Labels

SUPPORT JULIAN ASSANGE

Friday, November 22, 2019

TUR -- Manlio Dinucci -- İtalya « Terörle Mücadele » Koalisyonu içerisinde


Terörle Mücadele Koalisyonu, ABD’nin Suriye’deki U dönüşünü şaşkınlıkla karşılayan Fransa’nın acil talebi üzerine, 14 Kasım 2019’da Washington’da bir araya geldi. Bu toplantı ABD ve müttefiklerinin oyununda hiçbir şey değiştirmese de, Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’ya Fransızları basit bir uygulayıcı konumuna yeniden yerleştirme imkanı sundu. Bu, aynı zamanda Manlio Dinucci adına, bu Koalisyonun başarıları üzerine odaklanması için bir fırsat oldu.

 | ROMA (İTALYA) 




JPEG - 38.4 kb
Irak’ta yaralanan beş askerini Roma’da karşılayan Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio, « İtalyan devletinin terör tehdidine karşı asla bir santimetre dahi geri çekilmeyeceğini ve terörü yayanlara karşı tüm gücüyle tepki vereceğini » açıkladı. Daha sonra ABD’nin liderliği altında, IŞİD’i ve benzeri terörist oluşumlara silah ve eğitim vererek (burada daha önce belgelediğimiz üzere) destekleyen Türkiye, Suudi Arabistan, Katar, Ürdün ve diğer ülkelerin de yer aldığı « IŞİD karşıtı küresel koalisyon »un dışişleri bakanları toplantısına katılmak üzere Washington’a uçtu.
NATO, Avrupa Birliği, Arap Birliği, Sahel/Sahra Devletleri Topluluğu ve İnterpol’ün ve 76 devletin bizzat yer aldığı Koalisyon, kendisine bağlı güçlerin kasıtlı olarak IŞİD’in serbestçe hareket etmesine izin verdiği ortada iken,14 Kasım’daki açıklamasında « Irak ve Kuzeydoğu Suriye’yi IŞİD’in denetiminden kurtardığını » iddia etmektedir [1].
Bu ve diğer terör örgütleri ancak Rusya, Suriye hükümet güçlerini desteklemek üzere askeri müdahalede bulunduğunda yenilebilmişlerdir. Koalisyon bunun dışında, « Irak ve Suriye halkın insani yardım ve istikrar için 20 milyar dolar tutarında yardımda bulunduğunu ve yerel halkı istikrara kavuşturmak için 220 000’den fazla güvenlik gücünü eğitip donattığını » da iddia etmektedir. Aslında bu « yardımın » amacı, istikrar değil, Irak’ın ve Suriye’nin, özellikle Kürt bağımsızlıkçılığının çeşitli bileşenlerinin araçsallaştırılması yoluyla bu ulus devletlerin parçalanması, topraklarının ve enerji rezervlerinin kontrol edilmesi sürekli olarak istikrarsızlaştırılmasıdır.

Bu strateji kapsamında, « Koalisyona en büyük katkıyı sunan ülkelerden biri » olarak tanımlanan İtalya, « Kürt güvenlik güçlerinin » (Peşmergeler) başta tanksavar silahların, havan toplarının ve topların ve keskin nişancılar için verilen özel derslerde hassas tüfeklerin kullanımı konusunda eğitilmeleri sürecinde görev yapmaktadır. Halen Irak’ta, 2019 yılında 166 milyon Euro’luk bir harcama karşılığında, 300 kara ve 12 hava aracıyla donatılmış halde farklı yerlerde görev yapan birlikler halinde bölünmüş, yaklaşık 1100 İtalyan askeri faaliyet göstermektedir.
Irak’takinin yanı sıra, dört Typhoon avcı bombardıman uçağı, 3 Predator insansız hava aracı ve havada yakıt ikmali için bir tanker uçaktan oluşan bir İtalyan hava bileşeni de bulunmaktadır. Büyük olasılıkla, yaralıların bağlı bulunduğu İtalyan özel kuvvetleri, resmi olarak görevleri eğitimle sınırlı olsa dahi, muhrip faaliyetlere katılmaktadırlar. Özel kuvvetlerin kullanımı özü itibariyle gizlidir. Şimdi daha da gizli bir hal almaktadır, çünkü komutanlıkları Comfose, Pisa’daki Folgore kışlasından anavatan dışındaki en büyük ABD cephaneliği olan, aynı zamanda eğitim faaliyetlerinin de gerçekleştirildiği Camp Darby üssünün yanı başına nakledilmiştir.
İtalya, Koalisyon içerisinde bunun dışında Suudi Arabistan ve ABD ile birlikte « IŞİD karşıtı finans grubu »nun eş başkanlığını da yürütmektedir. Yani, IŞİD güçlerini ve diğer terörist oluşumları finanse eden ve silahlanmalarını örgütleyenlerle birlikte [2].
Bütün bu liyakatlerden cesaret alan Dışişleri Bakanı Di Maio, Washington’a Koalisyonun 2020 yılındaki genel kurul toplantısına İtalya’nın ev sahipliği yapması önerisinde bulundu ki bu hemen kabul edildi. İtalya böylece, IŞİD’i finanse ettikten sonra, şimdi petrodolarlarını Yemen’de yürüttüğü terörist savaşını finanse etmek üzere harcayan Suudi Arabistan gibi yorulmak bilmeyen terörizm karşıtlarına ev sahipliği yapma onuruna sahip olacaktır.
Çeviri
Osman Soysal
[1] “Joint Communique by Ministers of the Global Coalition to Defeat ISIS”, Voltaire Network, 14 November 2019.
[2] « Arms Airlift to Syria Rebels Expands, With Aid From C.I.A. », par C. J. Chivers and Eric Schmitt, The New York Times, March 14, 2013. « Suriye’ye karşı milyarlarca dolarlık silah », yazan Thierry Meyssan, Tercüme Murat Özdemir, 18 Temmuz 2017.

Resultado de imagem para picture of NATO EXIT COMITTATO NO GUERRA NO NATO

No comments:

assange



At midday on Friday 5 February, 2016 Julian Assange, John Jones QC, Melinda Taylor, Jennifer Robinson and Baltasar Garzon will be speaking at a press conference at the Frontline Club on the decision made by the UN Working Group on Arbitrary Detention on the Assange case.

xmas





the way we live

MAN


THE ENTIRE 14:02' INTERVIEW IS AVAILABLE AT

RC



info@exopoliticsportugal.com

BJ 2 FEV


http://benjaminfulfordtranslations.blogspot.pt/


UPDATES ON THURSDAY MORNINGS

AT 08:00h UTC


By choosing to educate ourselves and to spread the word, we can and will build a brighter future.

bj


Report 26:01:2015

BRAZILIAN

CHINESE

CROATIAN

CZECK

ENGLISH

FRENCH

GREEK

GERMAN

ITALIAN

JAPANESE

PORTUGUESE

SPANISH

UPDATES ON THURSDAY MORNINGS

AT 08:00 H GMT


BENJAMIN FULFORD -- jan 19





UPDATES ON THURSDAY MORNINGS

AT 08:00 H GMT

PressTV News Videos