentiali, care îsi modernizeaza agresiv si îsi raspîndesc fortele lor nucleare, si ca, din ce în ce mai mult, vor sa se afirme''. Generalii citeaza '' amenintarile clare ale Coreei de Nord'', însa este obviu ca ei se refera în realitate la Rusia si la China. Astfel avizeaza într-un ton amenintator:'' Inamicii nostrii potentiali trebuie sa stie ca sefiile natiunii noastre, vor lua întotdeauna hotarîri dificile si necesare pentru a apara si garanta supravietuirea poporului american, si al aliatilor sai'', cu alte cuvinte, ca sunt gata sa înceapa cel de-al Trei-lea Razboi Mondial, un razboi nuclear, caruia, de fapt, nimeni îi va supravietui. În acest fel, ei fac o cerere peremptorie Administratiei Trump: '' Statele Unite trebuie sa-si mentina toata concentrarea în a recapitaliza fortele noastre nucleare.''
Angajamentul la care se refera nu a fost facut de belicosul Trump, însa de Obama, Premiul Nobel pentru Pace, din 2009, pentru ''viziunea sa despre o lume libera de arme nucleare, si pentru munca depusa de el, în acest sens.'' A fost administratia Obama cea care a lansat cel mai mare program de arme nucleare, de la sfîrsitul Razboiului Rece, care a costat US $ 1 trilion de dolari americani, si care include constructia a mai mult de 12 submarine de atac nuclear ( fiecare dintre ele cu 24 de rachete capabile sa lanseze aproape 200 de focoase nucleare), 100 de bombardiere (fiecare dintre ele înarmat cu 20 de rachete cu bombe nucleare), si 400 de misile intercontinentale, stationate pe pamînt (fiecare cu o focoasa nucleara puternica).
În acelasi timp, modernizarea fortelor nucleare a fost initiata cu tehnologii revolutionare actuale – documenteaza Hans Kristensen de la Federatia de Oameni de Stiinta Americani [2] - '' triplica puterea destructiva a rachetelor balistice existente în SUA'', ca si cum ar fi fost concepute sa aiba '' o capacitate de a lupta si învinge un razboi nuclear, dezarmînd inamicii printr-un atac surpriza.'' Aceasta capacitate include de asemenea o ''anti-racheta'' pentru a neutraliza scutul revansei inamice, ca acele care au fost implantate de SUA în Europa, împotriva Rusiei, si în Coreea de Sud, împotriva Chinei.
Deci, alergatura la armamentele nucleare se accelereaza. Hotarîrea Rusiei, de a implanta în 2018 o noua racheta intercontinentala RS-28 Sarmat, cu o raza pîna la 18.000 km, capabila sa transporte între 10 la 15  ogive nucleare, si de a reintra în atmosfera cu viteze hipersonice (de 10 ori mai mari decît viteza sunetului), de a manevra pentru a scapa misilelor interceptoare si de a patrunde în ''scut'', este semnificativa.
Dar, putem sa ramînem linistiti si încrezatori, avînd în vedere ca ''armele nucleare sunt un utilaj crucial pentru pacea mondiala.''


Tradus: The Light Journalist
[1] “Why the U.S. Is Right to Invest in Nuclear Weapons”, Dave Goldfein & Robin Rand, Politico, May 12th, 2017
[2] “How US nuclear force modernization is undermining strategic stability: The burst-height compensating super-fuze”, Hans M. Kristensen, Matthew McKinzie & Theodore A. Postol, Bulletin of Atomic Scientists, March 1st, 2017.
L’articolo è su licenza Creative Commons
Potete riprodurre liberamente gli articoli del Réseau Voltaire a condizione di citare la fonte, di non modificarli e di non usarli a scopi di lucro (licenza CC BY-NC-ND).
Post a Comment

assangeAt midday on Friday 5 February, 2016 Julian Assange, John Jones QC, Melinda Taylor, Jennifer Robinson and Baltasar Garzon will be speaking at a press conference at the Frontline Club on the decision made by the UN Working Group on Arbitrary Detention on the Assange case.

xmas

the way we live

MAN


THE ENTIRE 14:02' INTERVIEW IS AVAILABLE AT

RCinfo@exopoliticsportugal.com

BJ 2 FEV


http://benjaminfulfordtranslations.blogspot.pt/


UPDATES ON THURSDAY MORNINGS

AT 08:00h UTC


By choosing to educate ourselves and to spread the word, we can and will build a brighter future.

bj


Report 26:01:2015

BRAZILIAN

CHINESE

CROATIAN

CZECK

ENGLISH

FRENCH

GREEK

GERMAN

ITALIAN

JAPANESE

PORTUGUESE

SPANISH

UPDATES ON THURSDAY MORNINGS

AT 08:00 H GMT


BENJAMIN FULFORD -- jan 19

UPDATES ON THURSDAY MORNINGS

AT 08:00 H GMT

PressTV News Videos