Labels

SUPPORT JULIAN ASSANGE

Friday, September 6, 2019

DANSK -- Manlio Dinucci -- “KRIGSKUNST” -- Amazonas, brandstifterne råber “Brand”


View image on Twitter
 “KRIGSKUNST”  
Amazonas, brandstifterne råber “Brand”
af Manlio Dinucci

DANSK  ENGLISH  ESPAÑOL  FRANÇAIS  ITALIANO  NEDERLANDS

PORTUGUÊS  ROMÎNA  TÜRKÇE

På baggrund af udbredelsen af brandene i Amazonas ændrede G7 topmødet dets dagsorden til "hjælp til nødsituationen".
De 7 - Frankrig, Tyskland, Storbritannien, Italien, Japan, Canada og USA - spillede rollen som globale brandmænd sammen med den europæiske union. Præsident Macron, som havde brandmandsuniform på, slog alarm: "Vores hus står i flammer". Præsident Trump gav tilsagn om det største amerikanske bidrag til slukningsarbejdet.
Mediernes spotlight fokuserer på brandene i Brasilien, alt andet efterlades i mørke. Frem for alt påvirker ødelæggelserne ikke kun Amazonas' regnskov (to tredjedele af Brasilien), som mellem 2010-2015 er reduceret med næsten 10.000 km2 om året, et område, der svarer til hele Piedmont, Lombardiet og Veneto. Selvom der er forskellige betingelser fra den ene zone til den anden, er den grundlæggende årsag den samme: den intensive og ødelæggende udnyttelse af naturressourcer for at opnå den største profit.
I Amazonas fældes træer til værdifuld træeksport. Disse meget skrøbelige landområder bliver forladt, når først de er blevet ødelagt, og nye områder ryddes for træer. Den samme ødelæggende metode anvendes for at udnytte Amazonas' guld-, diamant-, bauxit-, zink-, mangan-, jern-, olie- og kulforekomster, hvilket skader miljøet alvorligt. Bygning af store hydroelektriske bassiner beregnet til at levere energi til industrierne bidrager også til ødelæggelsen af Amazonas' regnskov.
Den intensive og ødelæggende udnyttelse af Amazonas udføres af brasilianske selskaber, som grundlæggende kontrolleres gennem shareholding, finansielle mekanismer og kommercielle netværk - af de største multinationale og finansielle grupper i G7-landene og andre lande.
For eksempel JBS, som har 35 kødproduktions anlæg i Brasilien, hvor 80.000 kvæg slagtes hver dag, har store hovedkvarterer i USA, Canada og Australien og kontrolleres hovedsagelig gennem gældskvoter af finansielle kreditgrupper: JP Morgan (USA), Barclays (GB) og Volkswagens og Daimlers finansielle grupper (Tyskland). 93 % af Marfrig, som er nummer to efter JBS, ejes af amerikanske, franske, italienske og andre europæiske og nordamerikanske investorer.
Norge, som i dag truer Brasilien med økonomiske sanktioner for ødelæggelse af Amazonas, volder alvorlige miljø- og helbredsmæssige skader i Amazonas gennem dets egen multinationale gruppe Hydro (halvt statsejet), som udvinder bauxitforekomster til aluminium produktion, så den er blevet underlagt undersøgelser i Brasilien.
G7-landenes regeringer og andre landes, som i dag formelt kritiserer den brasilianske præsident Jair Bolsonaro for at rense sin samvittighed som reaktion på den offentlige mening, er de samme, som støttede hans valg til præsidentembedet, så deres multinationale og finansielle grupper kunne få endnu friere hænder til udnyttelse af Amazonas.
Indfødte samfund, på hvis territorier illegale skovrydningsaktiviteter er koncentreret, bliver værst ramt. Alt dette sker for øjnene af Tereza Cristina, Bolsonaros landbrugsminister, hvis slægt af jordbesiddere har en lang historie med bedragerisk og voldelig besættelse af indfødte samfunds landområder.
Oversættelse: MV

Manlio Dinucci

Geograf og geopolitisk videnskabsmand. Hans seneste bøger er Laboratorio di geografia, Zanichelli 2014 ; Diario di viaggio, Zanichelli 2017 ; L’arte della guerra / Annali della strategia Usa/Nato 1990-2016, Zambon 2016, Guerra Nucleare. Il Giorno Prima 2017; Diario di guerra Asterios Editores 2018;InternationalPris for Geostrategisk Analyse, der blev tildelt den 7. juni 2019 af Mexico's journalister, A.C.


No comments:

assange



At midday on Friday 5 February, 2016 Julian Assange, John Jones QC, Melinda Taylor, Jennifer Robinson and Baltasar Garzon will be speaking at a press conference at the Frontline Club on the decision made by the UN Working Group on Arbitrary Detention on the Assange case.

xmas





the way we live

MAN


THE ENTIRE 14:02' INTERVIEW IS AVAILABLE AT

RC



info@exopoliticsportugal.com

BJ 2 FEV


http://benjaminfulfordtranslations.blogspot.pt/


UPDATES ON THURSDAY MORNINGS

AT 08:00h UTC


By choosing to educate ourselves and to spread the word, we can and will build a brighter future.

bj


Report 26:01:2015

BRAZILIAN

CHINESE

CROATIAN

CZECK

ENGLISH

FRENCH

GREEK

GERMAN

ITALIAN

JAPANESE

PORTUGUESE

SPANISH

UPDATES ON THURSDAY MORNINGS

AT 08:00 H GMT


BENJAMIN FULFORD -- jan 19





UPDATES ON THURSDAY MORNINGS

AT 08:00 H GMT

PressTV News Videos