Labels

SUPPORT JULIAN ASSANGE

Friday, November 18, 2016

ROMINA – VA PUTEA TRUMP SA AIBA SUCCES ? de Thierry MeysanVa putea Trump sa aiba succes?

În timp ce presa atlantista se ocupa sa proiecteze asupra lui Donald Trump dezbateri artificiale, pe care Hillary Clinton le-a impus în timpul campaniei sale electorale pentru presedentia Statelor Unite, si se multiplica chemarile pentru asasinarea presedintelui ales, acesta ultimul, se pregateste pentru a schimba paradigma, aruncînd ideologia puritana care domina tara sa de doua secole. Însa, va reusi ?

 | DAMASCUS (SYRIA)  JPEG - 56.4 kb
Donald Trump & General Michael T. Flynn
Presa internationala, încearca sa ne convinga ca alegatorii lui Donald Trump si-au exprimat cu  voturile lor, o revolta a ''albutilor'', împotriva elitelor. Ceea ce în realitate face aceasta presa, este prelungirea discursului lui Hillary Clinton, pe care alegatorii americani terminasera sa-l respinga. Aceasta presa se neaga sa accepte faptul ca actuala diviziune interna americana, nu are nimic de vazut cu temele pe care ea le-a privilegiat în timpul campaniei electorale.

Cu toate acestea, cu totii am vazut aparînd o noua fisura, nu între marile partide din Statele Unite, ci în sînul lor însasi. Numerosi lideri republicani, au sprijinit pe doamna Clinton, în timp ce cîtiva lideri democrati îl sprijineau pe Trump. De fapt, propriul Bernie Sanders a terminat în a-si propune serviciile lui, presedintelui ales. În acelasi timp, analiza rezultatului votarii pe categorii comunitare (femei, hispanioli, negri, musulmani, gays, etc.) a  încetat sa aiba sens. Cu toate ca ne-au repetat pîna la extenuare, ca a vota în Donald Trump, însemna a vota în ura pentru minoritati, cel putin o a treia parte a membrilor minoritatilor, a votat în el.

Unii reporteri încearca sa se sprijine pe antecedentul lui Brexit, atunci cînd rezultatul referendum-ului britanic, i-au lasat de asemenea surprinsi si complect incapabili sa-l explice. Daca s-ar face analiza pe baza antecedentelor straine, ar trebui sa se tina seama cel putin de rezultatele electorale surprinzatoare, ale presedintelui actual al Indiei, Narendra Modi, si al actualului presedinte Rodrigo Dutertre, din Filipine ( o ex-colonie a Statelor Unite). 
În ciuda a ceea ce afirma propaganda, britanicii nu au votat împotriva europenilor, indienii nu au votat împotriva musulmanilor, si filipinezii, nu au votat împotriva chinezilor. Din contra, fiecare dintre aceste trei popoare, încearca sa-si salveze propria sa cultura, si sa traiasca în pace. Cu toate ca în 2002 a fost responsabilul revoltelor anti-mussulmane în Gujarat, actualul presedinte indian Narendra Modi, a întins mîna Pachistanului, convins ca problemele între India si aceasta tara, fusesera organizate si alimentate de puterile coloniale. Acelasi lucru se petrece în Filipine, unde presedintele Rodrigo Dutertre i-a surprins pe toti, apropiindu-se de «dusmanul chinez».
Acum cîteva saptamîni am explicat, de la aceste coloane [1], ca ceea ce separa azi Statele Unite, nu este procedenta etnica, nici procedenta sociala, însa ideologia puritana. Daca explicatia mea este corecta, vom fi martorii unei lupte existentiale a acolitilor acestei ideologii, împotriva administratiei Trump. Toate initiativele noului presedinte vor fi sabotate în forma sistematica. Deja în acest moment, manifestatiile împotriva rezultatului alegerilor, si amplisima acoperire pe care marile mass media o rezerva, demonstreaza ca pierzatorii nu vor respecta regulile democratiei.
Mai mult decît a gîndi cum sa se obtina avantaje de la administratia Trump, ar trebui sa ne întrebam cum putem sa ajutam sa eliberam tara lui, de propriul sau imperialism, pentru a pune capat lumii unipolare, si al «doctrinei  Wolfowitz», cum putem sa punem capat înfruntarii, si sa trecem la cooperare.
În timp ce presa Statelor Unite, speculeaza asupra incluziei personalitatilor administratiei Bush, în viitoarea administratie Trump, noi trebuie sa anticipam rolul politic pe care îl vor desfasura cadrele comerciale ale Organizatiei Trump, singurele persoane în care noul presedinte va putea sa aiba încredere.

Si va trebui sa se tina seama de rolul pe care îl poate juca generalul Michael T. Flynn, care – cu toate ca este democrat – a fost principalul consilier al candidatului Donald Trump, în materie de politica externa si de aparare. Ca director al Inteligentei militare a Statelor Unite, de la sarbatorirea conferintei Geneva 1, si pîna la începutul atacului Emiratului Islamic (Daesh) împotrica Irak-ului, generalul Michael T. Flynn, a luptat constant împotriva presedintelui Obama, secretara de Stat Hillary Clinton, generalii David Petraeus si John Allen, si de asemenea împotriva secretarului adjunct al ONU, Jeffrey Feltman, cu totii determinati sa continue sa-i foloseasca pe jihadisti si terorismul, pentru a mentine hegemonia imperialismului american. De la o poziție ca aceea de consilier prezidențial pentru securitatea națională, director al CIA sau secretar al apărării, el ar putea deveni cel mai bun aliat al păcii în Levant.
Translation
Pete Kimberley
[1] “United States – reformation or fracture?”, by Thierry Meyssan, Translation Pete Kimberley, Voltaire Network, 26 October 2016.
Article licensed under Creative Commons
The articles on Voltaire Network may be freely reproduced provided the source is cited, their integrity is respected and they are not used for commercial purposes (license CC BY-NC-ND).
Post a Comment

assangeAt midday on Friday 5 February, 2016 Julian Assange, John Jones QC, Melinda Taylor, Jennifer Robinson and Baltasar Garzon will be speaking at a press conference at the Frontline Club on the decision made by the UN Working Group on Arbitrary Detention on the Assange case.

xmas

the way we live

MAN


THE ENTIRE 14:02' INTERVIEW IS AVAILABLE AT

RCinfo@exopoliticsportugal.com

BJ 2 FEV


http://benjaminfulfordtranslations.blogspot.pt/


UPDATES ON THURSDAY MORNINGS

AT 08:00h UTC


By choosing to educate ourselves and to spread the word, we can and will build a brighter future.

bj


Report 26:01:2015

BRAZILIAN

CHINESE

CROATIAN

CZECK

ENGLISH

FRENCH

GREEK

GERMAN

ITALIAN

JAPANESE

PORTUGUESE

SPANISH

UPDATES ON THURSDAY MORNINGS

AT 08:00 H GMT


BENJAMIN FULFORD -- jan 19

UPDATES ON THURSDAY MORNINGS

AT 08:00 H GMT

PressTV News Videos