Labels

SUPPORT JULIAN ASSANGE

Wednesday, August 21, 2019

RO -- Manlio Dinucci -- -- Arta Razboiului -- Sub “scutul” rachetelor nucleare SUA în Europa



Arta Razboiului 
Sub “scutul” rachetelor nucleare SUA în Europa
Manlio Dinucci

FRANÇAIS  ITALIANO  PORTUGUÊS

Instalarea de rachete NATO la Deveselu, în România, care face parte din sistemul Aegis american, de "apărare antirachete", a terminat "actualizarea" care a început în Aprilie anul trecut. Este comunicatul NATO, asigurându-se că "nu a conferit nici o capacitate ofensivă asupra sistemului", care "rămâne pur defensivă, concentrată asupra potențialelor amenințări din exteriorul zonei euro-atlantice".
Unitatea Deveselu este înzestrată (conform descrierii oficiale) cu 24 de rachete, instalate în lansatoare subterane verticale, pentru interceptarea rachetelor balistice cu rază scurtă și medie. Un alt loc, care va fi operațional în 2020, la baza poloneză de la Redzikowo, va fi, de asemenea, echipat cu acest sistem. Lansatoare de același tip se gasesc la bordul a patru nave ale Marinei SUA, care, sunt situate în baza spaniolă de la Rota, si parcurg Marea Mediterană, Marea Neagră și Marea Baltică.
 Propria instalare a lansatoarelor arată că sistemul nu este îndreptat împotriva amenințării iraniene (așa cum declară SUA și NATO), ci în principal împotriva Rusiei. Că denumitul "scut", nu este "pur si simplu defensiv", explică propria industrie de război care l-a produs, Lockheed Martin. Ea documentează că sistemul este "proiectat pentru a instala orice tip de rachetă în orice tub de lansare", deci,  este adaptat pentru "orice misiune de război", inclusiv "atacul asupra obiectivelor terestre". Lockheed Martin precizează că tuburile de lansare mai mari, pot lansa “rachete mai mari, ca cele de apărare împotriva rachetelor balistice și cele destinate atacurilor de rază lungă”. Deci, admite, în esență, că instalațiile din România și Polonia și cele patru nave ale sistemului Aegis pot fi armate nu numai cu rachete anti-rachete, ci de asemenea cu rachete de croazieră Tomahawk cu focoase nucleare capabile să atinga tinte la mii de kilometri depărtare.
Asa cum documenteaza * Serviciul de Cercetare al Congresului (24 iulie, 2019), cele patru nave ale SUA care "operează în apele europene pentru a apăra Europa de posibilele atacuri ale rachetelor balistice" fac parte dintr-o flotă de 38 nave Aegis, care în 2024, va crește la 59. * * În anul fiscal 2020, 1,8 miliarde de dolari sunt atribuiti pentru actualizarea acest sistem, inclusiv cele instalate în România și Polonia. Alte instalații terestre și nave ale sistemului Aegis vor fi instalate nu numai în Europa împotriva Rusiei, ci de asemenea și în Asia și Pacific împotriva Chinei.
De acord cu planurile, Japonia va instala pe teritoriul ei, două instalații pentru rachete furnizate de SUA; Coreea de Sud și Australia, vor dobândi nave ale SUA din sistemul Aegis. Mai mult, în cele trei luni în care echipamentul de la Deveselu a fost dus în SUA pentru a fi "actualizat", a fost plasata în instalatia din România, * * * o baterie de rachete mobile THAAD a Armatei SUA, capabilă să "doboare o rachetă balistică, atât în interiorul, cît si în exteriorul Atmosferei", și de asemenea capabilă să lanseze rachete nucleare de rază lungă. Restabilit sistemul Aegis comunică NATO - * * * * THAAD a fost "retras". Nu precizează unde. Se stie, cu toate acestea, că militarii SUA au instalat baterii de rachete de acest tip, din Israel pîna la insula Guam, în Pacific.
În lumina aceste fapte, în momentul în care Statele Unite distrug Tratatul pentru a instala rachete nucleare de rază medie în apropierea Rusiei și a Chinei, nu uimește anunțul - făcut la Moscova de Senatorul Viktor Bondarev, Seful Comisiei de Apărare - că Rusia a instalat bombardiere de atac nucleare Tu-22M3 în Crimeea. Cu toate acestea, aproape nimeni nu se preocupa, pentru ca în Italia și în Uniunea Europeană toate acestea sunt ascunse de aparatul politico-mediatic.

Il manifesto, 19 august 2019
* Navy Aegis Ballistic Missile Defense (BMD) Program: Background and Issues for Congress Updated July 24, 2019 -- https://fas.org/sgp/crs/weapons/RL33745.pdf
Summary
 The Aegis ballistic missile defense (BMD) program, which is carried out by the Missile Defense Agency (MDA) and the Navy, gives Navy Aegis cruisers and destroyers a capability for conducting BMD operations. Under the FY2020 budget submission, the number of BMD-capable Navy Aegis ships is projected to increase from 38 at the end of FY2018 to 59 at the end of FY2024.




No comments:

assange



At midday on Friday 5 February, 2016 Julian Assange, John Jones QC, Melinda Taylor, Jennifer Robinson and Baltasar Garzon will be speaking at a press conference at the Frontline Club on the decision made by the UN Working Group on Arbitrary Detention on the Assange case.

xmas





the way we live

MAN


THE ENTIRE 14:02' INTERVIEW IS AVAILABLE AT

RC



info@exopoliticsportugal.com

BJ 2 FEV


http://benjaminfulfordtranslations.blogspot.pt/


UPDATES ON THURSDAY MORNINGS

AT 08:00h UTC


By choosing to educate ourselves and to spread the word, we can and will build a brighter future.

bj


Report 26:01:2015

BRAZILIAN

CHINESE

CROATIAN

CZECK

ENGLISH

FRENCH

GREEK

GERMAN

ITALIAN

JAPANESE

PORTUGUESE

SPANISH

UPDATES ON THURSDAY MORNINGS

AT 08:00 H GMT


BENJAMIN FULFORD -- jan 19





UPDATES ON THURSDAY MORNINGS

AT 08:00 H GMT

PressTV News Videos