Labels

SUPPORT JULIAN ASSANGE

Thursday, March 21, 2019

TUR -- Manlio Dinucci -- Avrupa Birliği kurumlarındaki « Amerikan Partisi »

Avrupa Birliği kurumlarındaki « Amerikan Partisi »
yazan Manlio Dinucci

Avrupa Parlamentosu, Birliğin Rusya’yı stratejik ortak olarak değil ama daha çok bir insanlık düşmanı olarak görmesini isteyen karar tasarısını onayladı. Komisyon aynı zamanda, Çin tehdidine karşı uyarıda bulundu. Yaşananlar, ABD’nin Birliği kendi üstünlükçü stratejisine dahil etmek için yönlendirdiğini ortaya koymaktadır.

VOLTAİRE İLETİŞİM AĞI | ROMA (İTALYA) | 20 MART 2019

JPEG - 36.3 kb

Letonya eski Dışişleri Bakanı ve eski Avrupa Tarım Komiseri Sandra Kalniete,
ülkesinin bağımsızlığını kazanmasından beri Sovyetler Birliğinin aleyhinde çalışmaktadır.
Komünizmin işlediği suçları mahkum eden Prag Deklarasyonunu (2008) hazırlayanlardan biridir.
Deklarasyon, Reconciliation of European Histories Group üzerinden Komünizmi Nazizme indirgemektedir.

Ve Kalniete bugün de Rusya’ya karşı çabalarına devam etmektedir.




« Rusya artık bir stratejik ortak olarak kabul edilemez ve Avrupa Birliği, uluslararası hukuku ihlal etmeyi sürdürmesi durumunda daha fazla yaptırım uygulamaya hazır olmalıdır ». 12 Mart’ta Avrupa Parlamentosu tarafından, 163 ret ve 89 çekimsere karşı 402 kabul oyuyla onaylanan karar bu tespitte bulunmaktadır [1]. Letonyalı Parlamenter Sandra Kalniete tarafından sunulan karar tasarısı, her şeyden önce « anti-demokratik » olarak nitelediği Rusya’daki devlet başkanlığı seçimlerinin meşru olmadığını ileri sürmekte ve böylece Devlet Başkanı Putin’i iktidarı gasp eden biri olarak sunmaktadır.

Rusya’yı sadece « Ukrayna ve Gürcistan’ın toprak bütünlüğünü ihlal etmekle » değil ama « Suriye’ye müdahalede bulunmak ve Libya gibi ülkelerin içişlerine karışmakla » ve Avrupa’da « seçimleri etkilemek ve gerilimi tırmandırmak amaçlı müdahalede » bulunmakla da suçlamaktadır. İNF Anlaşmasının altını oymakla sorumlu tuttuğu Rusya’yı, « silahlanmanın denetlenmesine ilişkin yasaları ihlal etmekle » suçlamaktadır. Bunun dışında, « işkence ve yargısız infazlar da dahil olmak üzere Rusya’daki ciddi insan hakları ihlallerinden » ve « Rus istihbarat ajanlarının Avrupa topraklarında kimyasal silah kullanarak gerçekleştirdiği cinayetlerden » de sorumlu tutmaktadır.

Bu ve diğer suçlamaların sonunda Avrupa Parlamentosu, Nord Stream 2’nin (Baltık Denizi üzerinden, Rusya’nın Almanya’ya yönelik gaz tedarikini iki katına çıkartacak olan doğalgaz boru hattı) « Avrupa’nın Rus gazına bağımlılığını attırdığını, Avrupa’daki iç pazarı ve stratejik çıkarlarını tehdit ettiğini […] ve dolayısıyla da sonlandırılması gerektiği » belirtiliyor.

Avrupa Parlamentosu’nun kararı, sadece içeriği ile değil ama sözcükleriyle de ABD ve NATO’nun Rusya’ya yönelik suçlamalarını sadakatle tekrarlamaktadır. Ve daha da önemlisi, Nord Stream 2’yi bloke etme talebini de aynen tekrarlamaktadır: Washington’un izlediği stratejinin amacı, ABD’den ya da her durumda ABD şirketlerinden tedarike imkan tanımak için, Avrupa Birliği’nin Rusya’dan enerji tedarikini azaltmaktır.

Aynı bağlama, Çin’in Yeni İpek Yolu girişimine katılmak isteyen [2], İtalya da dahil, üye ülkelere yönelik Avrupa Komisyonu’nun iletişimi de dahildir: Komisyon onları, Çin’in ortak olmakla birlikte bir ekonomik rakip ve daha da önemlisi « alternatif yönetişim modellerini destekleyen bir sistemik hasım », başka deyimle bugüne kadar Batılı güçlerin tahakkümü altında olan yönetişime alternatif modeller sunduğu konusunda uyarmaktadır.

Komisyon her şeyden önce, Amerika Birleşik Devletleri tarafından yasaklanan Huawei gibi Çinli şirketler tarafından sağlanan 5G ağlarından türetilen, « dijital altyapıları güvenliğe yönelik potansiyel ciddi tehditlerden korumak » gerektiği konusunda uyarıda bulunmaktadır. Avrupa Komisyonu, ABD’nin müttefiklerine yönelik uyarısını sadakatle tekrarlamaktadır. Avrupa Müttefik Yüksek Komutanı, ABD’li General Scaparotti, beşinci nesil ultra hızlı mobil ağların NATO’nun savaş yeteneklerinde giderek daha da önemli bir rol oynayacağı konusunda uyarmaktadır: bu nedenle müttefiklerin konuyu « hafife almalarına » izin verilmeyecektir.

Bütün bunlar, Birliğin politikalarını ABD ve NATO’nun stratejik hattı boyunca yönlendiren çapraz etkili bir kamp olan « Amerikan partisinin » ne tür bir nüfuzu olduğunu ortaya koymaktadır.
Avrupa Birliği kurumları, Rusya ve Çin’in tehdit oluşturduklarına ilişkin sahte bir görüntü inşa ederek, kamuoyunu ABD’nin Avrupa’yı « savunmaya » hazırlandığını kabul ettirmeye çalışmaktadır: bir Pentagon sözcüsünün CNN’e açıkladığı gibi ABD, karada konuşlu balistik füzeleri (Washington’un toprağa gömdüğü İNF Anlaşması tarafından yasaklanan), yani Avrupa’yı yeniden bir nükleer savaşın üssü ve aynı zamanda da hedefi haline getirecek yeni Euromisille’leri test etmeye hazırlanmaktadır.

Manlio Dinucci
Çeviri 
Osman Soysal
             
[1] « Résolution du Parlement européen du 12 mars 2019 sur l’état des relations politiques entre l’Union européenne et la Russie », Réseau Voltaire, 12 mars 2019.

[2] “EU-China – A strategic outlook”, Voltaire Network, 12 March 2019.


INVITATION TO THE INTERNATIONAL CONVENTION

FOR THE 70TH ANNIVERSARY OF NATO



No comments:

assange



At midday on Friday 5 February, 2016 Julian Assange, John Jones QC, Melinda Taylor, Jennifer Robinson and Baltasar Garzon will be speaking at a press conference at the Frontline Club on the decision made by the UN Working Group on Arbitrary Detention on the Assange case.

xmas





the way we live

MAN


THE ENTIRE 14:02' INTERVIEW IS AVAILABLE AT

RC



info@exopoliticsportugal.com

BJ 2 FEV


http://benjaminfulfordtranslations.blogspot.pt/


UPDATES ON THURSDAY MORNINGS

AT 08:00h UTC


By choosing to educate ourselves and to spread the word, we can and will build a brighter future.

bj


Report 26:01:2015

BRAZILIAN

CHINESE

CROATIAN

CZECK

ENGLISH

FRENCH

GREEK

GERMAN

ITALIAN

JAPANESE

PORTUGUESE

SPANISH

UPDATES ON THURSDAY MORNINGS

AT 08:00 H GMT


BENJAMIN FULFORD -- jan 19





UPDATES ON THURSDAY MORNINGS

AT 08:00 H GMT

PressTV News Videos