Labels

SUPPORT JULIAN ASSANGE

Saturday, October 27, 2018

TUR -- Manlio Dinucci -- « Trident Juncture 2018 » mega savaş oyunu

Resultado de imagem para PICTURES OF LOGO FROM THE 2018 TRIDENT WAR GAMES

« Trident Juncture 2018 » mega savaş oyunu

yazan Manlio Dinucci


DEUTSCH ENGLISH ESPAÑOL FRANÇAIS ITALIANO ROMÎNA PORTUGUÊS  



İvvo Jima amfibi taarruz gemisinin dönüştürülebilir zırhlı araçlarından ve helikopterlerinden inen ABD deniz piyadeleri, düşman denizaltılarını avlamak için Sigonelladan gelen Poseidon P-8A uçaklarının indiği İzlandanın Keflavik havaalanını « güvenlik altına » aldılar. En önemli aşaması 25 Ekim ila 7 Kasım arasında Norveç’in orta ve doğu bölgelerinde, Kuzey Atlantike ve Baltık Denizine (İsveç ve Finlandiyanın hava sahaları dahil) komşu alanlarda (İzlandaya kadar) gerçekleşecek olan NATOnun Trident Juncture 2018 askeri tatbikatı bu şekilde başladı.

Tatbikata NATO üyesi 29 ülkenin ve ayrıca İsveç ve Finlandiya olmak üzere iki ortak ülkenin silahlı kuvvetleri katılmaktadır. Toplamda 50 000 asker, 65 büyük gemi, 250 uçak, 10 000 tank ve diğer askeri araç. Eğer bunlar arka arkaya sıralansa, 92 kilometre uzunluğunda uzun bir sütun oluştururlar. Son yılların en büyüklerinden biri olan tatbikatın komutanı Amiral James Foggodur. Öncelleri gibi Pentagon tarafından atanan Amiral, aynı zamanda karargahı Lago Patriada (Napoli) bulunan Birleşik Müttefik Kuvvetlere (JFC Napoli), Avrupadaki ABD Deniz Kuvvetlerine ve karargahı Capodichino Napolide bulunan Afrikadaki ABD Deniz Kuvvetlerine de komuta etmektedir. Amiral Trident Juncture 2018’i, Gaeta’dan Kuzey Atlantik’e nakledilen, Altıncı Filo’nun amiral gemisi Mount Whitney’den yönetmektedir. Yüzer bir ana karargah olan gemi, Pentagon’un komuta ve kontrol ağına Niscemideki MUOS istasyonu aracılığıyla bağlanmaktadır.

Bütün bunlar, İtalyadaki ABD ve NATO üslerinin sadece Akdeniz için değil ama ABD başkanı tarafından atanan, ki bugün Curtis Scaparrotti, hala bir ABD generali olan Avrupadaki Müttefik Yüksek Komutanının tüm « sorumluluk sahası » için de taşıdığı önemi teyit etmektedir. Bu jeostratejik saha, 2002den beri « coğrafi konumları ne olursa olsun, NATO’nun tüm operasyonlarını kapsamak üzere genişletilmiştir ».

Trident Juncture 2018’in resmi amacı, « NATO güçlerinin nereden gelirse gelsin her türlü tehdide karşı koymaya hazır olmasından emin olmaktır ».

Ancak bu büyük tatbikatın tek bir yöne, Doğuya ve Rusyaya odaklandığını anlamak için coğrafi haritaya göz atmamız yeterli olacaktır. Amiral Foggo, Alman U-Bootlarına ve Sovyet denizaltılarına karşı yürütülen Soğuk Savaştan sonra, « Dördüncü Atlantik Muharebesi »nin başladığını savunmaktadır. Muharebe, « gittikçe daha da sofistike hale gelen denizaltıları, NATOnun Kuzey Atlantikteki denizyollarının ve bunun sonucu olarak ABD ve Avrupa arasındaki deniz ulaşım yolları üzerinde denetimini sürdürmesini tehdit eden », yeni « saldırgan deniz gücü » Rusya’ya karşı yürütülmektedir. Gerçekleri çarpıtan amiral, Rusyanın, sadece Atlantikte değil ama « Baltık Denizi ve Karadeniz »’de, yani Rusyanın Avrupadaki bölümüne kıyı olan denizlerde de, « ABD ve NATOnun varlığına meydan okuduğunu » savunmaktadır.

Böylece Trident Juncture 2018’in askeri olanın yanı sıra diğer erekliliği de ortaya çıkmaktadır: Avrupanın gittikçe daha da saldırganlaşan bir Rusya tarafından tehdit edilen Avrupa düşüncesini beslemek üzere yürütülen büyük ölçekli bir psyop (psikolojik operasyon). NATO ortağı ülke İsveç’te, 4,8 milyon aileye, temel gıda ve yaşam maddelerini stoklayarak, Rus saldırısını haber veren alarm sirenleri çaldığında nasıl davranacaklarını öğreten, savaşa nasıl hazırlanılması gerektiğini anlatan bir hayatta kalma el kitabı dağıtıldı. NATO bu şekilde, eski « tarafsız » devlet İsveç’i bile tamamıyla içine almaya hazırlanmaktadır.

Çeviri
Osman Soysal


il manifesto, 25 EKİM 2018

Source


 NO WAR NO NATO

Manlio Dinucci

Coğrafyacı ve jeo-politikçi. Yayınlanan son eserleri:  Laboratorio di geografia, Zanichelli 2014 ; Diario di viaggio, Zanichelli 2017 ; L’arte della guerra / Annali della strategia Usa/Nato 1990-2016, Zambon 2016, Guerra Nucleare. Il Giorno Prima 2017; Diario di guerra Asterios Editores 2018.

No comments:

assange



At midday on Friday 5 February, 2016 Julian Assange, John Jones QC, Melinda Taylor, Jennifer Robinson and Baltasar Garzon will be speaking at a press conference at the Frontline Club on the decision made by the UN Working Group on Arbitrary Detention on the Assange case.

xmas





the way we live

MAN


THE ENTIRE 14:02' INTERVIEW IS AVAILABLE AT

RC



info@exopoliticsportugal.com

BJ 2 FEV


http://benjaminfulfordtranslations.blogspot.pt/


UPDATES ON THURSDAY MORNINGS

AT 08:00h UTC


By choosing to educate ourselves and to spread the word, we can and will build a brighter future.

bj


Report 26:01:2015

BRAZILIAN

CHINESE

CROATIAN

CZECK

ENGLISH

FRENCH

GREEK

GERMAN

ITALIAN

JAPANESE

PORTUGUESE

SPANISH

UPDATES ON THURSDAY MORNINGS

AT 08:00 H GMT


BENJAMIN FULFORD -- jan 19





UPDATES ON THURSDAY MORNINGS

AT 08:00 H GMT

PressTV News Videos