Labels

SUPPORT JULIAN ASSANGE

Wednesday, March 6, 2019

TUR -- Manlio Dinucci -- İtalyan Özel Kuvvetleri Camp Darby’de

Resultado de imagem para PICTURE OF logo of COMANDO DELLE FORZE SPECIALI DELL’ESERCITO

İtalyan Özel Kuvvetleri Camp Darbyde
yazan Manlio Dinucci



Haber henüz resmi olarak doğrulanmadı ama daha şimdiden konuşulmaya başlandı bile: Ekim ayından itibaren Camp Darbyde İtalyan bayrağı dalgalanacak. ABD, Pisa ve Livorno arasında işgal ettiği, yaklaşık 1 000 hektar toprağını İtalyaya iade ederek, anavatan dışında dünyadaki en büyük cephaneliğini gerçekten de kapatmak üzere mi?
Kesinlikle hayır. Üssün kapatılması değil ama daha fazla silah depolamak ve Livorno Limanı ve Pisa Havalimanı ile bağlantısını geliştirmek üzere yeniden yapılandırılması söz konusudur.
Yeniden yapılandırma sürecinde kullanılmayan, kamp yüzölçümünün % 3’ünü çok az aşan 34 hektarlık küçük bir dinlenme alanı mevcuttu. US Army Europeun İtalyaya, daha doğrusu İtalya Savunma Bakanlığına daha verimli kullanılması için iade etmeyi kararlaştırdığı bu alandır. Böylece, halen Pisadaki Hava İndirme Eğitim Merkezinin bulunduğu Gamerra Kışlasında barındırılan İtalyan Ordusunun Özel Kuvvetler Komutanlığının (Comfose) bu alana nakledilmesini öngören bir mutabakata varıldığı anlaşılıyor. Bu birlikler gün geçtikçe gizli operasyonlarda daha fazla kullanılmaktadır: yabancı ülke topraklarına geceleyin sızmakta, vurulacak hedeflerin yerlerini belirlemekte, uçaklardan paraşütle ya da helikopterlerden atlayarak bir yıldırım faaliyetiyle bunları imha etmekte, ardından da ölüler ve yıkım dışında, hiçbir iz bırakmadan geri çekilmektedirler.
Bu birlikleri özellikle Afganistan’da kullanan İtalya, 2014te, 9ncu Alb. Moschin Taarruz Alayı, 185nci Folgore Hedef Edinim Alayı, 28nci Pavie İletişim Alayı ve 4ncü Rangers Hava İndirme Alayı olmak üzere dört alayı tek bir birleşik komuta altında bir araya getiren Comfoseyi faal hale getirdiğinde, bunların daha da verimli kullanılması yolunda önemli bir adım atmıştır.
2014’teki açılış töreni sırasında, Comfosenin, ABDnin özel harekatlara yönelik en önemli komutanlığı olan ve Ortadoğu genelinde kullandığı yaklaşık 30 000 uzmandan oluşan « US Army Special Operation Command ile sürekli bağlantısını » koruyacağı duyurulmuştu.
US Army İtalynin komutanı Albay Erik Berdynin geçtiğimiz yıl altını çizdiği gibi Camp Derbyde zaten ABD ve İtalyan askerleri arasında ortak eğitimler gerçekleştirilmektedir. Comfosenin Camp Darby içerisinde yer alan ve resmen İtalyaya ait bir sahaya nakledilmesi, İtalyan ve ABD Özel Kuvvetlerinin, ABD komutası altında gizli operasyonlarda kullanılmalarıyla, tamamen bütünleşmesine olanak sağlayacaktır. Bu faaliyetlerin tamamı askeri sır şapkası altında gerçekleştirilecektir.
Böyle olunca insan kendini Camp Darby’nin gizli operasyonlar tarihini düşünmekten alıkoyamıyor: Hakim Casson ve Mastelloni’nin yürüttüğü soruşturmalar, Camp Darbynin, gizli Gladio planı kapsamında, altmışlı yıllardan itibaren, CİA ve Sifar (İtalyan Silahlı Kuvvetlerinin İstihbarat Servisi) tarafından oluşturulan darbeci şebekeye temel oluşturduğunu ortaya koymuştur. Anayasa Mahkemesi Onur Başkanı Ferdinando İmposimatonun yazdığı gibi, ABD/NATO üsleri, Piazza Fontana, Capaci ve Via dAmelio katliamlarında kullanılan patlayıcıları sağlamıştır. Bu üslerde « saldırılar öncesinde, aşırı sağcı teröristler, NATO subayları, mafya liderleri, İtalyan siyasetçiler ve masonlar toplantılar düzenliyordu ».
Bu arada, ne Mecliste, ne de yerel oluşumlarda, İtalyan Özel Kuvvetlerinin ABD komutası altındaki Camp Darbynin içerisine fiilen nakledilmesinin sonuçlarıyla ilgili görünmemektedir.
Pd’den Lega ve M5S’e geçen Pisa ve Livorno belediyeleri, Toscana Bölgesiyle birlikte « ABD’ye ait Camp Darby askeri üssünün çevre halkıyla bütünleşmesi » sürecini desteklemeyi sürdürmüşlerdir.
Bundan birkaç gün önce, yerel yönetimlerin internet sitelerinin Camp Darby ile bütünleşmesi kararı alındı. Camp Darby ağı, ülke toprakları üzerinde gün geçtikçe daha fazla yayılmaktadır.
il manifesto, 05 Mart 2019
Çeviri
Osman Soysal


INVITATION TO THE INTERNATIONAL CONVENTION

FOR THE 70TH ANNIVERSARY OF NATO



No comments:

assange



At midday on Friday 5 February, 2016 Julian Assange, John Jones QC, Melinda Taylor, Jennifer Robinson and Baltasar Garzon will be speaking at a press conference at the Frontline Club on the decision made by the UN Working Group on Arbitrary Detention on the Assange case.

xmas





the way we live

MAN


THE ENTIRE 14:02' INTERVIEW IS AVAILABLE AT

RC



info@exopoliticsportugal.com

BJ 2 FEV


http://benjaminfulfordtranslations.blogspot.pt/


UPDATES ON THURSDAY MORNINGS

AT 08:00h UTC


By choosing to educate ourselves and to spread the word, we can and will build a brighter future.

bj


Report 26:01:2015

BRAZILIAN

CHINESE

CROATIAN

CZECK

ENGLISH

FRENCH

GREEK

GERMAN

ITALIAN

JAPANESE

PORTUGUESE

SPANISH

UPDATES ON THURSDAY MORNINGS

AT 08:00 H GMT


BENJAMIN FULFORD -- jan 19





UPDATES ON THURSDAY MORNINGS

AT 08:00 H GMT

PressTV News Videos