Labels

SUPPORT JULIAN ASSANGE

Monday, April 8, 2019

NL -- DE 70 JAAR VAN DE NAVO: CONTINUE OORLOG







DE 70 JAAR VAN DE NAVO:
CONTINUE OORLOG

DOCUMENTATIE GEPRESENTEERD DOOR CNGNN OP HET INTERNATIONALE CONGRES OP HET 70ste NAVO-JUBILEUM, FLORENCE, ITALIË, 7 APRIL 2O19

INDEX


1. De NAVO is geboren uit de Bom

2. In de periode na de Koude Oorlog werd de NAVO vernieuwd

3. NAVO vernietigt de Joegoslavische staat

4. De NAVO breidt zich oostwaarts uit naar Rusland

5. VS en de NAVO vallen Afghanistan en Irak aan

6. NATO vernietigt de Libische staat

7. De VS / NAVO-oorlog om Syrië te vernietigen

8. Israël en de Emiraten in de NAVO

9. De orkestratie van de staatsgreep door de VS en de NAVO in Oekraïne

10. Amerikaanse / NAVO-escalatie in Europa

11. Italië, het vliegdekschip aan het front van de oorlog

12. VS en de NAVO leggen het VN-verdrag terzijde en verspreiden nieuwe kernwapens in Europa
13. VS en de NAVO laten het INF-verdrag vallen
14. Het West-Amerikaanse Rijk speelt de oorlogskaart
15. Het planetaire oorlogssysteem van de VS en de NAVO
16. Het oorlogssysteem uit de NAVO halen

1. De NAVO is geboren uit de bom
De gebeurtenissen die de NAVO hebben doen ontstaan, beginnen wanneer de Verenigde Staten in augustus 1945 atoombommen op Hiroshima en Nagasaki hebben laten vallen, niet om Japan te verslaan, nu aan het einde, maar om met het grootst mogelijke overwicht uit de Tweede Wereldoorlog te komen, vooral over de Sovjet Unie. Dit werd mogelijk gemaakt door het feit dat in die tijd de Verenigde Staten het enige land was dat kernwapens bezat.
Slechts een maand na het bombardement op Hiroshima en Nagasaki, in september 1945, berekende het Pentagon dat het ongeveer 200 kernbommen zou kosten om een vijand te verslaan die zo groot was als de USSR. Op 5 maart 1946 begon de speech van Winston Churchill over het "IJzeren Gordijn" officieel de Koude Oorlog. Kort daarna, in juli 1946, voerden de VS de eerste kernproeven uit op het atol van Bikini (Marshalleilanden, Stille Oceaan) om de effectiviteit van nucleaire bommen te bevestigen bij de ontwapening van een groep schepen en duizenden proefkonijnen. Meer dan 40.000 Amerikaanse militairen en burgers namen deel aan de operatie met meer dan 250 schepen, 150 vliegtuigen en 25.000 stralingsdetectoren.
In 1949 steeg het Amerikaanse nucleaire arsenaal tot ongeveer 170 atoombommen. Op dit punt hadden de Verenigde Staten zeker genoeg bommen om de Sovjet-Unie binnen korte tijd aan te vallen. Datzelfde jaar mislukte het plan van de Verenigde Staten om haar monopolie op nucleaire wapens te behouden. Op 29 augustus 1949 voerde de Sovjetunie zijn eerste experimentele nucleaire explosie uit. Een paar maanden eerder, op 4 april 1949, toen Washington wist dat de Sovjet-Unie op het punt stond de nucleaire bommen te hebben en op het punt stond de nucleaire wapenwedloop te beginnen, richtten de Verenigde Staten de NAVO op. Tijdens de Koude Oorlog omvatte het Bondgenootschap onder Amerikaans commando 16 landen: Verenigde Staten, Canada, België, Denemarken, Frankrijk, Duitse Bondsrepubliek, Groot-Brittannië, Griekenland, IJsland, Italië, Luxemburg, Noorwegen, Nederland, Portugal, Spanje, Turkije. Door deze alliantie handhaafden de Verenigde Staten hun dominantie over Europese bondgenoten, met Europa als frontlijn tegen de Sovjet-Unie.
Zes jaar na de vorming van de NAVO, op 14 mei 1955, werd het Warschaupact geboren, waaronder de Sovjet-Unie, Bulgarije, Tsjechoslowakije, Polen, de Duitse Democratische Republiek, Roemenië, Hongarije en Albanië. (Het Warschaupact duurde van 1955 tot 1968.)
Toen de nucleaire confrontatie tussen de VS en de USSR begonnen, Groot-Brittannië en Frankrijk, beide leden van de NAVO, zich ook te bewegen om kernwapens te ontwikkelen. De eerste die slaagde, was Groot-Brittannië, dat in 1952 een experimentele explosie in Australië uitvoerde. Het voordeel van de NAVO nam verder toe toen op 1 november van hetzelfde jaar de VS zijn eerste H (waterstof) bom tot ontploffing bracht.
In februari 1960 nam het aantal NAVO-landen met kernwapens toe tot drie toen Frankrijk zijn eerste atoombom in de Sahara liet ontploffen.
Terwijl de nucleaire wapenwedloop in volle gang was, explodeerde de rakettencrisis in Cuba in oktober 1962. Nadat de gewapende invasie van het eiland door de door de CIA gesteunde ballingen in april 1961 mislukte, besloot de USSR om Cuba te voorzien van medium en middellange afstand ballistische raketten . De Verenigde Staten voerden de zeeblokkade van het eiland uit en zetten hun nucleaire strijdkrachten op scherp. Meer dan 130 intercontinentale ballistische raketten waren klaar om gelanceerd te worden, en 54 bommenwerpers met nucleaire wapens aan boord werden toegevoegd aan de 12 bommenwerpers die het Strategic Air Command 24 uur per dag in vlucht hield, klaar voor een nucleaire aanval. Destijds hadden de Verenigde Staten meer dan 25.500 kernwapens, waaraan er ongeveer 210 werden toegevoegd, terwijl de USSR er ongeveer 3.350 had. De crisis, die de wereld op de drempel van een nucleaire oorlog bracht, werd onschadelijk gemaakt door de Sovjet-beslissing om de raketten niet te installeren in ruil voor een verplichting van de VS om de blokkade op te heffen en de onafhankelijkheid van Cuba te respecteren.
Op het zelfde moment ging China over op de verwerving van kernwapens en in oktober 1964 bracht het zijn eerste uraniumbom en in minder dan drie jaar zijn eerste H-bom tot ontploffing.
Samenvallend met de groei van zijn arsenaal, ontwikkelde het Pentagon gedetailleerde operationele kernplannen tegen de USSR en China. Een dossier van 800 pagina's - in 2015 openbaar gemaakt door het nationale archief van de VS - bevat een lijst (tot dan ingedeeld) van duizenden doelen in de USSR, Oost-Europa en China die de VS voorbereidde om te vernietigen met kernwapens tijdens de Koude Oorlog . In 1959, het jaar waarnaar de "doellijst" verwijst, hadden de VS meer dan 12.000 kernkoppen en de Britten tachtig, terwijl de USSR er ongeveer duizend had en China er tot dusverre geen enkele had. Als gevolg van het hebben van een superieur transport (bommenwerpers en raketten), beschouwde het Pentagon een nucleaire aanval als haalbaar.
Paul Johnstone, een nucleaire oorlogsplanner en analist van het Pentagon voor twintig jaar (1949 - 1969), heeft onthuld dat ten tijde van de Koude Oorlog de overtuiging bestond onder Amerikaanse strategen dat de Verenigde Staten ernstige schade zouden lijden en miljoenen doden zouden hebben , maar het zou blijven bestaan als een georganiseerde en levensvatbare natie, en het zou zegevieren, terwijl de Sovjet-Unie dit niet in staat zou zijn dit te doen.
Tussen eind jaren zestig en begin jaren zeventig hadden de VS ongeveer 9.000 kernwapens die buiten hun grondgebied werden gestationeerd: ongeveer 7.000 in Europese NAVO-landen en 2.000 in Aziatische landen (Zuid-Korea, Filippijnen, Japan). Naast deze hebben ze 3.000 wapens aan boord van onderzeeërs en andere marine-eenheden, die op elk moment kunnen worden gelanceerd, vanaf geavanceerde posities, tegen de Sovjet-Unie en andere landen. De USSR, die geen geavanceerde bases heeft buiten zijn territorium in de buurt van de Verenigde Staten (waartoe het wel kan geraken met nucleaire onderzeeërs), probeerde te bewijzen dat het, als het werd aangevallen, een verwoestende vergelding kon lanceren. Om dit feit te bevestigen, werd in een test die op 20 oktober 1961 werd gehouden, de krachtigste waterstofbom die ooit werd ervaren, de 58-megaton «Zar», gelijk aan bijna 4.500 Hiroshima-bommen, ontploft. Tegelijkertijd bereidde de Sovjetunie een ruimtewapen voor: een raket die, als hij in een baan rond de aarde werd geplaatst, op elk moment de Verenigde Staten kon treffen met een kernkop.
Op dit punt stelden de Verenigde Staten, geconfronteerd met een moeilijke positie, de Sovjet-Unie een verdrag voor over het vreedzaam gebruik van de ruimte. Zo werd in januari 1967 het Verdrag over de ruimte ondertekend, dat het plaatsen van kernwapens in de baan van de aarde, op de maan of op andere hemellichamen verbiedt, of in ieder geval om ze in een admosferische ruimte (buiten de aarde)te plaatsen.
Onmiddellijk daarna, in juli 1968, werd het Non-proliferatieverdrag (NPT) ondertekend. De Verenigde Staten, Groot-Brittannië en de Sovjetunie promoten het, bezorgd door het feit dat andere landen de cirkel van nucleaire Machten willen betreden. Artikel 1 luidt: "Elk van de militaire nucleaire staten verbindt zich ertoe kernwapens aan niemand over te dragen". Artikel 2 bepaalt: "Elk van de militair niet-nucleaire staten, die partij is bij het Verdrag, verbindt zich ertoe om van niemand nucleaire wapens of andere explosieve nucleaire apparaten te ontvangen, noch de macht over dergelijke wapens en explosieven, direct of indirect". De kernmogendheden hebben zich ertoe verbonden de onderhandelingen over een verdrag tot algemene ontwapening onder internationale controle voort te zetten (artikel 6). Italië ondertekende het NPV in 1969 en ratificeerde het in 1975.
Het is in dit stadium dat Europa de frontlinie werd van de nucleaire confrontatie tussen de twee supermachten. Tussen 1976 en 1980 heeft de USSR ballistische raketten met een middellange afstand op haar grondgebied ingezet. Op basis van het feit dat ze vanaf het Sovjetgebied West-Europa konden raken, te beginnen in 1983, besloot de NAVO nucleaire raketten uit de VS in te zetten in Europa: 108 Pershing II ballistische raketten in Duitsland en 464 kruisraketten die vanuit de grond konden worden gelanceerd , verdeeld tussen Groot-Brittannië, Italië, West-Duitsland, België en Nederland.
In minder dan 10 minuten na de lancering kan de in Duitsland ingezette Pershing II Sovjet-bases en -steden, waaronder Moskou, raken met hun kernkoppen. Tegelijkertijd konden de Amerikaanse kruisraketten ingezet in Comiso en andere Europese bases, vliegend met subsonische snelheden op een afstand van enkele tientallen meters langs de contouren van het terrein, ontsnappen aan de radar en de Sovjetsteden raken. De SS-20 die op het Sovjetgebied wordt ingezet, kan op zijn beurt de bases en steden van West-Europa raken in minder dan 10 minuten na de lancering.
In Italië, halverwege de jaren tachtig, waren er naast 112 kernkoppen op kruisraketten die werden ingezet in Comiso, nog andere Amerikaanse kernwapens met een totaal geschat aantal van ongeveer 700. Ze waren voornamelijk bestaande uit atoomsplitsingmijnen, nucleaire projectielenartillerie en kernraketten voor kort bereik, bestemd voor gebruik in Italië. Dit geeft aan dat Italië door het Pentagon wordt beschouwd als een eenvoudige pion die moet worden opgeofferd, een nucleair slagveld om in een radioactieve woestijn te worden veranderd.
Tijdens de Koude Oorlog, van 1945 tot 1991, stapelde zich een nucleair arsenaal op in de wereld, dat in de jaren tachtig waarschijnlijk 15.000 megaton bereikte - het equivalent van meer dan een miljoen atoombommen die op Hiroshima waren gevallen. Het is alsof elke bewoner van de planeet op 3 ton TNT zat. De kracht van het nucleaire arsenaal is meer dan 5000 keer groter dan die van alle explosieven die in de Tweede Wereldoorlog zijn gebruikt. Voor de eerste keer in de geschiedenis werd een destructieve kracht gecreëerd die alles van het Aardoppervlak, de menselijke soort en bijna elke andere vorm van leven kan laten verdwijnen, niet één keer maar herhaaldelijk.
2. In de periode na de Koude Oorlog werd de NAVO vernieuwd
In de tweede helft van de jaren tachtig begon het klimaat van de Koude Oorlog te veranderen. Het eerste teken van ontdooien was het Verdrag inzake intermediaire kernwapens (INF), ondertekend op 8 december 1987 in Washington door president Reagan en Gorbachev. Volgens de INF zouden de Verenigde Staten en de Sovjet-Unie zich ertoe verbinden om alle raketten van deze categorie te elimineren, inclusief de Pershing II en de kruisraketten die door de VS in Europese NAVO-landen waren gestationeerd en de SS-20 die door de USSR in hun gebied waren gestationeerd. Tegen mei 1991 werden in totaal 2.692 raketten in deze categorie verwijderd.

Dit belangrijke resultaat was hoofdzakelijk te wijten aan het "ontwapeningsoffensief" dat door de Sovjet-Unie onder Gorbachev werd gelanceerd. Op 15 januari 1986 stelde het niet alleen voor om intermodale raketten uit de Sovjet en de VS te elimineren, maar om een algemeen programma te implementeren om nucleaire wapens tegen 2000 te elimineren. In Washington wisten ze dat Gorbatsjov echt de volledige eliminatie van deze wapens wilde, maar zij wisten ook dat er in het Warschau Pact en in de Sovjet-Unie zelf een proces van desintegratie plaatsvond, een proces dat bij de Verenigde Staten en hun bondgenoten op alle mogelijke manieren werd gezien als het meest favoriet.

Na de val van de Berlijnse muur in november 1989 werd het Warschaupact in juli 1991 opgeheven. De zes Midden- en Oost-Europese landen die er deel van uitmaakten, waren niet langer bondgenoten van de USSR. In december 1991 werd de Sovjetunie zelf ontbonden. Vijftien staten werden gevormd in plaats van een enkele staat. De verdwijning van de USSR en zijn alliantieblok creëerde een geheel nieuwe geopolitieke situatie in de Europese en Centraal-Aziatische regio's. Tegelijkertijd betekende het uiteenvallen van de USSR en de diepe politieke en economische crisis in de Russische Federatie het einde van de enige supermacht die in staat was om te concurreren met die van de Verenigde Staten.

De Verenigde Staten maakten onmiddellijk gebruik van de "de ontspannen situatie" in Europa om hun troepen te concentreren in het strategische gebied van de Perzische Golf, waar ze met een slimme manoeuvre de omstandigheden voorbereidden om te ontketenen wat het Pentagon "het eerste post- Koude Oorlogsconflict noemde, een bepalende gebeurtenis in het mondiale leiderschap van de Verenigde Staten ". Op 17 januari 1991 lanceerden de VS operatie Desert Storm tegen het Iraakse leger - "de meest intense bombardementencampagne in de geschiedenis". Meer dan 43 dagen gebruikten de VS en zijn bondgenoten (waaronder de Italië) 2.800 vliegtuigen om ongeveer 250.000 bommen te laten vallen, inclusief clusterbommen, die in totaal meer dan 10 miljoen submunities gebruikten, terwijl het vliegen met wapens, helikopters en tanks meer dan een miljoen verarmd uranium projectielen afschoten .De NAVO, hoewel niet als zodanig deelnemend aan de Golfoorlog, bood de coalitie-eenheden de steun van heel haar infrastructuur. Ze namen deel aan de bombardementen, samen met de Amerikaanse, Britse, Franse, Italiaanse, Griekse, Spaanse, Portugese, Belgische, Nederlandse, Deense, Noorse en Canadese luchtstrijdkrachten en zeestrijdkrachten, terwijl Britse en Franse troepen zich bij de Amerikaanse strijdkrachten in het land voegden.

Een nieuwe strategie, gepubliceerd door het Witte Huis in augustus 1991, genoemd de "Nationale veiligheidsstrategie van de Verenigde Staten", werd zes maanden na het einde van de Golfoorlog officieel aangekondigd. Het centrale concept was dat "de Verenigde Staten de enige staat blijft met een macht, schaal en invloed in elke dimensie - politiek, economisch en militair - echt mondiaal: er is geen vervanging voor Amerikaans leiderschap Onze verantwoordelijkheid, zelfs in het nieuwe tijdperk , is van kardinaal en onontkoombaar belang ».

Een Pentagon-document, opgesteld in februari 1992, verduidelijkte dat "ons primaire doel is om te voorkomen dat een nieuwe rivaal opnieuw opduikt, hetzij op het grondgebied van de voormalige Sovjet-Unie of elders, wat een bedreiging vormt in de volgorde van de een eerder gesteld door de Sovjet-Unie. De nieuwe strategie vereist dat we werken om te voorkomen dat vijandige macht domineert in een regio waarvan de middelen voldoende zouden zijn om, indien strak gecontroleerd, mondiale macht te genereren. Deze strategie zal worden goedgekeurd in alle 'kritieke Amerikaanse veiligheidsregio's, waaronder Europa, Oost-Azië, het Midden-Oosten, Zuidwest-Azië en het grondgebied van de voormalige Sovjet-Unie.' We hebben ook belangrijke belangen in Latijns-Amerika, Oceanië en Sub-Sahara Afrika."

"Een belangrijk punt - het Witte Huis onderstreept in de National Security Strategy 1991 - is hoe de rol van Amerika als de leider van het Bondgenootschap, en zelfs onze eigen allianties, zal worden beïnvloed, vooral in Europa, door de reductie van de Sovjetdreiging . De verschillen tussen de bondgenoten zullen waarschijnlijk meer duidelijker worden als de traditionele veiligheidszorg waarmee ze in het begin bij elkaar kwamen. "Met andere woorden, de Europese bondgenoten konden verschillende keuzes maken dan die van de Verenigde Staten, het Amerikaanse leiderschap in vraag stellen of zelfs de NAVO verlaten , nu achterhaald door de nieuwe geopolitieke situatie. Het was daarom van het grootste belang voor de Verenigde Staten om niet alleen de strategie, maar ook de rol van de NAVO zelf te herdefiniëren.

Op 7 november 1991 lanceerden de staatshoofden en regeringsleiders van de 16 NAVO-landen, bijeen in Rome in de Atlantische Raad, "Het nieuwe strategische concept van het Bondgenootschap". Hoewel aan de ene kant "de monolithische, massieve dreiging die de belangrijkste zorg van het Bondgenootschap was in de eerste veertig jaar, verdwenen is", stelt het document, "zijn de risico's die overblijven voor de veiligheid van het Bondgenootschap veelzijdig en multidirectioneel van aard. De militaire dimensie van ons Bondgenootschap blijft daarom een essentiële factor, maar het nieuwe feit is dat het meer dan ooit ten dienste staat van een breed concept van veiligheid. " Op deze manier heeft het Atlantisch Bondgenootschap zijn rol fundamenteel herdefinieerd volgens de lijnen opgesteld door de VS.


3. De NAVO vernietigd de Joegoslavische staat


Het "nieuwe strategische concept" van de NAVO wordt toegepast in de Balkan, waar de crisis van de Joegoslavische Federatie, vanwege de tegenstellingen tussen de machtsgroepen en de centrifugale druk van de republieken, het breekpunt heeft bereikt.

In november 1990 keurde het Congres van de Verenigde Staten de rechtstreekse financiering goed van alle nieuwe "democratische" formaties van Joegoslavië, en moedigde zo afscheidings ontwikkelingen aan. In december heeft het parlement van de Kroatische Republiek, gecontroleerd door de partij van Franjo Tudjman, een nieuwe grondwet uitgegeven volgens welke Kroatië slechts "het thuis van de Kroaten" is en soeverein over haar grondgebied is. Zes maanden later, in juni 1991, heeft Slovenië naast Kroatië ook zijn onafhankelijkheid uitgeroepen. Onmiddellijk daarna braken er botsingen uit tussen het federale leger en de separatisten. In oktober, in Kroatië, verdrijft de regering Tudjman meer dan 25 duizend Serviërs. terwijl zijn milities Vukovar bezetten. Het federale leger reageert en neemt de stad terug. De burgeroorlog begint zich te verspreiden, maar het kon nog steeds worden gestopt.

Het pad dat wordt genomen is in plaats van lijnrecht tegenovegesteld: Duitsland, toegewijd om haar economische en politieke invloed in de Balkan uit te breiden, erkent in december 1991 Kroatië en Slovenië als onafhankelijke staten. Dientengevolge, de dag nadat de Serviërs van Kroatië zelfbeschikking afkondigen, vormen ze de Servische Republiek van Krajna. In januari 1992 erkenden eerst het Vaticaan en vervolgens het Europa van de Twaalf Slovenië en ook Kroatië. Op dit moment wordt ook Bosnië en Herzegovina in vuur en vlam gezet, wat op een kleine manier het volledige scala van etnische en religieuze knooppunten van de Joegoslavische Federatie vertegenwoordigt.

De blauwe helmen van de VN, naar Bosnië gezonden als een bemiddelingsmacht tussen de strijdende partijen, worden bewust in onvoldoende aantallen achtergelaten, zonder adequate middelen en zonder precieze richtlijnen, en worden gijzelaars in het midden van de gevechten. Alles draagt bij aan het aantonen van het "falen van de VN" en de noodzaak voor de NAVO om het heft in eigen handen te nemen. In juli 1992 lanceerde de NAVO de eerste "crisisrespons" -operatie om het embargo tegen Joegoslavië op te leggen.

In februari 1994 schoten NAVO-vliegtuigen Servisch-Bosnische vliegtuigen neer die over Bosnië vlogen. Het is de eerste oorlogsactie sinds de oprichting van de Alliantie. Hiermee schendt de NAVO de kunst. 5 van zijn eigen constituerende handvest, aangezien de oorlogsactie niet wordt gemotiveerd door de aanval op een lid van het Bondgenootschap en wordt uitgevoerd buiten het geografische gebied.

Wanneer het vuur in Bosnië is gedooft (waar het vuur nog steeds onder de as van de divisie in etnische staten ligt), gooit de NAVO benzine over de Kosovo-uitbraak, waar een claim van onafhankelijkheid door de Albanese meerderheid al jaren aan de gang is. Via ondergrondse kanalen die grotendeels worden beheerd door de CIA, gaat een rivier van wapens en financiering tussen eind 1998 en begin 1999 het KLA (Kosovo Liberation Army) voeden, een gewapende vleugel van de separatistische beweging in Kosovo. Albanese CIA-agenten zullen later melden dat ze Kosovo in 1998 en 1999 zijn binnengekomen, als OVSE-waarnemers die belast zijn met het verifiëren van het staakt-het-vuren, het verstrekken van Amerikaanse militaire handleidingen en satelliettelefoons aan het UCK, zodat de commandanten van de guerrilla's contact kunnen houden met de NAVO en Washington. Het UCK kan zo een offensief lanceren tegen Servische federale troepen en burgers, met honderden aanvallen en ontvoeringen.

Terwijl de botsingen tussen de Joegoslavische en de UCK-troepen slachtoffers aan beide kanten teweegbrengen, bereidt een krachtige campagne van de politieke media de internationale publieke opinie voor op de interventie van de NAVO, die wordt voorgesteld als de enige manier om de "etnische zuivering" van het Servische in Kosovo te stoppen. Prioritair doelwit is de president van Joegoslavië, Slobodan Milosevic, beschuldigd van "etnische zuivering".

De oorlog, genaamd "Operation Allied Force", begint op 24 maart 1999. De rol van Italië is doorslaggevend: de regering D'Alema stelt het Italiaanse grondgebied, met name de luchthavens, ter beschikking van de strijdkrachten van de Verenigde Staten en andere landen, om uit te voeren wat de premier noemt "het recht op humanitaire inmenging". Gedurende 78 dagen, voornamelijk opgestart vanuit de Italiaanse bases, maken 1.100 vliegtuigen 38.000 vluchten, waarbij 23.000 bommen en raketten worden gedropt. 75 procent van het vliegtuig en 90 procent van de bommen en raketten worden geleverd door de Verenigde Staten. De VS is ook het communicatie-, commando-, controle- en inlichtingen netwerk waarmee operaties worden uitgevoerd: "Van de 2000 doelen getroffen door NAVO-vliegtuigen in Servië - later documenteert het Pentagon - 1999 werden gekozen door Amerikaanse inlichtingen diensten en slechts één door Europeanen».

Systematisch ontmantelde de bombardementen de structuren en infrastructuren van Servië, waardoor er slachtoffers vooral onder burgers vielen. De resulterende schade aan gezondheid en het milieu is niet kwantificeerbaar. Duizenden tonnen uiterst giftige chemicaliën (inclusief dioxinen en kwik) komen alleen al uit de raffinaderij van Pancevo. Andere schade wordt veroorzaakt door het massale gebruik door de NAVO in Servië en Kosovo van projectielen met verarmd uranium, die ook al in de Golfoorlog werden gebruikt.

54 Italiaanse vliegtuigen namen ook deel aan de bombardementen en vielen de doelen aan die zijn aangegeven door het Amerikaanse commando. «Op basis van het aantal vliegtuigen waren we de tweede na de VS. Italië is een geweldig land en we moeten niet verbaasd staan over de inzet die deze oorlog toont ", zegt de voorzitter van de D'Alema-raad tijdens het bezoek op 10 juni 1999 aan de voet van Amendola, benadrukkend dat, voor de piloten die eraan hebben deelgenomen dat het "een geweldige menselijke en professionele ervaring was".

Op 10 juni 1999 begonnen Joegoslavische troepen zich terug te trekken uit Kosovo en maakte de NAVO een einde aan de bombardementen. Resolutie 1244 van de VN-Veiligheidsraad bepaalt dat de internationale aanwezigheid "substantiële NAVO-deelname" moet hebben. "Vandaag staat de NAVO voor haar nieuwe missie: regeren", aldus The Washington Post.

Na de oorlog worden meer dan 60 FBI-agenten vanuit de Verenigde Staten naar Kosovo gestuurd, maar er worden geen sporen gevonden van dergelijke excuses om de beschuldiging aan de Serviërs van "etnische zuivering" te rechtvaardigen. Slobodan Milosevic, veroordeeld tot 40 jaar gevangenisstraf door het Internationaal Strafhof in Den Haag voor het voormalige Joegoslavië, sterft na vijf jaar cel. Hetzelfde hof ontslaat hem in 2016 van de beschuldiging van "etnische zuivering".

Kosovo, waar de VS een grote militaire basis installeert (Camp Bondsteel), wordt een soort protectoraat van de NAVO. Tegelijkertijd, onder de dekmantel van de 'Vredes Macht', terroriseerde en verdreef het voormalige UCK in de macht meer dan 250 duizend Serviërs, Roma, Joden en Albanezen die als collaborateurs werden gebrandmerkt. In 2008, met de zelfverklaring van Kosovo als onafhankelijke staat, was de vernietiging van de Joegoslavische Federatie voltooid.

Terwijl de oorlog tegen Joegoslavië aan de gang is, wordt de top die de transformatie van de NAVO formaliseert bijeengeroepen in Washington op 23 en 25 april 1999. Door een bondgenootschap dat krachtens artikel 5 van het Verdrag van 4 april 1949 beveeld landen die lid zijn te assisteren, ook met de gewapende macht van het lidland dat wordt aangevallen in het Noord-Atlantische gebied, het wordt omgezet in een alliantie die, op basis van het "nieuwe strategische concept" ook de lidstaten ertoe verplicht "crisisresponsoperaties uit te voeren die niet zijn voorzien voor bij artikel 5, buiten het grondgebied van het bondgenootschap ". Met andere woorden, de NAVO bereidt zich voor om haar militaire macht buiten haar grenzen te projecteren, niet alleen in Europa, maar ook in andere delen van de wereld.

Wat niet verandert, in de mutatie van de NAVO, is de hiërarchie erin. Het is altijd de President van de Verenigde Staten om de Opperbevelhebber van de Geallieerden in Europa te benoemen, die nog steeds een Amerikaanse generaal is, terwijl de Bondgenoten alleen maar hun keuze ratificeren. Hetzelfde geldt voor de andere toetsopdrachten.

Het document dat de lidstaten ertoe verplicht buiten de Alliantie te opereren, ondertekend door Europese leiders op 24 april 1999 in Washington, bevestigt opnieuw dat de NAVO "de ontwikkeling van de Europese defensie-identiteit, binnen het Bondgenootschap, volledig steunt". Het concept is duidelijk: West-Europa kan zijn eigen "defensie-identiteit" hebben, maar het moet binnen het Bondgenootschap blijven, dat wil zeggen onder Amerikaans bevel.

De ondergeschiktheid van de Europese Unie aan de NAVO wordt dus bevestigd en geconsolideerd. Subordinatie vastgesteld door het Verdrag van Maastricht van 1992, waarin het recht van de EU-staten om deel uit te maken van de NAVO wordt erkend als het fundament van de verdediging van de Europese Unie.

 Italië - door deel te nemen aan de oorlog tegen Joegoslavië, een land dat geen enkele agressieve actie tegen Italië of tegen andere NAVO-leden heeft ondernomen, bevestigt dat het een nieuw militair beleid heeft aangenomen en tegelijkertijd een nieuw buitenlands beleid. Dit, met behulp van militaire macht als een instrument, schendt het grondwettelijke beginsel, bevestigd door artikel 11, dat "Italië oorlog verwerpt als een instrument om de vrijheid van andere volkeren te aan te vallen als een middel om internationale geschillen op te lossen".

4. De NAVO breidt zich oostwaarts uit naar Rusland (4 paragraphs)
In 1990, aan de vooravond van de ontbinding van het Warschau Pact, verzekerde de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken James Baker de Sovjet-president Michail Gorbatsjov dat "de NAVO zich niet een centimeter naar het oosten zou uitbreiden". Maar twintig jaar, nadat de Joegoslavische Federatie is vernietigd, breidt de NAVO zich uit van 16 tot 30 landen en breidt ze zich steeds meer oostwaarts naar Rusland uit.
In 1999 heeft het de eerste drie landen van het voormalige Warschaupact ingelijft: Polen, Tsjechië en Hongarije. In 2004 strekt het zich uit naar andere gezinten: Estland, Letland, Litouwen (voorheen deel van de USSR); Bulgarije, Roemenië, Slowakije (voorheen onderdeel van het Warschaupact); Slovenië (voorheen onderdeel van de Joegoslavische Federatie). In 2009 nam het Albanië (voorheen lid van het Warschaupact) en Kroatië (voorheen deel van de Joegoslavische Federatie) en, in 2017, Montenegro; in 2019 werd het protocol ondertekende van toetreding van Noord-Macedonië als 30e lid. Drie andere landen - Bosnië en Herzegovina (voorheen onderdeel van de Joegoslavische Federatie), Georgië en Oekraïne (voorheen onderdeel van de USSR) - zijn kandidaten voor toetreding tot de NAVO.
Dus, verbindt Washington deze landen niet zozeer met het Bondgenootschap, als rechtstreeks met de VS, maar versterkt het zijn invloed binnen de Europese Unie. Van de tien Midden- en Oost-Europese landen die de NAVO binnenkomen tussen 1999 en 2004, komen er zeven tussen 2004 en 2007 de Europese Unie binnen: de Europese Unie breidt uit naar het oosten, de Verenigde Staten overlappen de NAVO en strekt zich uit tot het oosten voorbij Europa. Het is duidelijk dat het strategische plan van Washington wordt onthuld: de nieuwe leden van het Oosten inzetten om in NAVO-machtsbetrekkingen nog gunstiger te stellen voor de Verenigde Staten, om het 'oude Europa' te isoleren dat op een dag autonoom zou kunnen worden.
De uitbreiding naar het oosten heeft, naast deze, andere implicaties. Het inlijven van niet alleen de landen van het voormalige Warschaupact in, maar ook de drie Baltische republieken die ooit deel uitmaakten van de USSR, NAVO bereikt daardoor de grenzen van de Russische Federatie. Ondanks Washington's garanties van zijn vreedzame bedoelingen, vormt dit een bedreiging, zelfs nucleair, voor Rusland.
5. VS en de NAVO vallen Afghanistan en Irak aan  
De Verenigde Staten vallen Afghanistan aan en vallen Afghanistan binnen, met de officiële motivatie om Osama bin Laden te achtervolgen, aangewezen als aanstichter van de terroristische aanslagen van 11 september 2001 (waarvan de officiële versie niet bestand is tegen de technisch-wetenschappelijke onderzoeken die worden uitgevoerd) door onafhankelijke deskundigen). Osama bin Laden is een bekende figuur in Washington: behorend tot een rijke Saoedische familie, had hij actief met de CIA samengewerkt toen het van 1979 tot 1989 door de ISI (de geheime dienst van Pakistan) meer dan 100 duizend mujaidin had getraind en bewapend voor de oorlog tegen de Sovjet-troepen die vielen in de «Afghaanse valstrik» (zoals Zbigniew Brzezinski later definieerde, verklarend dat de training en bewapening van het mujaidin begon in juli 1979, vijf maanden vóór de Sovjet-invasie van Afghanistan).
Dit opent een nieuwe fase in de internationale situatie: de president van de Verenigde Staten is gemachtigd om de "wereldwijde oorlog tegen het terrorisme", waarin geen geografische grenzen bestaan, uit te voeren tegen een vijand die van tijd tot tijd niet alleen kan worden geïdentificeerd bij een terrorist of een veronderstelde terrorist, maar bij iedereen die zich verzet tegen het Amerikaans beleid en hun belangen. Het perfecte beeld van een vijand, uitwisselbaar en duurzaam. President Bush noemt hem "een obscure vijand, verstopt zich in de donkere hoeken van de Aarde".
Het echte doel van de Amerikaanse militaire interventie in Afghanistan is de bezetting van dit gebied dat van primair strategisch belang is. Afghanistan ligt op het kruispunt van het Midden-Oosten, Centraal-Azië, Zuid en Oost. In dit gebied (in de Golf en in de Kaspische Zee) zijn er grote oliereserves. Er zijn drie grote mogendheden - China, Rusland en India - waarvan de kracht groeit en de mondiale troeven beïnvloeden. Zoals het Pentagon in het rapport van 30 september 2001 had gewaarschuwd, "bestaat de mogelijkheid dat er in Azië een militaire rivaal met een formidabele hulpbron basis zal opduiken".
In de periode vóór 11 september 2001 waren er sterke tekenen van een toenadering tussen China en Rusland in Azië. Washington beschouwt dit als een uitdaging voor Amerikaanse belangen op het kritieke moment dat de Verenigde Staten proberen de leegte te vullen die de desintegratie van de USSR in Centraal-Azië heeft achtergelaten achtergelaten. Een belangrijke geostrategische positie voor de controle over dit gebied is die van Afghanistan.
De oorlog begon in oktober 2001 met het bombardement uitgevoerd door de Amerikaanse en Britse luchtmacht. Op dit punt geeft de VN-Veiligheidsraad toestemming voor de oprichting van de ISAF (International Security Assistance Force), wiens richting achtereenvolgens wordt toevertrouwd aan Groot-Brittannië, Turkije, Duitsland en Nederland. Maar plotseling, in augustus 2003, kondigt de NAVO aan dat het "de rol van ISAF-leiderschap heeft overgenomen, Macht met UN-mandaat". Het is een echte coup: geen enkele resolutie van de Veiligheidsraad machtigt de NAVO om de leiding of het commando van de ISAF op zich te nemen. Alleen in dingen die gedaan zijn, erkent de Veiligheidsraad in de resolutie 1659 van 16 februari 2006 "de voortdurende betrokkenheid van de NAVO bij het leiden van de ISAF". De ISAF-missie wordt dus ingevoegd in de commandostructuur van het Pentagon. Het Italiaanse leger dat is toegewezen aan de ISAF is opgenomen in dezelfde commandostructuur.
Na Afghanistan is Irak het land dat sinds 1991 aan een streng embargo is onderworpen, waardoor in tien jaar tijd anderhalf miljoen doden vielen, waarvan ongeveer een half miljoen kinderen. President Bush plaatst Irak in 2002 op de eerste plaats tussen de landen die behoren tot de "as van het kwaad". Staatssecretaris Colin Powell presenteert aan de Veiligheidsraad van de VN een reeks "bewijsmateriaal" verzameld door de CIA, die vervolgens onjuist blijkt te zijn, over het vermeende bestaan van een groot arsenaal aan chemische en bacteriologische wapens in bezit van Irak, en een vermeend vermogen om in korte tijd kernwapens te bouwen. Omdat de Veiligheidsraad weigert de oorlog toe te staan, omzeilt de regering-Bush het eenvoudigweg.
De oorlog begon in maart 2003 met de luchtaanvallen op Bagdad en andere centra door de Amerikaanse en Britse luchtmacht en met de landaanval uitgevoerd door de mariniers die Irak vanuit Koeweit binnenvielen. In april bezetten Amerikaanse troepen Bagdad. De operatie, genaamd "Iraqi Freedom", wordt gepresenteerd als een "preventieve oorlog" en "export van democratie". De Amerikaanse en geallieerde bezettingstroepen - inclusief de Italiaanse troepen die betrokken zijn bij de operatie "Ancient Babylon" - stuiten op weerstand die ze niet hadden verwacht tegen te komen. Om het af te snijden, wordt Irak door meer dan anderhalf miljoen soldaten in brand gestoken, waarmee het Pentagon zal draaien met honderdduizenden militaire bedrijven, op alle mogelijke manieren: van fosforbommen tot de bevolking van Fallujah tot marteling in Abu Dhabi Ghraib-gevangenis.


De NAVO neemt feitelijk deel aan de oorlog met zijn eigen structuren en krachten. In 2004 werd de "NAVO-trainingsmissie" opgericht om "Irak te helpen bij het creëren van efficiënte strijdkrachten". In 2000 werden speciale cursussen gehouden in Alliantielanden, duizenden Iraakse soldaten en politieagenten werden getraind. Tegelijkertijd stuurt de NAVO instructeurs en adviseurs, waaronder Italiaanse, om "Irak te helpen bij het creëren van een eigen democratische en duurzame veiligheidssector" en "om een langdurig NAVO-partnerschap met Irak tot stand te brengen".



6.  De NAVO vernietigd de Libische staat
Meerdere factoren maken Libië belangrijk in de ogen van de Verenigde Staten en de Europese machten. Het heeft de grootste oliereserves in Afrika, waardevol vanwege zijn hoge kwaliteit en lage kosten van winning en grote voorraden aardgas. Hierop behoudt de Libische staat sterke controle, waardoor beperkte winstmarges overblijven voor Amerikaanse en Europese bedrijven. Naast zwart goud heeft Libië wit goud: de immense reserve aan fossiel water uit de Nubische watervoerende laag, die zich uitstrekt onder Libië, Egypte, Soedan en Tsjaad. Relevant zijn de soevereine fondsen, het kapitaal dat de Libische staat in het buitenland heeft geïnvesteerd, met name om Afrika te voorzien van zijn eigen financiële instellingen en zijn eigen valuta.
Aan de vooravond van de oorlog in 2011 "bevriezen" grijpen de Verenigde Staten en de Europese machten de Libische soevereine fondsen en delen een dodelijke klap uit aan het hele project. De e-mails van Hillary Clinton (staatssecretaris van de regering-Obama in 2011), die later aan het licht kwamen, bevestigden het werkelijke doel van de oorlog: het blokkeren van het plan van Khadaffi om Libische soevereine fondsen te gebruiken om autonome financiële instellingen van de Afrikaanse Unie te creëren en een Afrikaanse munteenheid als alternatief voor de dollar en de CFA-frank (de valuta die 14 Afrikaanse landen, voormalige Franse koloniën gedwongen waren te gebruiken). Het was Clinton - de New York Times zou later documenteren - die president Obama "een document liet ondertekenen dat een geheime operatie in Libië toestaat en de levering van wapens aan de rebellen".
Tribale sectoren die vijandig stonden ten opzichte van de regering van Tripoli en islamitische groeperingen die tot een paar maanden daarvoor gedefinieerd waren als terroristen, werden gefinancierd en bewapend. Tegelijkertijd infiltreerden speciale troepen Libië, waaronder duizenden licht vermomde Qatari-commando's. De hele operatie werd geleid door de Verenigde Staten, eerst via het Afrikaanse Commando, vervolgens via de NAVO onder Amerikaans bevel.
Op 19 maart 2011 begon het lucht - zee bombardement op Libië. In zeven maanden voerden Amerikaanse / NAVO luchtstrijdkrachten 30.000 missies uit, waarvan 10.000 aanvallen met het gebruik van meer dan 40.000 bommen en raketten. Italië nam deel aan deze oorlog met behulp van zijn militaire bases en strijdkrachten en verscheurde het Verdrag van vriendschap, partnerschap en samenwerking tussen de twee landen. Voor de oorlog tegen Libië heeft Italië zeven luchtmachtbases (Trapani, Gioia del Colle, Sigonella, Decimomannu, Aviano, Amendola en Pantelleria) ter beschikking gesteld van de VS / NAVO-troepen, die technische assistentie en bevoorrading bieden. De Italiaanse luchtmacht en de Italiaanse Marine nam deel aan de oorlog door meer dan duizend missies uit te voeren op verschillende fronten.
Met de VS / NAVO-oorlog van 2011 werd de Libische staat vernietigd en Gaddafi zelf vermoord. De staat werd vernietigd, die aan de zuidkust van de Middellandse Zee lag tegenover Italië en "een hoog niveau van economische groei" handhaafde (zoals de Wereldbank zelf in 2010 documenteerde), met "hoge indicatoren van menselijke ontwikkeling" inclusief universele toegang tot primair en secundair onderwijs met 46% van de bevolking op universitair niveau. Ondanks de ongelijkheden was de levensstandaard van de Libische bevolking aanzienlijk hoger dan die van andere Afrikaanse landen. Dit bleek uit het feit dat meer dan twee miljoen immigranten, voornamelijk Afrikanen, werk vonden in Libië.

Sub-Sahara Afrikaanse immigranten werden ook getroffen door de oorlog, die, vervolgd werden op beschuldiging van samenwerking met Gaddafi, gevangen werden genomen of gedwongen werden te vluchten. Velen, gedreven door wanhoop, probeerden de Middellandse Zee over te steken naar Europa. Degenen die hun leven verloren, waren ook slachtoffers van de oorlog waarin de NAVO de Libische staat vernietigde.

7. De VS / NAVO-oorlog om Syrië te vernietigen
Na het vernietigen van de Libische staat, begon in datzelfde jaar de VS / NAVO- operatie om de Syrische staat te vernietigen. Een reden hiervoor was het feit dat Syrië, Iran en Irak in juli 2011 een overeenkomst hadden ondertekend voor een gaspijpleiding die het Iraanse olieveld van South Pars, de grootste ter wereld, zou verbinden met Syrië en vervolgens met de Middellandse Zee. Syrië, waar een ander groot veld werd ontdekt in de buurt van Homs, zou zo een knooppunt kunnen worden van alternatieve energiecorridors naar die gecontroleerd door Amerikaanse en Europese bedrijven die door Turkije en andere routes lopen.
De geheime oorlog begon met een reeks terroristische aanslagen, vooral uitgevoerd in Damascus en Aleppo. Catastrofaal waren de beelden van de gebouwen verwoest met krachtige explosieven: niet het werk van eenvoudige rebellen, maar van geïnfiltreerde oorlog profesionals. Honderden Britse elite SAS en SBS special forces - meldden de Daily Star - opereren in Syrië, samen met Amerikaanse en Franse eenheden.
De rebellen zijn samengesteld uit een gewapende verzameling van islamitische groepen (tot voor kort gemerkt door Washington als terroristen) afkomstig uit Afghanistan, Bosnië, Tsjetsjenië, Libië en andere landen. In de groep van Abu Omar al-Chechen - meldde de verslaggever voor The Guardian in Aleppo - werden bevelen gegeven in het Arabisch, maar moesten worden vertaald in het Tsjetsjeens, Tadzjieks, Turks, een Saoedisch dialect, het Urdu, het Frans en andere talen. Uitgerust met valse paspoorten (CIA-specialiteiten) stroomden de jagers de Turkse provincies Adana en Hatai binnen, grenzend aan Syrië, waar de CIA militaire trainingscentra opende. De wapens zijn voornamelijk aangekomen via Saoedi-Arabië en Qatar, die net als in Libië speciale troepen hebben geleverd.

Het commando over de operaties was aan boord van NAVO-schepen in de haven van Alessandretta. In Istanboel werd een propagandacentrum geopend, waar Syrische dissidenten, opgeleid en gefinancierd door het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, nieuws en video's hebben verzonnen die via satellietnetwerken werden uitgezonden.
Vanuit speciale operationele centra voorzien CIA-agenten in de aankoop van wapens met grote leningen die zijn verstrekt door Saoedi-Arabië, Qatar en andere Golfmonarchieën. Ze organiseren het transport van wapens naar Turkije en Jordanië via een luchtbrug die uiteindelijk de grens overgaat naar groepen in Syrië die al zijn opgeleid in speciale gebieden die zijn opgezet in Turkse en Jordaanse gebieden.
De strategie van de westerse strijdkrachten werd onthuld in documenten die zijn vrijgegeven in de e-mails van de minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton. In een e-mail van 2012 (gearchiveerd als "zaaknummer F-2014-20439, Doc nr. C05794498"), schreef Clinton dat, gezien de "strategische relatie" van Iran en Syrië, "de omverwerping van Assad een enorm voordeel zou zijn voor Israël, en het zou ook de begrijpelijke Israëlische vrees voor het verlies van hun nucleaire monopolie verminderen ".
Een officieel Pentagon-document, gedateerd 12 augustus 2012 (vrijgegeven op 18 mei 2015 op initiatief van Judicial Watch), stelt dat "westerse landen, de Golfstaten en Turkije de oppositiekrachten in Syrië steunen, die proberen de aangrenzende oostelijke gebieden te controleren naar de westelijke Iraakse provincies, om hen te helpen "veilige havens te creëren onder internationale bescherming". Er is "de mogelijkheid om een salafistisch vorstendom in Oost-Syrië te stichten, en dit is precies wat de machten die de oppositie steunen willen doen: het Syrische regime isoleren, het strategische achterland van de Shia-expansie (Irak en Iran)".
Het is in deze context dat ISIS (of DAESH) werd gevormd in 2013, dat zichzelf "de staat van het islamitische kalifaat" noemt. In mei 2013, een maand na de oprichting van ISIS, ontmoette Ibrahim al-Badri - de "kalief" die op het slagveld bekend staat als Abu Bakr al-Baghdadi - de Amerikaanse senator John McCain, leider van de Republikeinse Partij die in opdracht van de president Obama (Democraat ) om namens de overheid geheime operaties in Syrië uit te voeren. De vergadering was fotografisch gedocumenteerd.
ISIS heeft financiering, wapens en doorvoerroutes ontvangen van de meest nabije bondgenoten van de Verenigde Staten: Saoedi-Arabië, Qatar, Koeweit, Turkije en Jordanië, gebaseerd op een plan dat zeker werd gecoördineerd door de CIA. Na met zijn milities een groot deel van het Syrische grondgebied te hebben veroverd, lanceerde ISIS een offensief in Irak, niet verrassend in een tijd dat de regering, onder leiding van de sjiitische Nouri al-Maliki, afstand nam van Washington, en steeds dichter bij China en Rusland kwam. Het offensief, waardoor Irak in brand werd gestoken, werd aangewakkerd door de soennietisch-sjiitische rivaliteit. ISIS-milities bezetten Ramadi, de op een na grootste stad van Irak, en onmiddellijk daarna, Palmyra, in centraal Syrië, en duizenden burgers vermoorden en tienduizenden dwongen om te vluchten.
ISIS heeft feitelijk een functionele rol gespeeld in de VS / NAVO-strategie van het vernietigen van staten. Dit betekent niet dat de massa van zijn militanten, afkomstig uit verschillende landen, zich daarvan bewust is. Het is heel complex: er zijn islamitische strijders, gevormd in het oorlogsdrama, die ex-soldaten zijn van het leger van Saddam Hoessein die tegen indringers hebben gevochten, en vele anderen wiens verhalen altijd verbonden zijn met de tragische sociale situaties veroorzaakt door de eerste Golfoorlog en de opeenvolgende in meer dan twintig jaar. Het omvat ook buitenlandse strijders uit Europa en de Verenigde Staten, achter wiens maskers zeker geheime agenten speciaal zijn opgeleid voor deze operaties.
Zeer verdacht is ook de onbeperkte toegang die ISIS, in zijn maximale ontwikkelingsperiode, heeft tot de wereld medianetwerken die worden gedomineerd door Amerikaanse en Europese bedrijfsreuzen, waardoor het zijn video's van onthoofdingen verspreidt die horror creëren en de publieke opinie manipuleren ten gunste van de interventie in Irak en Syrië.
De militaire campagne "Inherent Resolve", formeel gericht tegen ISIS, werd in augustus 2014 gelanceerd in Irak en Syrië door de VS en hun bondgenoten: Frankrijk, Groot-Brittannië, Canada, Australië, Saoedi-Arabië, Verenigde Arabische Emiraten, Bahrein en anderen . Als de Verenigde Staten, Frankrijk en Groot-Brittannië hun jachtbommenwerpers zouden gebruiken zoals ze in 2011 tegen Libië hadden gedaan, dan zouden de krachten van ISIS, die zich in open ruimten begaven, gemakkelijke doelen zijn. Ze kunnen in plaats daarvan ongestoord verder rijden in colonnes van gepantserde auto's vol met mannen en explosieven. Als ISIS oprukt in Syrië en Irak, dan is dat omdat Washington precies dat wil. Het strategische doel van Washington is de vernietiging van Syrië en de herbezetting van Irak.
De Russische militaire interventie in Syrië in 2015, ter ondersteuning van de regeringstroepen, heeft het lot van het conflict omgekeerd. Russische jachtbommenwerpers vernietigden de ISIS-bolwerken één voor één en maakten de weg vrij voor de strijdkrachten van Damascus. De Verenigde Staten (verdrongen) speelden de kaart van de fragmentatie van Syrië, steunden Koerdische opstandelingen en anderen. Na vijf jaar geprobeerd te hebben de Syrische staat te vernietigen, infiltreerde het met gewapende terroristische groeperingen van buitenaf en veroorzaakte meer dan 250.000 doden, toen de operatie mislukte als gevolg van Russische militaire interventie ter ondersteuning van de Syrische regeringstroepen, lanceerde de politieke en media-apparaten van het hele Westen een kolossale psyop (psychologische operatie) om de regering en al die Syriërs die zich verzetten tegen agressie als agressors te laten zien. Het speerpunt van de psyop was de demonisering van president Assad (zoals ze al hadden gedaan met Milosevic en Gaddafi), gepresenteerd als een sadistische dictator die genoot van bombardementen op ziekenhuizen en van kinderen uitroeien met de hulp van zijn vriend Poetin, afgeschilderd als een neo-tsaar van het herboren Russische rijk. Toen de laatste bolwerken van ISIS vielen, verspreidden dezelfde politieke en media-apparaten het valse nieuws dat ISIS werd verslagen door de Verenigde Staten en de 'Syrische Democratische Krachten' (een militie van Koerden en Arabieren gewapend en gesteund door het Pentagon).
8. Israël en de Emiraten in de NAVO

Diezelfde dag (4 mei 2016)) waarin de nieuwe opperbevelhebber van de NAVO in Europa - de Amerikaanse generaal Curtis Scaparrotti, benoemd als zijn 17 voorgangers door de president van de Verenigde Staten - zich in de NAVO vestigde, verklaarde de Noord-Atlantische Raad dat een officiële Israëlische missie was opgericht op het NAVO-hoofdkwartier in Brussel, onder leiding van de Israëlische ambassadeur in de EU.
2. Israël werd dus nog meer geïntegreerd in de NAVO, waaraan het reeds nauw verbonden was via het "Individueel Samenwerkingsprogramma", dat op 2 december 2008 door de NAVO werd geratificeerd, drie weken voor de Israëlische operatie "Cast Lead" in Gaza . Het omvatte onder andere de samenwerking tussen inlichtingendiensten en de verbinding van Israëlische troepen, inclusief de nucleaire, met het elektronische systeem van de NAVO.

Israel - de enige kernmacht in het Midden-Oosten dat zich niet aan het non-proliferatieverdrag houdt, onderschreven in plaats daarvan door Iran, dat geen kernwapens heeft - bezit (zonder toe te geven) een geschatte arsenaal van 100-400 nucleaire wapens, met inbegrip van nieuwe generatie mini-nukes en neutronenbommen, en produceert plutonium en tritium in hoeveelheden die honderden meer zullen opleveren. Israëlische kernkoppen staan klaar om ballistische raketten en jachtbommenwerpers uit de VS te lanceren, waaraan nu F-35's zijn toegevoegd.

De belangrijkste Europese NAVO-landen, die formeel de in 2015 ondertekende Iraanse nucleaire overeenkomst ondersteunen (waaruit de VS in 2018 zijn vertrokken), zijn eigenlijk in lijn met Israël. Duitsland voorzag Israël van zes Dolphin-onderzeeërs, die zodanig werden aangepast dat ze kernkopraketten konden lanceren, en keurden de levering van nog drie andere goed. Duitsland, Frankrijk, Italië, Griekenland en Polen namen, samen met de VS, deel aan de grootste internationale luchtoorlogoefening in de geschiedenis van Israël, de Blauwe Vlag 2017. Italië, gekoppeld aan Israël door een militaire samenwerkingsovereenkomst (Wet nr. 94, 2005 ), nam deel met een Tornado-jacht op de 6e Wing of Ghedi, toegewezen om Amerikaanse nucleaire bommen te transporteren.

Volgens het plan dat werd getest in de VS-Israël-oefening Juniper Cobra 2018, zouden Amerikaanse en NAVO-troepen uit Europa komen (voornamelijk vanuit bases in Italië) om Israël te steunen in een oorlog tegen Iran. Het zou kunnen beginnen met een Israëlische aanval op Iraanse nucleaire faciliteiten, zoals die in 1981 in Osiraq in Irak werd uitgevoerd. In het geval van Iraanse vergelding, zou Israël gebruik kunnen maken van een kernwapen door een kettingreactie in gang te zetten met onvoorspelbare resultaten.

De officiële Israëlische missie bij de NAVO wordt geflankeerd door die van het koninkrijk Jordanië en de emiraten van Qatar en Koeweit, 'zeer actieve partners' die nog meer geïntegreerd zijn in de NAVO door verworven verdiensten. Jordanië host geheime CIA-bases die de New York Times en Der Spiegel hebben gedocumenteerd en gebruikt om islamitische militanten van Al Qaeda en ISIS te trainen in Syrië en Irak. Qatar nam deel aan de NAVO-oorlog tegen Libië, infiltreerde in 2005 ongeveer 5.000 commando's op zijn grondgebied (zoals verklaard door de stafchef van Qatar aan The Guardian) en in de oorlog tegen Syrië. Dit werd toegegeven in een interview met de Financial Times door de voormalige premier van Qatar, Hamad bin Jassim Al Thani, die sprak over Qatarese en Saoedische operaties van "inmenging" in Syrië, gecoördineerd door de Verenigde Staten.

Koeweit heeft via de "Transit Overeenkomst" de NAVO in staat gesteld om haar eerste luchthaven in de Golf te hebben, niet alleen voor het verzenden van militaire strijdkrachten en materialen naar Afghanistan, maar ook voor "praktische NAVO-samenwerking met Koeweit en andere partners, zoals Saoedi-Arabië "- partners die door de VS zijn gesteund tijdens de oorlog in Jemen, die heeft geleid tot het bloedbad van talloze burgers. Koeweit neemt ook deel met ongeveer vijftien jachtbommenwerpers, waaraan Italië 28 nieuwe generatie Eurofighter Typhoon-jagers heeft geleverd, na Israël 30 geavanceerde M-346-jagers te hebben geleverd. De Eurofighter Typhoons, die Koeweit heeft gebruikt voor bloedbaden in Jemen en elders, kunnen ook worden bewapend met atoombommen. De Italiaanse luchtmacht heeft training voor de bemanningen verzorgd.
9. De VS / NAVO orkestratie van de staatsgreep in Oekraïne
De operatie van de VS en de NAVO in Oekraïne begon in 1991 nadat de Sovjetunie instortte en het Warschau Pact, dat deel uitmaakte van de Sovjetunie, ook uiteenviel. De Verenigde Staten en haar Europese bondgenoten grepen de situatie onmiddellijk aan om ten volle te profiteren van de nieuwe geopolitieke situatie.
Oekraïne - wiens grondgebied fungeert als buffer tussen de NAVO en Rusland en wordt doorkruist door energiecorridors tussen Rusland en de EU - kwam de NAVO niet onmiddelijk binnen. Binnen het kader van de NAVO trad het echter toe tot het "Partnerschap voor de vrede" dat bijdroeg tot de "vredeshandhavingsoperaties" op de Balkan.
Het actieplan "NAVO-Oekraïne" werd in 2002 aangenomen en president Kuchma maakte zijn voornemen bekend om lid te worden van de NAVO. In 2005, in de nasleep van de "Oranje Revolutie" (geregisseerd en gefinancierd door de Amerikaanse en Europese machten), werd president Joesjtsjenko uitgenodigd op een NAVO-top in Brussel. Onmiddellijk daarna werd een "geïntensiveerde dialoog over de aspiratie van Oekraïne om lid te worden van de NAVO" gelanceerd, en in 2008 gaf de Top van Boekarest groen licht voor zijn toetreding.
Datzelfde jaar werd het Georgische leger, dat in Zuid-Ossetië had gevochten en onafhankelijk wilde worden van Georgië sinds 1991 (toen de Sovjet-Unie uiteenviel), door de Verenigde Staten en tegelijkertijd door Israël getraind en bewapend " via particuliere "militaire aannemers. In de nacht van 8 augustus 2008 lanceerde Georgië, gesteund door de NAVO, een militair offensief om de controle over de omstreden regio te herwinnen. Een paar uur later intervenieerde Rusland militair, en wees de Georgische invasie af, en Zuid-Ossetië werd effectief onafhankelijk van Georgië. Het was het eerste teken van het offensief dat de NAVO onder Amerikaans commando aan het oostfront voorbereidde om Rusland te dwingen te reageren.
In Oekraïne tekende Kiev in 2009 een overeenkomst die de doorvoer over zijn grondgebied van de bevoorrading voor de NAVO-troepen in Afghanistan mogelijk maakte. Het lidmaatschap leek nu zeker, maar in 2010 kondigde de nieuw verkozen president Janoekovitsj aan dat het NAVO-lidmaatschap, hoewel de samenwerking voortduurde, niet op de agenda van zijn regering stond. Ondertussen echter, sinds 1991, had de NAVO een netwerk van banden verweven met de Oekraïense strijdkrachten. Hogere officieren volgden jarenlang cursussen aan het NAVO-Defensiecollege in Rome en in Oberammergau (Duitsland). Ook de bijdragen aan het netwerk van banden was de oprichting, op de Oekraïense militaire academie, van een nieuwe "multinationale faculteit" met NAVO-professoren. De wetenschappelijke en technische samenwerking op het gebied van bewapening was ook sterk ontwikkeld om de deelname van Oekraïense strijdkrachten aan door de NAVO geleide "gezamenlijke vredesoperaties" te vergemakkelijken.
Omdat er andere banden waren dan die we konden zien, was het duidelijk dat de NAVO een netwerk van verbindingen aan het opbouwen was in militaire en civiele milieus die veel groter waren dan wat het leek te zijn. Via de CIA en andere geheime diensten werden neo-nazi-militanten jarenlang gerekruteerd, gefinancierd, opgeleid en bewapend. Een fotografisch verslag toonde aan dat jonge Oekraïense UN-UNSO neo-nazi-militanten in 2006 in Estland werden opgeleid door NAVO-instructeurs, die hen stedelijke gevechtstechnieken en het gebruik van explosieven voor sabotage en aanvallen leerden.
Dezelfde methoden werden door de NAVO tijdens de Koude Oorlog gebruikt om de geheime paramilitaire structuur "Gladio" te vormen. Het was ook actief in Italië, waar in Camp Darby en andere bases neo-fascistische groepen werden opgeleid, die hen voorbereidden op aanvallen en mogelijke staatsgrepen.
De paramilitaire structuur van de Oekraïense neo-nazi-groepen kwam in 2014 in actie op het Maidan-plein in Kiev. Een anti-regeringsdemonstratie, die begon met alleen claims tegen de ongebreidelde corruptie en de verslechterende levensomstandigheden, werd snel omgezet in een echt slagveld. Terwijl gewapende groepen de overheidsgebouwen aanvielen, gebruikten sluipschutters (opzettelijk vanuit Georgië in Kiev binnengebracht) dezelfde sluipschuttersgeweren op zowel demonstranten als politieagenten.
Op 20 februari 2014 sprak de secretaris-generaal van de NAVO de Oekraïense strijdkrachten op een bevelende toon toe en waarschuwde hen om "neutraal te blijven" op straffe van "ernstige negatieve gevolgen voor onze betrekkingen". Verlaten door de leiders van de strijdkrachten en een groot deel van het regeringsapparaat, werd president Viktor Janoekovitsj gedwongen te vluchten. Andriy Parubiy - mede-oprichter van de Nationale Sociale Partij, opgericht in 1991 op het model van de Nationaal Socialistische Partij van Adolf Hitler, en hoofd van de neo-nazi paramilitaire groepen - werd belast met de "Nationale Veiligheidsraad en Defensieraad" .
De Maidan Plein putsch ging vergezeld van een vervolgingcampagne, in het bijzonder gericht tegen de Communistische Partij en de vakbonden, vergelijkbaar met die welke de komst van het fascisme in Italië en het nazisme in Duitsland markeerden. Het hoofdkwartier van de partij werd vernietigd, leiders werden gelynched en gemarteld en journalisten vermoord; activisten werden levend verbrand in de Odessa Chamber of Labor; ongewapende inwoners van Oost-Oekraïne van Russische afkomst werden afgeslacht in Mariupol en gebombardeerd met witte fosfor in Slaviansk, Lugansk, Donetsk.
Een echte staatsgreep onder leiding van de VS / NAVO was aan de gang met het strategische doel om een nieuwe koude oorlog in Europa te veroorzaken om Rusland te treffen en te isoleren en tegelijkertijd de invloed en militaire aanwezigheid van de Verenigde Staten in Europa te versterken. Geconfronteerd met de staatsgreep en het offensief tegen de Russen van Oekraïne, stemde de Hoge Raad van de Autonome Republiek van de Krim - Russisch grondgebied dat tijdens de Sovjetperiode in 1954 aan Oekraïne was gegeven - om zich af te scheiden van Kiev en verzocht om -opnieuw verbonden te worden met de Russische Federatie, een beslissing die werd bevestigd met 97% van de stemmen vóór via een algemeen referendum. Op 18 maart 2014 ondertekende president Poetin het verdrag voor de toetreding van de Krim tot de Russische Federatie met de status van een autonome republiek. Op dit punt werd Rusland beschuldigd door de NAVO en de EU van het illegaal annexeren van de Krim en werd onderworpen aan sancties. Rusland reageerde met tegensancties die vooral de economieën van de EU, waaronder de Italiaanse economie, beïnvloedden.
Terwijl ze in Donbass waren, verzetten de zelfbenoemde Volksrepublieken van Donetsk en Lugansk, gesteund door Rusland, zich tegen het Kievoffensief dat duizenden burgerdoden veroorzaakte. In december 2015 werd een routekaart voor de technisch-militaire samenwerking tussen de NAVO en Oekraïne ondertekend, die in feite de strijdkrachten en de wapenindustrie van Kiev integreerde in die van de door de VS geleide Alliantie.
In 2019 nam Oekraïne een ongekende stap: het bevatte in zijn grondwet de toezegging om officieel de NAVO binnen te komen en tegelijkertijd de Europese Unie binnen te gaan. Op 7 februari keurde het Kievse parlement op voorstel van president Petro Poroshenko - de oligarch verrijkt met de plundering van staatseigendom en die was teruggekeerd naar het presidentschap - (met 334 stemmen tegen 35 en 16 afwezig) de wijzigingen in de grondwet goed om deze stappen te implementeren. In de preambule staat "de onomkeerbare koers van Oekraïne naar Euro-Atlantische integratie": de artikelen 85 en 116 bepalen dat de fundamentele taak van het parlement en de regering is "het volledige lidmaatschap van Oekraïne in de NAVO en de EU te verkrijgen"; Artikel 102 bepaalt dat "de president van Oekraïne garant staat voor de strategische koers van de staat om een volledig lidmaatschap van de NAVO en de EU te verkrijgen".
Het opnemen in de Grondwet van de toezegging om officieel de NAVO binnen te gaan, heeft zeer ernstige consequenties. Intern bindt het de toekomst van Oekraïne aan deze keuze, met uitsluiting van elk alternatief, en maakt het effectief illegaal voor elke partij of persoon om zich tegen de keuze te verzetten. Op internationaal niveau moet in gedachten worden gehouden dat Oekraïne zich feitelijk al in de NAVO bevindt, waarvan het een partnerland is. Het Azov-bataljon, waarvan de Nazi-afdruk bijvoorbeeld wordt voorgesteld door het embleem dat is gemodelleerd op dat van de SS Das Reich, is omgevormd tot een speciaal operatieregiment, uitgerust met gepantserde voertuigen en opgeleid door Amerikaanse instructeurs van de 173th Airborne Division, overgebracht van Vicenza naar Oekraïne en geflankeerd door anderen van de NAVO.Omdat Rusland wordt beschuldigd van het illegaal annexeren van de Krim en het uitvoeren van militaire acties tegen Oekraïne, als Oekraïne officieel lid wordt van de NAVO, moeten de andere 30 leden van het Bondgenootschap, volgens Art. 5, "de aangevallen partij helpen door actie te ondernemen die noodzakelijk wordt geacht, inclusief het gebruik van gewapende macht". Met andere woorden, ze zouden ten oorlog moeten trekken tegen Rusland. Over deze gevaarlijke implicaties van de wijziging van de Oekraïense grondwet - waarachter zeker de lange handen van Amerikaanse / NAVO-strategen zitten - is de stilte van politiek en media over Europa heengevallen.

10. VS/NAVO escalatie in Europe

De "nieuwe missie" van de NAVO werd officieel bekrachtigd door de top van september 2014 in Wales, met de lancering van het "Readiness Action Plan", met als officieel doel "snel en krachtig reageren op nieuwe veiligheidsuitdagingen" toegeschreven aan "militaire agressie" van Rusland tegen Oekraïne "en de toename van extremisme en sektarische conflicten in het Midden-Oosten en Noord-Afrika." Het plan werd door de secretaris-generaal van de NAVO, Jens Stoltenberg, omschreven als "de grootste versterking van onze collectieve verdediging sinds het einde van de koude Oorlog".

In slechts drie maanden verviervoudigde de NAVO de jachtbommenwerpers, met zowel conventionele als nucleaire capaciteiten, ingezet in de Baltische regio (ooit onderdeel van de USSR), stuurde AWACS-radarvliegtuigen naar Oost-Europa en verhoogde het aantal oorlogsschepen in de Oostzee , Zwarte en Mediterraanse Zeeen, positioneerden Amerikaanse, Britse en Duitse landstrijdkrachten in Polen, Estland, Letland en Litouwen, en intensiveerden gezamenlijke oefeningen in Polen en de Baltische staten, wat hen gedurende het jaar op meer dan 200 bracht.
Vanaf 2014 groeide de druk van de VS en de NAVO op Rusland in geometrische vooruitgang. In vier jaar tijd, van 2014 tot 2018, gaven de Verenigde Staten US $ 10 miljard uit aan het "Europe Reassurance Initiative" (ERI), waarvan het officiële doel was "om ons vermogen om Europa te verdedigen tegen de agressie van Rusland te vergroten." Bijna de helft van de Uitgaven werden gebruikt om de "strategische voorpositionering" in de VS in Europa te versterken.De bewapening die in een vooruitgeschoven positie werd geplaatst, maakte "de snelle inzet van troepen in het oorlogstheater mogelijk." Een ander groot deel van de fondsen was bestemd om "de aanwezigheid op een roterende basis van Amerikaanse troepen in heel Europa uit te breiden. "De resterende fondsen dienden om de infrastructuur van bases in Europa te ontwikkelen om" de bereidheid van Amerikaanse acties te vergroten ", en om militaire oefeningen en training te versterken om" de bereidheid en interoperabiliteit van NAVO-strijdkrachten te vergroten " ".
De fondsen van het European Defence Initiative (EDI) - voorheen bekend als het European Reassurance Initiative van de Verenigde Staten - waren slechts een deel van degenen die waren gericht op de "Operation Atlantic Resolve dat het vermogen demonstreerde van de VS om te reageren op de bedreigingen tegen de bondgenoten”. In het kader van deze operatie werd de 3e Gepanserde Brigade, bestaande uit 3.500 mannen, 87 tanks, 18 gemotoriseerde houwitsers en andere middelen, in januari 2017 vanuit de VS naar Polen overgebracht. Het werd vervolgens vervangen door een andere eenheid, zodat VS gewapende troepen permanent kunnen worden gestationeerd op Pools grondgebied. Van daaruit werden hun afdelingen, voor training en oefeningen, overgebracht naar andere oostelijke landen, met name Estland, Letland, Litouwen, Bulgarije, Roemenië en ook Oekraïne. Met andere woorden, ze werden continu dicht bij Rusland ingezet.
Ook in het kader van deze operatie werd de 10e Gevechts Lucht Brigade overgebracht naar de Storck Kazerne / Illesheim Kaserne legerfaciliteit van Verenigde Staten (Duitsland) samen met 100 oorlogshelikopters. De strijdkrachten van de Combat Air Brigade worden naar "geavanceerde posities" gestuurd in Polen, Roemenië en Letland. Op de bases van Ämari (Estland) en Graf Ignatievo (Bulgarije) worden Amerikaanse en NAVO jachtbommenwerpers ingezet, waaronder Italiaanse Eurofighters, voor de Oostzee luchtpatrouille. De operatie voorziet ook in "een permanente aanwezigheid in de Zwarte Zee", samen met de Mihail Kogalniceanu-basis (Roemenië) en de Novo Selo-trainingsruimte (Bulgarije).
Generaal Curtis Scaparrotti, hoofd van het Europese Commando van de Verenigde Staten en tegelijkertijd Opperbevelhebber van de Strijdkrachten in Europa, heeft het Congres verzekerd dat "onze strijdkrachten gereed en gepositioneerd zijn om de Russische agressie tegen te gaan". Een Amerikaans contingent is gepositioneerd in het oosten van Polen, in de zogenaamde "Suwalki Gap", een stuk vlak land van ongeveer honderd kilometer lang dat, volgens de NAVO, "een perfecte toegangspoort voor Russische tanks zou zijn". De propaganda-parafernalia van de oude koude oorlog worden aldus nieuw leven ingeblazen: die van de Russische tanks klaar om Europa binnen te vallen. Zwaaiend met het spookbeeld van een niet-bestaande dreiging vanuit het oosten, kwamen de Amerikaanse tanks in Europa aan.
Het plan is duidelijk. Na het uitlokken van een nieuwe confrontatie met Rusland in de protesten in Maidan Square, heeft Washington (ondanks de verandering van regering van president Obama tot president Trump) dezelfde strategie gevolgd: Europa transformeren in de voorhoede van een nieuwe koude oorlog in het voordeel van Amerikaanse belangen en hun machtsevenwicht met de grote Europese mogendheden.
De Europese machten van de NAVO nemen deel aan de opbouw aan de oostelijke flank - met inbegrip van gepantserde strijdkrachten, jachtbommenwerpers, oorlogsschepen en zelfs nucleaire raketeenheden - zoals blijkt uit de verzending van Franse troepen en Britse tanks naar Estland. In deze periode hebben we het over "een Europees leger, maar in de ontmoeting met de ministers van Defensie van de EU, in april 2017 op Malta, legde NAVOL-secretaris-generaal Stoltenberg uit in de volgende bewoordingen." De "Europese Unie" heeft duidelijk afgesproken dat het niet de bedoeling is om een nieuw Europees leger of concurrerende structuren op te bouwen die concurreren met die van de NAVO, maar iets dat complementair is aan wat de NAVO doet. "

11.  Italië, het vliegdekschip aan het front van de oorlog
De Amerikaanse strijdkrachten hebben in Italië (volgens het officiële rapport van het Base Structure Report van het Pentagon) meer dan 1500 gebouwen, met een totale oppervlakte van meer dan 1 miljoen m², en zij huren of hebben toestemming gekregen om een verdere 800 gebouwen te gebruiken, met een oppervlakte van ongeveer 900.000 m². In totaal zijn er meer dan 2.300 gebouwen met een oppervlakte van ongeveer 2 miljoen m² verspreid over vijftig locaties. Maar dit is slechts een deel van de Amerikaanse militaire aanwezigheid in Italië.
De Amerikaanse militaire bases zijn toegevoegd aan de bases van de NAVO onder Amerikaanse leiding en de Italiaanse bases die beschikbaar zijn voor de VS / NATO-troepen. Er wordt geschat dat er in totaal meer dan 100 bases zijn. Het volledige netwerk van militaire bases in Italië staat, direct of indirect, onder het bevel van het Pentagon. Het maakt deel uit van het 'area of responsibility' van het United States European Command (EUCOM), het Europees Commando van de United States, geleid door een Amerikaanse generaal, die tegelijkertijd het ambt van Supreme Allied Commander in Europa bekleedt. Het "area of responsibility" van de EUCOM, een van de zes "verenigde gevechtscommando's" waarmee de VS de wereld omgeeft, omvat de hele Europese regio en heel Rusland (inclusief de Aziatische kant), plus enkele West- en Centraal-Aziatische landen : Turkije, Israël, Georgië, Armenië en Azerbeidzjan.
De 31st Fighter Wing wordt ingezet op de Aviano Air Base (Pordenone). Het Amerikaanse squadron handhaaft constante aanvalsgereedheid met ongeveer 50 B61 kernbommen (aantal geschat door de FAS, de Federatie van Amerikaanse wetenschappers, vóór 2020).
Op de Ghedi Air Base (Brescia) wordt de 6e Italiaanse luchtmacht ingezet, klaar om onder commando van de VS aan te vallen met ongeveer 20 B61-kernbommen (aantal geraamd door de FAS vóór 2020). Dat Italiaanse piloten zijn getraind in nucleaire aanvallen - schrijft FAS - wat blijkt uit de aanwezigheid in Ghedi van een van de vier eenheden van de Amerikaanse luchtmacht die op Europese bases (samen met eenheden in Duitsland, België en Nederland) worden ingezet ", waar VS kernwapens zijn bestemd om te worden gelanceerd door vliegtuigen van het gastland ". De piloten van de vier Europese landen, samen met Turkse piloten, zijn getraind in het gebruik van nucleaire bommen tijdens de jaarlijkse nucleaire oorlogsoefening van de NAVO. In 2013 vond die plaats in Aviano en in 2014 in Ghedi.
Aan de Amerikaanse kernwapens gestationeerd op Italiaans grondgebied, waarvan het daadwerkelijke aantal geheim is, worden die aan boord zijn van eenheden van de Zesde Vloot toegevoegd, waarvan de hoofdbasis in Gaeta in Lazio ligt. De zesde vloot is afhankelijk van het US Naval Forces Command in Europa, waarvan het hoofdkwartier zich in Napels-Capodichino bevindt.
De 173ste Luchtlandingsbrigade van het Amerikaanse leger is gevestigd in Vicenza. Het biedt snelle interventiekrachten voor het Europese Commando, het Afrikaanse Commando en het Centrale Commando (wiens "verantwoordelijk-heidsgebied" ook het Midden-Oosten en Centraal-Azië omvat). De troepen van de 173e Brigade, die in 2003 in Irak in dienst waren, worden op rotatiebasis naar Afghanistan, de Oekraïne en andere Oost-Europese landen gestuurd.
In het gebied Pisa / Livorno ligt Camp Darby, dat het grootste Amerikaanse arsenaal ter wereld heeft buiten de VS zelf. Het is de logistieke basis voor het Amerikaanse leger dat Amerikaanse en geallieerde lucht- en landstrijdkrachten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika levert. In de 125 bunkers zijn geprojecteerde artilleriegranaten, bommen voor vliegtuigen en raketten in een aantal dat geschat kan worden op meer dan 1,5 miljoen. Het kan niet worden uitgesloten dat er nucleaire bommen zijn geweest en nog kunnen zijn onder de luchtwapens die zijn opgeslagen in Camp Darby. Samen met de artillerie-munitie worden naar schatting meer dan 2.500 tanks en andere militaire voertuigen bij de basis opgeslagen, samen met meer dan 11.000 militaire materialen van verschillende typen.De basis bevat de volledige uitrusting voor twee gepantserde bataljons en twee bataljons gemechaniseerde infanterie, die snel naar het operatiegebied kan worden gestuurd via de luchthaven van Pisa (een nationale militaire luchthub) en de haven van Livorno (waar ze ook  nucleaire eenheden kunnen dokken). Enorme schepen van privébedrijven die wapens voor rekening van het Pentagon dragen, maken hier elke maand een stop en verbinden Amerikaanse havens met havens in de Middellandse Zee, het Midden-Oosten en Azië.
Een eenheid van het Italiaanse leger Speciale Strijdkrachten Commando (COM.FO.SE) uit de Gamerra-kazerne van Pisa wordt in 2019 overgebracht naar een gebied van Camp Darby dat vroeger werd gebruikt voor recreatieve activiteiten en formeel zal worden teruggeven aan Italië. Dit zal hen in staat stellen beter te trainen en geïntegreerd te worden met Amerikaanse Special Forces voor geheime operaties in oorlogsgebieden.
Uit het onderzoek van de rechters Casson en Mastelloni bleek dat Camp Darby sinds de jaren zestig een fundamentele rol speelde in het door de CIA en de SIFAR gevormde coup netwerk voor "Operation Gladio". Kamp Darby was een van de VS / NAVO-bases die - volgens Ferdinando Imposimato, erevoorzitter van het Supreme Court of Cassation - de explosieven leverden voor de slachtingen Operatie Gladio van Piazza Fontana naar Capaci en de Via d'Amelio. De VS / NAVO-bases waren waar "zwarte terroristen, NAVO-functionarissen, gangsters, Italiaanse politici en vrijmetselaars elkaar ontmoetten aan de vooravond van aanvallen".
Kamp Darby was ook betrokken bij de tragedie van de veerboot van Moby Prince, die op de avond van 10 april 1991 in de haven van Livorno in botsing kwam met de Agip Abruzzo-tanker. 140 mensen stierven na urenlang te hebben gewacht op hulp. Die avond in de haven van Livorno was er intens verkeer van Amerikaanse militaire schepen bezig met de overdracht van Amerikaanse wapens, waarvan een deel in het geheim naar Somalië, Kroatië en andere gebieden werd gestuurd. Het omvatte wapens die onderdeel waren van Operatie Gladio. Toen de botsing plaatsvond, probeerde de manager van de operatie - onder het Amerikaanse bevel van Camp Darby - zich onmiddellijk te ontdoen van al het bewijsmateriaal.
Het hoofdkwartier van de geallieerde strijdmacht (JFC Naples) bevindt zich in Lago Patria (Napels). Het nieuwe hoofdkantoor, ingewijd in 2012, heeft een overdekte oppervlakte van 85.000 m², omgeven door een groot omheind terrein dat geschikt is voor toekomstige uitbreiding. Het personeel, in opkomst, bestaat uit meer dan 2.500 militairen en burgers. Het JFC Napels van de NAVO staat onder het bevel van een Amerikaanse admiraal, die tegelijkertijd het commando heeft over de US Naval Forces in Europe (waarvan de zesde vloot afhankelijk is) en de US Naval Forces for Africa.
Elke twee jaar neemt de JFC Napels het operationeel commando over van de "NATO Response Force" (NRF), een "zeer flexibele en capabele" gezamenlijke strijdmacht van 40.000 man, die de taak heeft militaire operaties uit te voeren in het "area of responsibility" van de Opperste Geallieerde Commandant in Europa en daarbuiten ". Het speerpunt van de NRF is de "Gezamenlijke Task Force met zeer hoge operationele paraatheid", die bestaat uit 5.000 mannen die kunnen worden ingezet in twee tot drie dagen in een interventiezone "voordat de crisis begint".
Op het hoofdkantoor van Lago Patria, sinds september 2017, is de "NAVO Strategic Direction Hub for the South", een inlichtingencentrum dat voornamelijk wordt gebruikt voor spionage, in bedrijf en "gericht op de zuidelijke regio's, waaronder het Midden-Oosten, Noord-Afrika en Sahel Sub-Sahara Afrika en aangrenzende gebieden ".
Op Sicilië vormt het Naval Air Station (NAS) Sigonella, met ongeveer 7.000 militairen en burgers, de grootste Amerikaanse en NAVO-marineluchtbasis in het Middellandse Zeegebied. Naast logistieke ondersteuning aan de Zesde Vloot, vormt het de basis voor het lanceren van militaire operaties (meestal geheim) voornamelijk, maar niet uitsluitend, in het Midden-Oosten en Afrika. De NAS, de officiële inleiding, luidt: "hosts van Amerikaanse en NAVO-vliegtuigen van alle soorten", inclusief Global Hawk spy drones, die vanaf Sigonella verkenningsmissies uitvoeren in het Midden-Oosten, Afrika, Oost-Oekraïne, de Zwarte Zee en andere gebieden. Voor gerichte aanvallen (bijna altijd geheim) stijgen Predator-drones op vanuit Sigonella, gewapend met laser- en satellietgeleide raketten en bommen.
Het Marineluchtstation Sigonella wordt aangevuld door de Italiaanse basis in Augusta, die brandstof en munitie levert aan de Amerikaanse en NAVO-marine-eenheden, en de haven van Catania, die plaats biedt aan maximaal negen oorlogsschepen. Voor brandoefeningen hebben Amerikaanse special forces hen het Pachino-bereik (Syracuse) toegekend voor hun exclusief gebruik.
De andere grote Amerikaanse installatie op Sicilië is het MUOS-station in Niscemi (Caltanissetta). Het MUOS (Mobile User Objective System) is een zeer hoogfrequent militair satellietcommunicatiesysteem, bestaande uit vier satellieten en vier grondstations: twee in de VS, in Virginia en op Hawaii, één in Australië en één in Sicilië, elk met drie grote parabolische antennes met een diameter van 18 meter. Met dit systeem kan het Pentagon verbinding maken met een enkel netwerk van commando's en communicatie voor onderzeeërs, oorlogsschepen, jachtbommenwerpers en drones, militaire voertuigen en terrestrial afdelingen terwijl ze in beweging zijn, waar ter wereld ze zich ook bevinden.
Op Sardinië zijn er de grootste polygonen voor de opleiding van Italiaanse en NAVO-strijdkrachten: in het bijzonder die van Salto di Quirra, Capo Teulada, Capo Frasca en Capo San Lorenzo. Hier wordt ongeveer 80% van de bommen, raketkoppen en kogels die worden gebruikt bij militaire manoeuvres die plaatsvinden in Italië, gebruikt in brandoefeningen, met ernstige gevolgen voor de gezondheid van de bevolking.

12. VS en de NAVO wijzen het VN-verdrag van de hand en verspreiden nieuwe kernwapens in Europa

Op 20 september 2017, op dezelfde dag dat het Verdrag inzake het verbod op kernwapens werd opengesteld voor ondertekening bij de Verenigde Naties, verwierp de NAVO het gewettigd. Het Verdrag, goedgekeurd door een meerderheid van de 122 staten van de Algemene Vergadering, heeft de ondertekenende staten ertoe verplicht geen kernwapens te produceren of te bezitten, deze niet te gebruiken of te dreigen ze te gebruiken, om ze niet over te dragen of direct of indirect te ontvangen, met als doel hun totale eliminatie.
In de verklaring van 20 september 2017 stelde de Noord-Atlantische Raad (samengesteld uit vertegenwoordigers van de 29 lidstaten) dat "het Verdrag niet effectief zal zijn, het zal de internationale veiligheid of de vrede niet vergroten, maar risico's creeren het tegenovergestelde door het creëren van verdeling en verschillen. " Het verduidelijkt daarom duidelijk dat "wij geen enkel argument in het Verdrag zullen accepteren".
De Noord-Atlantische Raad heeft aldus de nationale parlementen van de lidstaten tegengehouden, door hen de soevereiniteit te ontnemen om zelf te beslissen of zij al dan niet willen toetreden tot het VN-Verdrag inzake de afschaffing van kernwapens. Het kondigde ook aan dat "we onze partners en alle landen die bereid zijn om het Verdrag te steunen, zullen oproepen om serieus na te denken over de implicaties ervan" (lees: "We zullen ze chanteren zodat ze het niet ondertekenen of ratificeren"). De Noord-Atlantische Raad herhaalde dat "het fundamentele doel van het nucleaire vermogen van de NAVO is om de vrede te bewaren en agressie te ontmoedigen" en dat "zolang nucleaire wapens bestaan, de NAVO een nucleaire alliantie zal blijven".
De Noord-Atlantische Raad zorgde echter voor "de sterke betrokkenheid van de NAVO bij de volledige uitvoering van het Non-Proliferatieverdrag (NPT)". In werkelijkheid wordt het feitelijk door de NAVO geschonden. De Verenigde Staten hebben, in strijd met artikel 1 dat militaire nucleaire staten verbiedt om kernwapens naar andere landen over te brengen, B61 kernbommen ingezet in vijf lidstaten van de Alliantie: Italië, Duitsland, België, Nederland en Turkije. Deze acties zijn in strijd met het NPV, dat in artikel 2 militaire niet-nucleaire staten verbiedt om kernwapens te ontvangen, noch om direct of indirect controle over dergelijke wapens te hebben.
Een nieuwe Amerikaanse nucleaire bom, de B61-12, zal de B61 vervangen, die momenteel wordt ingezet in Italië en andere Europese landen. De B61-12 heeft een kernkop met vier selecteerbare vermogensopties. Op het moment van lancering wordt de explosie-energie gekozen afhankelijk van het doelwit. In tegenstelling tot de B61, die verticaal op het doelwit valt, wordt de B61-12 op afstand gestart en geleid door een satellietsysteem. Het heeft ook het vermogen om diep de Aarde binnen te dringen, zelfs door gewapend beton, exploderend op dieptes die de bunkers van commandocentra en andere ondergrondse structuren kunnen vernietigen, om zo het vijandige land te "onthoofden" in een nucleaire eerste aanval.
Het Pentagon-programma voorziet in de bouw van ongeveer 500 B61-12, met een geschatte kostprijs van ongeveer 10 miljard dollar (dus elke bom kost twee keer zoveel als hij zou kosten als hij volledig in goud zou zijn gebouwd). Het gevaar van dit nieuwe wapen wordt zelfs benadrukt door generaal James Cartwright, voormalig hoofd van het Amerikaanse Strategisch Commando, verantwoordelijk voor nucleaire wapens: "Nucleaire wapens met minder kracht en precisie vergroten de verleiding om ze te gebruiken, zelfs om ze eerst te gebruiken in plaats van in wedervergelding".
Satellietfoto's laten zien dat er renovaties zijn uitgevoerd om de "veiligheid" van de basismuren van Aviano en Ghedi Torre te vergroten met het oog op de installatie van de B61-12. Soortgelijke renovaties werden uitgevoerd op de Duitse luchtmachtbasis in Buchel, op twee andere bases in België en Nederland, en in de Turkse basis van Incirlic. De B61-12 kan worden gedropt van F-16 en Tornado-jagers, maar om de volledige bomcapaciteit te benutten, hebben we Amerikaanse vliegtuigen nodig die zijn uitgerust met speciale digitale systemen: F-35A-jagers, ook geleverd door de Italiaanse luchtmacht.
Het feit dat Poolse piloten ook voor het eerst deelnamen aan de NAVO-nucleaire oorlogsoefening in Ghedi in 2014, gaf aan dat de B61-12 ook zal worden ingezet in Polen en andere Oost-Europese landen. Conventionele en nucleaire NAVO-jagers met dubbele capaciteit worden al ingezet in de Baltische republieken in de buurt van Rusland.
Tegelijkertijd breiden de VS en de NAVO het "anti-raketschild" over Europa uit. In mei 2016, op de Deveselu Air Base in Roemenië, werd de Aegis aan wal ingehuldigd, de eerste terrestrische installatie van het Amerikaanse Aegis-raketsysteem op Europees grondgebied. NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg bedankte de Verenigde Staten omdat ze met deze installatie, "de eerste in zijn soort met een basis op het vasteland", het vermogen om "Europese bondgenoten te verdedigen tegen ballistische raketten van buiten het Euro-Atlantische gebied" aanzienlijk heeft verbeterd. Hij kondigde vervolgens de start aan van een nieuwe Aegis in Polen tegen 2018, vergelijkbaar met die die in Roemenië operationeel werd. De twee terrestrische installaties worden toegevoegd aan vier oorlogsschepen uitgerust met Aegis-radars en SM-3-raketten, die vanuit een locatie van de Amerikaanse marine naar de Spaanse basis Rota, de Middellandse Zee, de Zwarte Zee en de Oostzee kruist. De Amerikaanse marine heeft al zo'n 30 schepen van dit type.
Zowel Aegis-schepen als landinstallaties zijn uitgerust met Mark 41 Vertical Launchers van Lockheed Martin, d.w.z. verticale pijpen van waaruit interceptorraketten worden gelanceerd. Het is het zogenaamde "schild" waarvan de functie eigenlijk offensief is. Als de VS een betrouwbaar systeem zouden kunnen bouwen dat in staat is om ballistische raketten te onderscheppen, kunnen ze Rusland onder de dreiging houden van een nucleaire eerste aanval, vertrouwend op het vermogen om de effecten van vergelding te neutraliseren. De verticale "afscherming" -starters kunnen, naast de interceptorraketten, ook andere raketten lanceren. Lockheed Martin zelf wijst erop dat dit systeem in staat is om "raketten voor alle missies" te lanceren, inclusief "die voor langeafstandsaanvallen", zoals "Tomahawk-kruisraketten". Deze kunnen worden bewapend met een conventionele (niet-nucleaire) kernkop of een kernkop.
Men kan daarom niet weten welke raketten zich werkelijk in de verticale draagraketten van de bases in Roemenië en in Polen bevinden en in die aan boord van de schepen zijn die de grenzen van de Russische territoriale wateren overschrijden. Niet in staat om te controleren, Moskou vindt het vanzelfsprekend dat er ook nucleaire raketten zijn. De locatie van Mark 41 Vertical Launchers nabij het Russische grondgebied is daarom in strijd met het Intermediate-Range Nuclear Forces Treaty (INF), ondertekend door de VS en de USSR in 1987.
13. VS en de NAVO vernietigen het INF-verdrag
De Verenigde Staten hebben in februari 2019 de "opschorting" van het INF-verdrag met Rusland aangekondigd en de intentie om het definitief binnen zes maanden te verlaten. Ze voelen zich daarom vrij om wapens van de door het Verdrag verboden categorie te testen en in te zetten: nucleaire raketten met een kort en middellang bereik (tussen 500 en 5500 km), gestationeerd op land. De Pershing 2 en de Kruisraket ingezet in de jaren 1980 door de VS in Europese NAVO-landen en de SS-20 ingezet door de USSR op hun grondgebied werden geëlimineerd door het Verdrag inzake Intermediate Nuclear Forces (INF) ondertekend in 1987 door Presidenten Gorbachov en Reagan.
Het INF-verdrag werd door Washington aangevochten toen de Verenigde Staten hun strategisch voordeel ten opzichte van Rusland en China zagen afnemen. In 2014 beschuldigde de regering-Obama Rusland ervan, zonder enig bewijs te leveren, dat het een kruisraket van de door het Verdrag verboden categorie had getest en in 2015 en kondigde aan dat "geconfronteerd met de schending van het INF-verdrag door Rusland, de Verenigde Staten de inzet overwogen van grondgebonden raketten in Europa ". Het plan werd uitgevoerd door de Trump-administratie. In 2018 verleende het Congres toestemming voor de financiering van "een onderzoeks- en ontwikkelingsprogramma voor een kruisraket die vanaf de grond wordt gelanceerd door een op de weg gestationeerd mobiel platform". Op haar beurt ontkende Moskou dat haar kruisraketten het verdrag schonden en beschuldigde Washington op haar beurt van het hebben van interceptor raketwerpers (die van het "schild") in Polen en Roemenië, die kunnen worden gebruikt om kernkopscheepsraketten te lanceren.
In deze context moet de geografische factor in gedachten worden gehouden: terwijl een nucleaire raket uit de VS, ingezet in Europa, Moskou kan raken, kan een soortgelijke raket die door Rusland op zijn grondgebied wordt ingezet de Europese hoofdsteden raken, maar niet Washington. Omkering van het scenario, het is alsof Rusland zijn kernreactoren met middellange afstand in Mexico inzet.
Het Amerikaanse plan om het INF-verdrag te schenden, werd volledig gesteund door de Europese bondgenoten van de NAVO. De Noord-Atlantische Raad verklaarde in december 2018 dat "het INF-verdrag in gevaar was door de acties van Rusland", dat werd beschuldigd van het inzetten van "een destabiliserend raketsysteem". De Noord-Atlantische Raad verklaarde in februari 2019 zijn "volledige steun voor het optreden van de Verenigde Staten om zijn verplichtingen met betrekking tot het INF-Verdrag op te schorten" en drong er bij Rusland op aan "de resterende zes maanden te gebruiken om terug te keren naar volledige overeenstemming met het Verdrag".
De Europese Unie heeft ook bijgedragen aan de ineenstorting van het INF-verdrag. Tijdens de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in december 2018 heeft de EU tegen de resolutie van Rusland over het "behoud en de naleving van het INF-Verdrag" gestemd. Het werd met 46 stemmen tegen 43 en 78 onthoudingen verworpen. De Europese Unie - waarvan 21 van de 27 leden deel uitmaken van de NAVO (net als Groot-Brittannië, zelfs na het verlaten van de EU) - komt dus volledig overeen met de positie van de NAVO, die zich op haar beurt conformeert aan die van de Verenigde Staten. In essentie heeft zelfs de Europese Unie groen licht gegeven voor de mogelijke installatie van nieuwe Amerikaanse nucleaire raketten in Europa, waaronder Italië.
De waarschuwing van president Vladimir Poetin in februari 2019 werd opnieuw genegeerd: "Rusland zal worden gedwongen wapensystemen te creëren en in te zetten die niet alleen kunnen worden gebruikt tegen de gebieden waaruit deze directe bedreiging afkomstig is, maar ook tegen die gebieden waar de besluitvormingscentra zijn gevestigd van waaruit het bevel om deze wapens tegen ons te gebruiken kunnen komen. "Met andere woorden, als de VS nucleaire raketten met een middellange afstand inzetten die gericht zijn op Rusland, in Europa, zal Rusland kernraketten inzetten gericht op Europese gebieden waar Amerikaanse raketten worden ingezet en tegelijkertijd tegen Amerikaanse gebieden waar de commando- en controlecentra voor deze raketten zich bevinden.

14. Het West-Amerikaanse Rijk speelt de oorlogskaart
Een enorme boog van groeiende spanningen en conflicten strekt zich uit van Oost-Azië tot Centraal-Azië, van het Midden-Oosten tot Europa, van Afrika tot Latijns-Amerika. De "hotspots" langs deze intercontinentale boog - het Koreaanse schiereiland, de Zuid-Chinese Zee, Afghanistan, Syrië, Irak, Iran, Oekraïne, Libië, Venezuela en anderen - hebben verschillende geschiedenissen en geopolitieke kenmerken, met specifieke interne sociaal-economische factoren, maar ze zijn tegelijkertijd verbonden met een enkele factor: de strategie waarmee de Verenigde Staten van Amerika hun positie als dominante supermacht willen handhaven.
De Verenigde Staten zijn nog steeds de leidende economische macht in de wereld, vooral dankzij de hoofdstad en de mechanismen waarmee zij de mondiale financiële markt domineert, tot de multinationals waarmee zij de menselijke en materiële hulpbronnen van elk continent exploiteren, tot de geavanceerde technologieën en de relatieve patenten in hun bezit, tot de alles doordringende rol van hun multimediagroepen die de meningen en smaken van miljarden gebruikers op planetaire schaal beïnvloeden.
Hun suprematie wordt echter in gevaar gebracht door de opkomst van nieuwe staats- en sociale onderwerpen. Wat door Rusland, China en andere landen in twijfel wordt getrokken, is niet alleen de exorbitante macht van de petrodollar (reservevaluta uit de verkoop van olie), maar de hegemonie van de dollar zelf. De waarde ervan wordt niet bepaald door de reële economische capaciteit van de VS, maar door het feit dat het bijna twee derde van de wereldwijde valutareserves uitmaakt en de valuta waarmee de prijs van olie, goud en andere grondstoffen op de wereldmarkt wordt bepaald. in het algemeen die van de goederen.
Hierdoor kan de Federal Reserve, de Centrale Bank (die een private bank is), duizenden miljarden dollars afdrukken waarmee de kolossale Amerikaanse overheidsschuld wordt gefinancierd - ongeveer 23 biljoen dollar - door de aankoop van obligaties en andere effecten uitgegeven door de Schatkist. In deze context veroorzaakt de beslissing die Venezuela in 2017 heeft genomen om de olieprijs van de dollar vrij te maken en te koppelen aan die van de Chinese yuan, een schok die het hele keizerlijk paleis op de dollar doet schudden. Als het voorbeeld van Venezuela zou worden verspreid en de dollar niet langer de dominante valuta zou zijn van de internationale handel en deviezenreserves, zou er een immense hoeveelheid dollars op de markt worden gezet waardoor de waarde van de Amerikaanse valuta zou dalen.

Washington kijkt met groeiende bezorgdheid vooral naar het Russisch-Chinese partnerschap: de uitwisseling tussen de twee landen groeit sterk; tegelijkertijd nemen de Russisch-Chinese samenwerkingsovereenkomsten op het gebied van energie, landbouw, luchtvaart, ruimtevaart en infrastructuur toe. De levering van Russisch gas aan China via de nieuwe gaspijpleiding Sila Sibiri, die in 2019 begint, opent de weg naar Russische energie-export naar het oosten, terwijl de VS de weg naar het westen richting Europa probeert te blokkeren.
In het Midden-Oosten gebruikt Rusland, naast de militaire interventie die het VS / NAVO-plan om de Syrische staat te vernietigen blokkeert, economische instrumenten die in 2017 overeenkomsten met Iran voor de aanleg van spoorweg- en energie-infrastructuur bepalen, inclusief een pijpleiding tussen Iran en India waar de VS sterk tegen gekant is. Washington antwoordt met een beweging die eerder met Israël was overeengekomen: president Trump valt Iran met geweld aan en beschuldigt het ervan "de geest" van de nucleaire deal van Teheran met Groep 5 + 1 (VS, Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland, China en Rusland) te schenden. Ondanks het feit dat de Internationale Organisatie voor Atoomenergie zelf garandeert dat Iran zich aan de overeenkomst houdt en geen poging doet om kernwapens te vervaardigen, wordt het probleem kunstmatig heropend door een gevaarlijk proces op te starten met onvoorspelbare resultaten. De aanval van Washington is niet alleen gericht tegen Iran, maar tegen Rusland, dat zijn aanwezigheid in het Midden-Oosten bevestigt.
"Moskou - schrijft de New York Times in oktober 2017 - probeert via het gigantische oliebedrijf Rosneft invloed uit te oefenen op plaatsen waar de Verenigde Staten zijn gestruikeld.De grootste weddenschap is Venezuela.In drie jaar tijd hebben Rusland en Rosneft  Caracas voorzien met financiële hulp van 10 miljard dollar, en helpt Venezuela zo te voorkomen dat het in gebreke blijft. Rusland gebruikt steeds meer olie als een instrument, verspreidt zijn invloed in de wereld en daagt de belangen van de Verenigde Staten uit ".
Een groeiende uitdaging voor Amerikaanse belangen komt tegelijkertijd uit China. 'S werelds grootste exporteur van goederen, het steeg, als een bruto nationaal inkomen, naar de tweede plaats in de wereld na de Verenigde Staten en geregistreerde economische groeicijfers hoger dan die in de Verenigde Staten. Het meest ambitieuze project, gelanceerd door China in 2013 en gedeeld door Rusland, is dat van een nieuwe Zijderoute: een weg- en spoorwegnetwerk tussen China en Europa door Midden- en West-Azië en door Rusland, ongeveer langs de route van de oude Zijderoute . Het project, dat al in aanbouw is, voorziet, samen met het terrestrische project, een zeewegroute door de Indische Oceaan, de Rode Zee en de Middellandse Zee. Voor weg- en spoorweginfrastructuren, die meer dan 60 landen zouden moeten kruisen en verbinden, worden investeringen van meer dan 1.000 miljard dollar verwacht.Het project, dat geen militaire componenten omvat, is niet alleen economisch. Als het volgens het oorspronkelijke idee zou worden gerealiseerd, zou het de geopolitieke architectuur van de hele Eurazië hervormen, en op basis van wederzijds gemak een nieuw netwerk van economische en politieke betrekkingen tussen de staten van het continent creëren.
De drang om de mondiale economische orde te veranderen, komt niet alleen van grote staatsactoren, zoals China en Rusland, die een wereld willen die niet langer unipolair maar multipolair is. Het komt, in meerdere vormen en graden van bewustzijn, van immense sociale onderwerpen, miljarden mensen die, op elk continent, lijden onder de gevolgen van de huidige mondiale economische orde. Een economische globalisering gericht op het zoeken naar maximale winst, die enerzijds grenzen verlaagt zodat kapitaal en productie vrij kunnen circuleren, anderzijds andere grenzen schept, onzichtbaar maar niet minder concreet, waardoor de meerderheid van de wereldbevolking van de voordelen van die economische groei gebouwd met menselijke en materiële middelen over de hele wereld. Dit systeem creëert een groeiende polarisatie tussen rijkdom en armoede in de wereld. Meer dan 85% van de wereldwijde rijkdom (in termen van geld en onroerend goed) is geconcentreerd in de handen van 8% van de volwassen bevolking van de wereld. De resterende 92% bezit slechts 14% van de wereldwijde rijkdom. Meer dan 3 en een half miljard mensen, die bijna driekwart van de wereldwijde volwassen bevolking vertegenwoordigen, heeft in totaal minder dan 2,5% van de wereldwijde rijkdom.
Meer dan 2 miljard mensen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika, met name in plattelandsgebieden, leven in armoede of op zijn minst in omstandigheden van ernstige economische ontbering. Hiervan zijn er ongeveer een miljard in extreme armoede, dat wil zeggen in een sociale situatie die wordt gekenmerkt door chronische ondervoeding, rampzalige huisvesting en hygiënische omstandigheden, hoge incidentie van infectieuze en parasitaire ziekten, hoge sterfte, boven alles bij kinderen, korte gemiddelde levensduur, analfabetisme , gebrek aan beslissingsmacht, afhankelijkheid, marginalisatie, kwetsbaarheid en constante onzekerheid. Van de dorpen van sub-Sahara Afrika tot de Aziatische en Latijns-Amerikaanse sloppenwijken, ervaren de armen hetzelfde drama veroorzaakt door dezelfde onderliggende oorzaken.
Dit is de mondiale economische orde die de Verenigde Staten met alle middelen nastreven om te behouden en te controleren. Het strategische doel dat Washington nastreeft, is duidelijk: het verwijderen van elke staat of politieke / sociale beweging die de fundamentele politieke, economische en militaire belangen van de Verenigde Staten van Amerika zou kunnen schaden en hun suprematie in gevaar zou kunnen brengen. In deze strategie worden ze gesteund door de Europese machten van de NAVO en anderen, zoals Israël en Japan, die, ondanks het feit dat ze een tegengestelde belangstelling hebben voor de VS, onder Amerikaans leiderschap staan als het gaat om de verdediging van de economische en politieke orde die wordt gedomineerd door 'het Westen' . Omdat ze niet de economische kracht hebben om dit te doen, spelen de Verenigde Staten en hun bondgenoten steeds meer de kaart van oorlog.
Naast de oorlogen die op de juiste wijze zijn uitgeroepen, leidt Washington in toenemende mate 'onconventionele oorlogen' door 'verborgen operaties', dat wil zeggen geheim. De Intelligence Community wordt gevormd door 17 federale organisaties. Naast de CIA (Central Intelligence Agency) is er de DIA (Defence Intelligence Agency), maar elke sector van de strijdkrachten - leger, luchtmacht, marine, korps mariniers - heeft zijn eigen geheime dienst. Het State Department en de Homeland Security Department hebben het. Van deze diensten, zijnde in felle concurrentie met elkaar om politieke steun en federale fondsen te grijpen, speelt de NSA, de National Security Agency, gespecialiseerd in telefoon- en IT-intercepties, waarmee ze niet alleen worden bespioneerd, een primaire rol. de vijanden maar ook de vrienden van de Verenigde Staten, zoals bevestigd door de "datagate" die werd opgewekt door de onthullingen van de voormalige medewerker Edward Snowden.
De veldacties worden uitgevoerd door de USSOCOM, het Special Forces Command, met tienduizenden commando's vanuit de vier gewapende sectoren van de gewapende strijdkrachten. Zoals blijkt uit een onderzoek van de Washington Post, worden speciale operatie strijdkrachten ingezet in 75 landen. USSOCOM stelt tegelijkertijd privé-militaire bedrijven tewerk. In het gebied van het Amerikaanse Centrale Commando, waartoe ook Irak en Afghanistan behoren, tellen de aannemers van het Pentagon meer dan 150.000. Toegevoegd aan die verondersteld door andere departementen en geallieerde legers, waarvan het aantal onbekend is, maar zeker hoog. Allen behoren tot het private schaduwleger, dat zich aansluit bij het officiële schaduwleger.
Hieraan wordt het "humanitaire leger" toegevoegd dat wordt gevormd door al die "niet-gouvernementele organisaties" die, met enorme middelen, door de CIA en het ministerie van Buitenlandse Zaken worden gebruikt voor interne destabiliseringsacties in naam van "verdediging van rechten van burgers.) In dezelfde foto is de actie van de Bilderberg-groep - die de magistraat Ferdinando Imposimato aan de kaak stelde als "een van de leiders van de strategie van spanningen en bloedbaden" in Italië - en die van de Open Society van de "investeerder en filantroop" George Soros ", maker van de" Kleurrevoluties ".
De Verenigde Staten - die sinds 1945 20-30 miljoen doden hebben veroorzaakt door hun oorlogen en staatsgrepen (meer dan honderden miljoenen veroorzaakt door de indirecte effecten van dergelijke acties) - zijn bereid iets te doen om de militaire superioriteit te behouden waarop zij hun rijk baseren, dat afbrokkelt met de opkomst van een multipolaire wereld. In het kader van deze strategie worden politieke beslissingen allereerst genomen in de 'deep state', een ondergronds centrum van echte macht van economische, financiële en militaire oligarchieën.

15. Het planetaire oorlogssysteem van de VS en de NAVO
In de "geografie" van het Pentagon, is de wereld verdeeld in "gebieden van verantwoordelijkheid", die elk zijn toevertrouwd aan een van de United States Unified Combatant Command: het Northern Command omvat Noord-Amerika; het zuidelijke commando, Midden- en Zuid-Amerika; het Europees Commando, de regio die Europa en heel Rusland omvat; het Afrikaanse Commando, het Afrikaanse continent (behalve Egypte dat valt binnen het gebied van het centrale commando); het Centraal Commando, het Midden-Oosten en Centraal-Azië; het Pacific Command, de regio Azië / Pacific.
Elk verenigd commando bestaat uit de commando's van de verschillende onderdelen van de Amerikaanse strijdkrachten in dat gebied. Het Amerikaanse Europese commando bestaat bijvoorbeeld uit: het Amerikaanse leger in Europa, de Amerikaanse luchtmacht in Europa, de Amerikaanse marinevaartuigen in Europa, de Amerikaanse marinevliegtuigen in Europa en het US Special Operations Command in Europa. Het commando van elke macht is op zijn beurt onderverdeeld in een reeks subcommando's en eenheden. Het Amerikaanse leger in Europa heeft bijvoorbeeld 22 subcommando's en eenheden.
Aan de zes geografische commando's worden er drie op wereldschaal toegevoegd: het Strategisch Commando, verantwoordelijk voor de terrestrische, lucht- en zee-nucleaire strijdkrachten, de militaire operaties in de ruimte en cyberspace, de wereldwijde aanval, elektronische oorlogsvoering en raketafweer; het Special Operations Command, met een specifiek commando in elk van de zes gebieden plus één in Korea, verantwoordelijk voor niet-conventionele oorlogsvoering, counter-insurgency operaties, psychologische operaties en elke andere missie op bevel van de president of minister van Defensie; het Transport Command, verantwoordelijk voor de mobiliteit van soldaten en bewapening over land, door de lucht en over zee over de hele wereld.
De Verenigde Staten van Amerika is het enige land dat op alle continenten en regio's van de wereld een militaire aanwezigheid heeft op wereldschaal. Het Pentagon is de directe eigenaar van meer dan 4800 bases en andere militaire installaties, zowel in eigen land als in het buitenland, waaronder meer dan 560.000 gebouwen en structuren (zoals spoorwegen, oliepijpleidingen en landingsbanen op luchthavens). Volgens officiële gegevens van het Pentagon heeft de Verenigde Staten ongeveer 800 bases en andere militaire installaties in meer dan 70 landen, met name in Rusland en China, plus vele andere in gebruik of classificatie. Deze bases worden gebruikt voor een continue rotatie van krachten, die snel toenemen samen met die bases die vanuit de bases in de Verenigde Staten worden overgebracht in bepaalde oorlogstheaters. Er zijn meer dan 170 landen waar Amerikaanse troepen worden ingezet, inclusief die landen waar de VS geen militaire basis hebben. In termen van vergelijking heeft Rusland slechts een tiental militaire bases in het buitenland in de voormalige Sovjetrepublieken en in Syrië; China heeft er een in Djibouti, waar zijn militaire en civiele schepen aanmeren.
In navolging van de bewegingen van de Verenigde Staten heeft de NAVO, de alliantie onder Amerikaans bevel, nu geen grenzen meer. In Europa - na zich te hebben uitgebreid naar het gebied van het voormalige Warschaupact, de voormalige Sovjet-Unie en het voormalige Joegoslavië - neemt het de Oekraïne feitelijk over. In Centraal-Azië neemt de NAVO Georgië op, dat al in haar operaties is geïntegreerd. Het is een kandidaat om een volwaardig lid van de Alliantie te worden. De NAVO blijft ook "de samenwerking" verdiepen met Kazachstan, Kirgizië, Tadzjikistan, Turkmenistan en Oezbekistan, om de Euraziatische Economische Unie (waaronder Rusland, Wit-Rusland, Kazachstan, Armenië en Kirgizië) tegen te gaan. Het blijft ook betrokken bij Afghanistan - een land van groot geostrategisch belang voor Rusland en China.
In West-Azië zet de NAVO de militaire operaties tegen Syrië voort en bereidt ze anderen voor (Iran bevindt zich nog steeds in het vizier). Tegelijkertijd versterkt het zijn partnerschap (getest in de oorlog tegen Libië) met vier Golfmonarchieën - Bahrein, Verenigde Arabische Emiraten, Koeweit en Qatar - en militaire samenwerking met Saoedi-Arabië waarbij Jemen wordt vermoord met clusterbommen van de VS . In Oost-Azië heeft de NAVO met Japan een strategische overeenkomst gesloten die "de lange samenwerking verbreedt en verdiept", die wordt vergezeld door een soortgelijke overeenkomst met Australië, met een anti-Chinese en anti-Russische functie. Om dezelfde reden nemen de belangrijkste NAVO-landen (inclusief Italië) elke twee jaar in de Stille Oceaan deel aan wat het Amerikaanse Fleet-commando 'de grootste maritieme oefening ter wereld' noemt.
In Afrika, na de vernietiging van Libië, versterkt de NAVO de militaire bijstand aan de Afrikaanse Unie, die zij ook voorziet in "marineplanning en -transport" in het strategisch kader van het bevel van de Verenigde Staten in Afrika. In Latijns-Amerika heeft de NAVO een "veiligheidsovereenkomst" getekend met Colombia, dat al betrokken is bij militaire programma's van het Bondgenootschap (inclusief de vorming van speciale troepen) en "de eerste partner van de NAVO in Latijns-Amerika" is geworden. De NAVO heeft daarom nu een subversief plan tegen de Bolivariaanse Republiek Venezuela.

16. Het oorlogssysteem van de NAVO verlaten
Terwijl de versnelling van aanhoudende conflicten het risico vergroot van een grote oorlog die, met het gebruik van nucleaire wapens en andere massavernietigingswapens, het voortbestaan van de mensheid en de planeet Aarde in gevaar zou brengen, is het van vitaal belang om de inspanningen te vermenigvuldigen om uit het oorlogssysteem te gaan. Dit roept de vraag op van het lidmaatschap van Italië in de NAVO.
Er zijn mensen die zeggen dat men in de NAVO kan blijven en zijn autonomie van keuze kan behouden, wat inhoudt dat men in het nationale parlement van tijd tot tijd kan beslissen om al dan niet deel te nemen aan een specifiek initiatief van de Atlantische Alliantie. Dat is een illusie of erger. De Noord-Atlantische Raad heeft de NAVO-regels opgesteld waarin staat dat "er geen stem- of meerderheidsbesluit is". "Beslissingen worden met eenparigheid van stemmen en met wederzijdse instemming genomen", dat wil zeggen in overeenstemming met de Verenigde Staten van Amerika, waar zij volmacht hebben bij het recht om de positie van opperbevelhebber van de geallieerde geallieerden in Europa en andere kernbeveligingen, inclusief die van de Nucleaire Planning Groep, te controleren.
In het grote politieke mediaspektakel lanceren goochelaars en acrobaten een oproep voor een wereld zonder kernwapens, wat momenteel onmogelijk is, maar ze doen niets om te bereiken wat vandaag mogelijk zou zijn: een beslissende politieke strijd om Italië te bevrijden van kernwapens, die onze veiligheid niet dienen, maar ons blootstellen aan toenemende risico's. Een echte stap voorwaarts maken naar de totale eliminatie van kernwapens is de enige manier waarop Italië echt kan bijdragen aan het onschadelijk maken van de escalatie die leidt tot een nucleaire oorlog.
Om dit te doen, moeten we openlijk vechten voor Italië om te stoppen met het schenden van het non-proliferatieverdrag dat het heeft geratificeerd, waarbij de Verenigde Staten worden verplicht om onmiddellijk hun kernwapens van ons nationale grondgebied te verwijderen. Door dit te doen, zou Italië zich houden aan het Verdrag van de Verenigde Naties inzake het verbod op kernwapens.
De principes van onze grondwet en onze echte nationale belangen maken de verwijdering van ons nationale grondgebied noodzakelijk, niet alleen van kernwapens, maar ook Amerikaanse en NAVO-bases onder Amerikaans bevel. Met andere woorden, de Big Taboo die de politieke en institutionele wereld domineert, moet worden doorbroken, duidelijk het doel aangeven dat moet worden bereikt: Italië verlaat de NAVO en de NAVO uit Italië om bij te dragen aan de ontbinding van het Atlantisch Bondgenootschap en elke andere militaire alliantie . Het kan een doelstelling zijn die als gek beschouwd wordt door diegenen die de Atlantische Alliantie als iets heiligs en onaanraakbaars beschouwen en als gevaarlijk worden beschouwd door diegenen die weten dat zij door hun confrontatie met de NAVO hun politieke loopbaan in gevaar brengen. Het kan ook als onmogelijk worden beschouwd door diegenen die denken dat een soeverein en neutraal Italië niet kan bestaan.
De obstakels die het bereiken van dit doel in de weg staan, zijn enorm. De overheersende macht baseert haar kracht niet alleen op politieke, economische en militaire instrumenten, maar ook op de beheersing van de geest, mogelijk gemaakt door een doordringende media die, vooral via televisie, ons doen geloven dat alleen wat gezien wordt bestaat en wat niet wordt gezien niet bestaat. De beheersing van de geest door het dominante media-apparaat stelt politici in staat enerzijds de publieke opinie gerust te stellen door echte bedreigingen te verbergen, en anderzijds om het te alarmeren door hologrammen van gevaarlijke vijanden te laten verschijnen, om herbewapeningsbeleid, militaire operaties te rechtvaardigen en oorlogen, die tegelijkertijd een militaire uitgave rechtvaardigen die in Italië neerkomt op ongeveer 70 miljoen euro per dag en die, volgens de toezeggingen die in de NAVO zijn gedaan, zal moeten oplopen tot ongeveer 100 miljoen euro per dag. En, opnieuw als resultaat van mind control, is er het schouwspel van degenen die de oorlogen hebben gesteund die hele staten hebben vernietigd (de laatste in Libië) en dramatische massale exodus hebben veroorzaakt, nu in het front, die de slachtoffers van deze zelfde oorlogen met open armen verwelkomt
De overgrote meerderheid weet dus niets of bijna niets van de mechanismen die de steeds snellere escalatie van oorlog bepalen, waardoor het scenario van de derde (en laatste) wereldoorlog steeds reëler wordt: de thermonucleaire. Er wordt gesproken in kleine kringen van "experts", in "grijze kamers" (met verwijzing naar de kleur van het haar naarmate de persoon ouder wordt) waarvan de jongeren grotendeels afwezig zijn. Het gaat erom uit de kast te komen, manieren en talen te vinden om mensen te laten begrijpen dat de tijd opraakt, dat het absoluut noodzakelijk is om te bewegen terwijl we tijd hebben. Wat er gedaan moet worden is in handen van ieder van ons.
In het licht van dreigend gevaar moeten we aantonen dat er nog steeds een Italië is dat niet alleen in woorden zijn eigen grondwet herinnerd; een Italië waarvoor het woord 'soevereiniteit' niet alleen een term is voor politieke verandering; een Italië dat weigert om gekooid te blijven in een bondgenootschap dat ons onder buitenlandse leiding schade toebrengt en ons naar de rand van een catastrofe brengt; een Italië dat in staat is op te komen uit de anthistorische visie van een ten westen verdedigd land ter verdediging van zijn suprematie; een Italië dat in staat is om een actieve rol te spelen in de opbouw van een multipolaire wereld waarin de aspiraties van volkeren voor vrijheid en sociale rechtvaardigheid gebaseerd zijn op de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens.










No comments:

assange



At midday on Friday 5 February, 2016 Julian Assange, John Jones QC, Melinda Taylor, Jennifer Robinson and Baltasar Garzon will be speaking at a press conference at the Frontline Club on the decision made by the UN Working Group on Arbitrary Detention on the Assange case.

xmas





the way we live

MAN


THE ENTIRE 14:02' INTERVIEW IS AVAILABLE AT

RC



info@exopoliticsportugal.com

BJ 2 FEV


http://benjaminfulfordtranslations.blogspot.pt/


UPDATES ON THURSDAY MORNINGS

AT 08:00h UTC


By choosing to educate ourselves and to spread the word, we can and will build a brighter future.

bj


Report 26:01:2015

BRAZILIAN

CHINESE

CROATIAN

CZECK

ENGLISH

FRENCH

GREEK

GERMAN

ITALIAN

JAPANESE

PORTUGUESE

SPANISH

UPDATES ON THURSDAY MORNINGS

AT 08:00 H GMT


BENJAMIN FULFORD -- jan 19





UPDATES ON THURSDAY MORNINGS

AT 08:00 H GMT

PressTV News Videos