Labels

SUPPORT JULIAN ASSANGE

Friday, July 22, 2016

Türkçe -- İhvancı Radikal Bir Ajanda Olup Tüm Bölgeyi Tehdit Ediyor 21/07/2016







ŞAM – Cumhurbaşkanı Beşşar el Esad Küba’nın resmi haber ajansı Prensa Latina Ajansına röportajında; Suriye’deki son durumlar ve siyasi gelişmelere ışık tuttu.

Türkiye’den Lojistik Destek

Suriye’nin maruz kaldığı evrensel savaş ve dünyanın faklı devletlerinden gelen teröristlere dış desteğe ilişkin soruya cevabında el Esad; dünyanın yüzden fazla ülkesinden gelen teröristlerin Suudi Arabistan ve Katar’dan finans, Türkiye rejiminden de lojistik destek aldıklarına dikkat çekti. El Esad kuşkusuz olarak da bu desteğin ABD, İngiltere, Fransa ve müttefikleri daha başka devletlerin onayı ve gözetimi altında olduğunu ifade etti.

Suriye ordusunun Rus dostların desteği ile özellikle IŞİD ve Nusra Cephesine karşı son zamanlarda oldukça ciddi ve önemli başarılar sağladığını belirten el Esad; ordu birliklerimizin bu başarılarını sürdürdüklerini, vatan topraklarının her karışının tamamen güvenlik ve istikrara kavuşmasına dek azimle sürdüreceklerini vurguladı.

Homs ve Halep’teki durumlar konusunda ise el Esad; Homs’ta, teröristlerin kenti terk etmeleri ardından kent ve ahalisinin güven ve istikrara kavuşarak normal bir yaşam sürdüğünü belirtti. El Esad kent civarında bir kısım bölgelerde ulusal uzlaşma çabalarının devam ettiğini ifade ederken, bu bölgelerde bulunan teröristlerin önünde iki seçeneğin bulunduğunu söyledi. Seçeneklerin ilkinin silahını teslim edip hükümet affından yararlanmalarıyla normal yaşamına dönmeleri olduğunu belirten el Esad; ikincisinin ise başka bölgelere gitmeleri olduğunu sözlerine ekledi.



Halep’te Durumlar Farklı

Halep konusunda ise el Esad, orada durumların gayet farklı olduğunu belirtti. Türkiye rejimi ve Suudi ya da Katar gibi müttefiklerinin Suriye’nin saha çatışmalarında kartlarını kaybettiklerini söyleyen el Esad; özellikle de Erdoğan olmak üzere bu rejimler için son kartın Halep olduğunu belirtti.

El Esad bundan dolayı da Erdoğan’ın yaklaşık beş binden fazla teröristi Halep’e gönderdiğine dikkat çekti. Bu teröristlerin yaklaşık iki ay önce Türkiye sınırları üzerinden girip Halep Kentini ele geçirmeye çalıştıklarını ifade eden el Esad; fakat Suriye’nin kahraman ordusu karşısında başarısız kaldıklarını sözlerine ekledi.

El Esad Suriye ordusunun Halep ve civarlarında oldukça ciddi başarılar sağladığını, kentteki teröristleri de çembere aldığını söyledi. Halep’te bulunan teröristlerin önünde 3 seçeneğin bulunduğunu belirten el Esad; ilkinin silahını teslim edip normal yaşama dönmeleri, ikincisinin Halep Kentinden ayrılmaları, üçüncüsünün ise Suriye ordusu önünde kaçınılmaz hezimetleri olduğunu ifade etti.

Temel Öncelik Kaide Tabanlı Terör Örgütleridir

Suriye ordusunun bu savaşta temel önceliklerine ilişkin soruya cevabında el Esad; temel önceliğin IŞİD, Nusra Cephesi, Ahrar el Şam İslami Hareketi ve İslam Ordusu (Ceyşul İslam) gibi Kaide Örgütünün tekfirci ideolojisini taşıyan terör örgütlere karşı savaş olduğunu belirtti.
El Esad bu gibi ideoloji ve tekfirci teröristlerin sadece Suriye değil, tüm bölge ve dünya halklarına karşı en büyük tehlikeyi teşkil ettiklerinin altını çizdi.

Özellikle İlk Başlarda Büyük Bir Rol Oynadı

Halk güçlerinin bu savaştaki rolü konusunda ise el Esad; dış destekli teröristlerin bu savaşta klasik bir ordu olan Suriye ordusuna karşı klasik savaşlardan uzak yöntemler kullandıklarına dikkat çekti.
Bu savaşta halk güçlerinin Suriye ordusuna desteklerinde gayet büyük bir rol oynadıklarını belirten el Esad; halk ve ordunun dayanışması ile teröristlerin büyük hezimetlere uğratıldıklarını söyledi.

Savaşın Muhtelif Yönleri Var

Suriye’ye yönelik savaşın sadece askeri olmadığını belirten el Esad; bu savaşın ekonomi, ticari, siyasi, kültürel, sosyal ve her yönü kapsadığını vurguladı.

El Esad uluslar arası düzeyde yürütülen bu savaşta edat olarak kullanılan terör örgütlerinin istisnasız her şeye sistematik bir şekilde saldırdıklarını, medyanın da yalan ve asılsız haberlerinde hiçbir sınır ya da ilke tanımadığını ifade etti.

Sözlerine devam eden el Esad bu terör örgütleri edat olarak kullanıp altyapı ve hizmet kurumlarını sabote eden rejimlerin aynısının, Suriye ve halkına ekonomik yaptırımlar uyguladıklarını belirtti. El Esad; Suriye’de insani durumların ticaretini yapmaya çalışanların da yine bu rejimler olduğunu sözlerine ekledi.

BM, ABD’nin Kolu Haline Gelmiştir

BM ve uluslar arası kimi tarafların Suriye’ye yönelik savaşta oynadıkları role ilişkin soruya cevabında el Esad; BM’nin bu süreç içinde ABD’nin kolu gibi kullanıldığını ifade etti.

ABD’nin BM misakı ve ilkelerini çifte standartlı tutumlarıyla çarpıttığını belirten el Esad; Rusya ve Çin’in bir dizi meselede ilkeli tutumlarının ABD’yi BM konusunda frenlediğini söyledi.

El Esad BM’nin tam anlamıyla bir ABD kurumu olarak kullanıldığını belirtti.

Tamamen Asil Bir Uyumluluktur

Suriye’nin maruz kaldığı evrensel savaş karşısında dini ve etnik uyumluluğa ilişkin soruya cevabında el Esad; Suriye halkının tüm bileşenleri ve kesimleri arasında asil ve gerçek bir uyumluluğun bulunduğunu belirtti.

Hükümet kontrolü altındaki hemen hemen tüm bölgelerde muhtelif dini ve etnik bileşenler arasında uyumluluğu net bir şekilde görmenin mümkün olduğuna işaret eden el Esad; terör örgütleri ve yandaş medyalarının ilk baştan beri mezhepsel bir dil kullanmalarının Suriye halkını daha da birleştirdiğini ifade etti.

El Esad terör örgütleri ve onları destekleyen dış güçlerin Suriye’de mezhepsel bir savaş yaratmak için büyük uğraşlar verdiklerine dikkat çekti.

Teröristlerin kontrollerindeki bölgelerde durumların farklı olduğuna da dikkat çeken el Esad; Kaide Örgütü tabanlı tekfirci ve karanlık ideolojilerini yaymaya çalıştıklarını söyledi.

ABD’nin Her İlişkisi Halkların Çıkarlarına Karşıdır

ABD başkanlığındaki uluslar arası koalisyon ve bu koalisyonun özellikle Kürtlerin bulunduğu Kürt bölgelerindeki rolü konusunda el Esad; ABD idaresinin hiçbir zaman kendi çıkarlarından başka bir şey düşünmediğini belirtti.

Sözlerine devam eden el Esad ABD’nin herhangi bir ülkede herhangi bir grup ya da toplumla ilişkilerinin kesinlikle o halkın çıkarlarına karşı olduğunu, bunun da tarih boyunca net bir şekilde kanıtlanmış olduğunun altını çizdi.

ABD’nin herhangi bir grubu ya da bileşeni desteklemesinin sadece ve sadece kendi ajandasına hizmet amacı taşıdığını vurgulayan el Esad; her ülkede de ajandalarının bölücülük olduğunu ifade etti.

Sözlerine devam eden el Esad ABD ve müttefiklerinin Suriye’deki ajandalarının ne IŞİD, ne Nusra Cephesi ne de temelde terörle mücadeleyle hiçbir ilgisi olmadığının altını çizdi.

Türkiye’deki Darbe’nin Ne Gibi Yansımaları Olabilir

Türkiye’de ihvancı Erdoğan ve rejimine yönelik darbenin yansımaları konusunda bir soruya cevabında el Esad; bu meseleye Türkiye’deki istikrasızlık ve kaosun bir yansıması olarak bakmak gerektiğini belirtti.

Türkiye’de kimin başkan olacağı yada kimin yönetime geleceğinin tamamen Türkiye’nin bir iç meselesi olduğunun altını çizen el Esad; Suriye’nin bu gibi meseleye müdahale etme gibi bir hataya düşmesinin mümkün olmadığını, bu konuda karar sahibi tek tarafın Türkiye halkı olduğunu söyledi.

Fakat Erdoğan ve zümresinin son olarak aldıkları icraatlara dikkat çeken el Esad; yargı, yüksek öğretim ve her alana yansıyan tutuklama ve görevden uzaklaştırmaların Erdoğan’ın kötü niyetini net bir şekilde ortaya koyduğunu belirtti.

El Esad Türkiye’de darbenin, Türkiye’de tamamen ihvancı olan radikal bir ajanda ve kötü niyetler için kullanıldığının altını çizerken, bunun da Türkiye ve tüm bölge için büyük bir tehlike teşkil ettiğini vurguladı.
Ulusal İlkelere Dayalı İlişkiler Var Suriye’de yurtiçi muhalefete ilişkin soruya cevabında el Esad; Suriye hükümetinin yurtiçi muhalefet ile ulusal ilkelere dayalı ilişkileri bulunduğunu belirtti.

El Esad yurtiçi muhalefetin kendine göre siyasi ajanda ve ideolojisi bulunduğu gibi hükümetin de kendine has ajandaları olduğunu söyledi.
Yurtiçi muhalefetin yurtdışı muhalefetten farklı olduğunu ifade eden el Esad; yurtdışı muhalefetin terör ve şiddet yanlısı olup dış güçlere tabi olduklarını ve onların ajandalarına hizmet ettiklerini sözlerine ekledi.

El Esad herhangi bir ülkede muhalefetin, dış ajandalar ve istihbarat birileriyle değil, o ülkenin halkıyla ilişkileri olması gerektiğini, silah ve terörle değil siyasi yollarla ajandalarını hayata geçirmeleri gerektiğinin altını çizdi.



No comments:

assange



At midday on Friday 5 February, 2016 Julian Assange, John Jones QC, Melinda Taylor, Jennifer Robinson and Baltasar Garzon will be speaking at a press conference at the Frontline Club on the decision made by the UN Working Group on Arbitrary Detention on the Assange case.

xmas





the way we live

MAN


THE ENTIRE 14:02' INTERVIEW IS AVAILABLE AT

RC



info@exopoliticsportugal.com

BJ 2 FEV


http://benjaminfulfordtranslations.blogspot.pt/


UPDATES ON THURSDAY MORNINGS

AT 08:00h UTC


By choosing to educate ourselves and to spread the word, we can and will build a brighter future.

bj


Report 26:01:2015

BRAZILIAN

CHINESE

CROATIAN

CZECK

ENGLISH

FRENCH

GREEK

GERMAN

ITALIAN

JAPANESE

PORTUGUESE

SPANISH

UPDATES ON THURSDAY MORNINGS

AT 08:00 H GMT


BENJAMIN FULFORD -- jan 19





UPDATES ON THURSDAY MORNINGS

AT 08:00 H GMT

PressTV News Videos