Labels

SUPPORT JULIAN ASSANGE

Sunday, December 23, 2018

RO - Manlio Dinucci -- Italia celor Trei Maimuțe În fața Riscului unui Razboi Nuclear


Resultado de imagem para pictures of Conti di Maio , Salvini together

Italia celor Trei Maimuțe
În fața Riscului unui Razboi Nuclear
de Manlio Dinucci



Ce reacție a provocat în Italia, avertismentul președintelui Rusiei, Putin, ca lumea subestimează pericolul unui razboi nuclear, și ca aceasta tendința se accentueaza? Semnificativ, comentariul lui "La Repubblica", care vorbește despre "tonuri foarte alarmante". Elocvent, tăcerea aproape absolută a întregului arc parlamentar. Ca și cum Italia nu ar avea nimic de-a face cu cursa înarmărilor nucleare, care, a avertizat Putin în conferința de presă de la sfârșitul acestui an, ar putea duce la "distrugerea întregii civilizații sau poate a întregii planete". Scenariul non-alarmist, dar așteptat de oamenii de știință care studiază efectele armelor nucleare.

Un pericol deosebit - subliniază Putin - este reprezentat de ”tendința de a reduce pragul de utilizare al armelor nucleare, creînd încarcaturi nucleare tactice de impact redus, care pot duce la un dezastru nuclear global.“ În aceasta categorie sunt incluse noile bombe nucleare B61-12, pe care SUA vor începe să le instaleze în Italia, Germania, Belgia, Olanda și, probabil, în alte țări europene, în prima jumătate a anului 2020. ”Precizia înalta si posibilitatea de a utiliza focoase mai puțin distructive - avertizează Federația Oamenilor de Știință americani - poate duce comandanții militari să apase pe buton, deoarece, într-un atac, dacă folosesc bomba nucleară, știu că ploaia radioactivă și dauna colaterala va fi limitata ". Italia este co-responsabila pentru pericolul în crestere al unui război nuclear, deoarece, prin încălcarea Tratatului de Ne-proliferare, și ne aderînd la Tratatul ONU privind Interzicerea Armelor Nucleare, furnizeaza Statelor-Unite, în principala functie anti-Rusia, nu numai baze, dar și avioane și piloți pentru utilizarea bombei nucleare. Acesta lucru are loc cu consimțământul explicit sau implicit (prin renunțarea la o opoziție veritabilă) a tuturor membrilor Parlamentului.

Cel
ălalt pericol - avertizează Putin - este reprezentat de dezintegrarea sistemului internațional de control al armamentelor“, care a început cu retragerea Statelor Unite în 2002, din Tratatul ABM. Convenit în 1972 de către SUA și URSS, interzicea oricareia dintre părți să instaleze rachete de interceptare care, neutralizînd represaliile țarii atacate, favoriza first strike = primul atac, adică, un atac nuclear surpriza. De atunci, SUA au dezvoltat „scutul anti-rachetă, extinzându-l pentru Europa, în jurul Rusiei: două instalatii la sol în România și în Polonia, și patru nave de război, care traverseaza Marea Baltica și Marea Neagră, și care sunt echipate cu tuburi de lansare, care în afara de faptul ca intercepteaza rachetele, pot lansa rachete de croazieră cu focoase nucleare. De asemenea, în acest caz Italia, este co-responsabila: în Sigonella este instalata JTAGS, stația de satelite SUA, a „scutului anti-rachetă, una din cele cinci statii din lume. Situația este de asemenea agravată de faptul că SUA vrea să se retragă acum din Tratatul INF din 1987 (cel care a eliminat rachetele nucleare americane, instalate în Comiso), pentru a putea instala în Europa, împotriva Rusiei, rachete nucleare cu rază medie, situate la sol. De asemenea aici, cu co-responsabilitatea guvernului italian, care în Consiliul Atlanticului de Nord, pe 4 decembrie, a aprobat acest plan, și este cu siguranță disponibil, pentru instalarea unor astfel de rachete în Italia. "Dacă rachetele vor sosi în Europa, atunci Occidentul sa nu strige dacă vom reacționa", a spus Putin.

Avertisment ignorat de Conte, Di Maio și Salvini * care, în timp ce fac public "decretul de securitate" împotriva imigranților, atunci când vor sosi bombele nucleare și rachete nucleare SUA, punând în pericol adevărata securitate a Italiei, nu vor vedea, nici vor auzi, nici vor vorbi.

* Pre
ședintele Consiliului și Vice-Președinț
ii actualului guvern italian.

il manifesto23 Decembrie  2018

Traducere: Light Journalist
NO WAR NO NATO
SEMNEAZĂ ACEASTĂ PETIȚIE 

Video
https://www.pandoratv.it/category/opinioni/manlio-dinucci-opinioni/

Manlio Dinucci

Geografo si geopolitolog. Ultimele lucrari publicate: Laboratorio di geografia, Zanichelli 2014 ; Diario di viaggio, Zanichelli 2017 ; L’arte della guerra / Annali della strategia Usa/Nato 1990-2016, Zambon 2016, Guerra Nucleare. Il Giorno Prima 2017; Diario di guerra Asterios Editores 2018.

No comments:

assange



At midday on Friday 5 February, 2016 Julian Assange, John Jones QC, Melinda Taylor, Jennifer Robinson and Baltasar Garzon will be speaking at a press conference at the Frontline Club on the decision made by the UN Working Group on Arbitrary Detention on the Assange case.

xmas





the way we live

MAN


THE ENTIRE 14:02' INTERVIEW IS AVAILABLE AT

RC



info@exopoliticsportugal.com

BJ 2 FEV


http://benjaminfulfordtranslations.blogspot.pt/


UPDATES ON THURSDAY MORNINGS

AT 08:00h UTC


By choosing to educate ourselves and to spread the word, we can and will build a brighter future.

bj


Report 26:01:2015

BRAZILIAN

CHINESE

CROATIAN

CZECK

ENGLISH

FRENCH

GREEK

GERMAN

ITALIAN

JAPANESE

PORTUGUESE

SPANISH

UPDATES ON THURSDAY MORNINGS

AT 08:00 H GMT


BENJAMIN FULFORD -- jan 19





UPDATES ON THURSDAY MORNINGS

AT 08:00 H GMT

PressTV News Videos